«Βησσαρίωνας» ο τυχερός Μεγανησιώτης γάτος

Τον Βησσαρίωνα, τον συναντήσαμε στα σοκκάκια του Κατωμερίου, κατά την διάρκεια των στειρώσεων στο Μεγανήσι.
Δεν αντισταθήκαμε στην καλοσύνη του και του δώσαμε την ευκαιρία να ζήσει, παίρνοντάς τον μαζί μας στην Λευκάδα. Είναι ένα από τα δεκάδες γατιά που συναντήσαμε στο Μεγανήσι, τα οποία, όλα, ήταν λιγότερο ή περισσότερο σε κακή κατάσταση, πάσχοντας από ιώσεις.
Φταρνίσματα, βήχας, αφυδάτωση, κακή κατάσταση της γούνας, αδυναμία, ανορεξία, είναι τα συμπτώματα στα οποία πρέπει οι κάτοικοι να δώσουν σημασία και στον βαθμό που μπορούν, να προχωρήσουν σε περίθαλψη των γατών, ώστε να ΄μπορέσουν να επιβιώσουν. Για περισσότερες πληροφορίες – βοήθεια, επικοινωνείστε με το 6943212791.
Κατά την διάρκεια της παραμονής μας στο Μεγανήσι, ο κτηνίατρος έκανε νεκροτομή σε γάτα η οποία θεωρήθηκε ότι πιθανώς να είχε δηλητηριαστεί. Τα αποτελέσματα έδειξαν οτι το γατί έπασχε από συγκεκριμένη αρρώστια.
ΤΟΝΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΡΡΩΣΤΙΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ!!!!! ΕΙΝΑΙ ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΙΛΟΥΡΟΕΙΔΩΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ, ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΝΤΑΙ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ.
Για τον λόγο αυτό, ο Δήμος Μεγανησίου, μετά από προτροπή του κτηνίατρου, προχώρησε σε εμβολιασμό, όσων γατών δεν νοσούσαν.
Ο Βησσαρίων, λοιπόν, ενώ ήταν σε κακά χάλια και φοβόμαστε για την ζωή του, μετά από μία εβδομάδα με αντιβίωση, αποπαρασίτωση, ζέστη και καλό φαγητό, έχει ανακάμψει και έχει αρχίσει να παχαίνει….. (η πρώτη φωτογραφία είναι από την πρώτη μέρα της θεραπείας και οι άλλες, μετά από μία εβδομάδα)
ΑΥΤΟΣ ΗΤΑΝ ΤΥΧΕΡΟΣ!

Σωματείο Ζωόφιλων Λευκάδας