43ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ – ΟΔΗΓΗΤΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

43-festivalLEFK

43ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ – ΟΔΗΓΗΤΗ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Η νεολαία και ο λαός της Λευκάδας ανταμώνουν στο 43ο φεστιβάλ της Κ.Ν.Ε. στο γνώριμο χώρο του Ανοιχτού Θεάτρου.

Νέα, νέε,

σε καλούμε στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ της ΚΝΕ-Οδηγητή, οι νέοι και οι νέες των λαϊκών οικογενειών που νιώθουμε αγανάκτηση και δεν συμβιβαζόμαστε με τη ζωή και το μέλλον που μας ετοιμάζουν, έχουμε συμφέρον να σκεφτούμε «έξω από τα όρια του συστήματος», να βαδίσουμε μαζί με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ στην πάλη για την επαναστατική αλλαγή της κοινωνίας, για την ανατροπή του καπιταλισμού και την οικοδόμηση της νέας σοσιαλιστικής – κομμουνιστικής κοινωνίας που θα μπορεί να ικανοποιεί τις σύγχρονες ανάγκες.
Εμπνεόμαστε και διδασκόμαστε από τους μεγάλους αγώνες της εργατικής τάξης και του λαού όλου του κόσμου για να γίνουμε πιο ικανοί στην πάλη μας σήμερα, να οπλιστούμε με αντοχή μέχρι την τελική νίκη!

Φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη μεγάλη Οχτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση του 1917 στη Ρωσία, που έφερε για πρώτη φορά την εργατική τάξη νικηφόρα στην εξουσία, κατάργησε την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, κοινωνικοποίησε τα μέσα παραγωγής. Έλυσε προβλήματα των εργαζομένων, πραγματοποίησε τεράστια βήματα στην άνοδο του επιπέδου της λαϊκής ευημερίας. Απέδειξε ότι το μέλλον της νεολαίας δεν μπορεί να είναι η εκμετάλλευση, η φτώχεια, η ανεργία, ο πόλεμος, η προσφυγιά, ότι ο καπιταλισμός δεν είναι ανίκητος, ότι τα πράγματα δεν είναι στατικά, ότι η ιστορία της ανθρωπότητας προχωράει προς τα μπρος, αρκεί να πάρουμε μέτρα κι εμείς!

Έλα μαζί μας στον αγώνα για να κερδίσουμε τη ζωή που μας αξίζει! Ο σοσιαλισμός, η κοινωνία για την οποία παλεύει το ΚΚΕ είναι ανάγκη της εποχής μας.
Πάρε μέρος στο Φεστιβάλ, στη μεγάλη συνάντηση νεολαίας, των νέων εργαζομένων και ανέργων, σπουδαστών, μαθητών, κάθε νέου που αγωνιά και διεκδικεί.

Το Πρόγραμμα του 43ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή:

  • ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ “100χρόνια από την Οκτωβριανή Επανάσταση”
  • ΟΜΙΛΙΑ από τον Νεκτάριο Τριάντη, μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ
  • Συναυλία με τους Quartetto Branello
  • Συναυλία με τον Δημήτρη Μπάση
  • Αντάρτικο τραγούδι

Στο χώρο του Φεστιβάλ θα υπάρχουν

– Έκθεση ταμπλό “Αλήθειες και ψέματα για το σοσιαλισμό”

– Παιδική γωνιά

– Βιβλιοπωλείο της Σύγχρονης Εποχής

– Μπάρ

 

Ώρα έναρξης: 20:00 μμ

Ενίσχυση ΚΝΕ: 5 ευρώ