Ο Ριμπολόβλεφ πρέπει να πληρώσει 330.000 ευρώ στον δήμο Μεγανησίου για τον Σκορπιό

Ο Ριμπολόβλεφ πρέπει να πληρώσει 330.000 ευρώ στον δήμο Μεγανησίου για τον Σκορπιό

 

Ο Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ θέλει να κάνει τον Σκορπιό χλιδάτο θέρετρο και γι’αυτό τον λόγο θα πρέπει να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Ενόψει των έργων στον Σκορπιό, ο ιδιοκτήτης του, Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ που έχει αποφασίσει να μετατρέψει το αγαπημένο νησί του Ωνάση σε πολυτελές θέρετρο, είναι υποχρεωμένος, με βάση παλαιότερο Προεδρικό Διάταγμα, να βάλει το χέρι στην τσέπη. «Για το έργο που προγραμματίζει, σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουμε από την Πολεοδομία Λευκάδας, είναι υποχρεωμένος με βάση τον νόμο να παραχωρήσει στον δήμο 7,8 στρέμματα από την έκταση στην οποία θα γίνει η ανάπτυξη», εξήγησε στο Secret ο δήμαρχος Μεγανησίου, Παύλος Δαγλάς και πρόσθεσε: «Επειδή, όπως αντιλαμβάνεστε, είναι αδύνατο να παραχωρηθεί τμήμα του Σκορπιού, υπάρχει η εναλλακτική λύση να πληρωθεί αυτή η έκταση με βάση την αντικειμενική αξία, που στο νησί είναι 42.400 ευρώ το στρέμμα».

Ο δήμαρχος Μεγανησίου έχει κάνει ήδη τους υπολογισμούς και θεωρεί μάννα εξ ουρανού τα έσοδα που θα φέρει η ανάπλαση του Σκορπιού. «Αν υπολογίσουμε την έκταση με βάση την αντικειμενική, το ποσό που πρέπει να πληρώσει ο Ντμίτρι Ριμπολάβλεφ ξεπερνά τα 330.000 ευρώ».  Το πιο ευχάριστο για τον δήμο, όμως, είναι ότι το ποσό είναι «άμεσα πληρωτέο», αφού τα χρήματα πρέπει να καταβληθούν πριν ξεκινήσουν τα έργα που θα μεταμορφώσουν το θρυλικό νησί. Σύμφωνα με τα σχέδια, στον Σκορπιό θα κατασκευαστούν επαύλεις μοναδικής χλιδής, που θα κοστίσουν πάνω από 120 εκατ. ευρώ και θα απευθύνονται σε κροίσους από όλον τον κόσμο. Παράλληλα, όμως, η τοπική κοινωνία θεωρεί ότι η επένδυση του Ρώσου ολιγάρχη στον Σκορπιό, θα συμπαρασύρει στην ανάπτυξη ολόκληρη την περιοχή. «Το τελευταίο διάστημα έχουμε έκρηξη ανοικοδόμησης στο Μεγανήσι από Αγγλους, Ρώσους και πλούσιους Έλληνες. Αυτή την περίοδο χτίζονται στο Μεγανήσι πάνω από 20 βίλες», λέει ο δήμαρχος.

Πηγή: http://www.gossip-tv.gr/lifestyle/vip-life/story/517809/o-rimpolovlef-prepei-na-plirosei-330-000-eyro-ston-dimo-meganisioy-gia-ton-skorpio#ixzz51QzpE5A2