Ορκίστηκε ο Μεγανησιώτης Δήμαρχος Βύρωνα κος Άκης Κατωπόδης και οι Μεγανησιώτες Δημοτικοί Σύμβουλοι

Στον εμβληματικό χώρο των Θεάτρων Βράχων και συγκεκριμένα στο Θέατρο «Άννα Συνοδινού», πραγματοποιήθηκε η Τελετή Ορκωμοσίας του Δημάρχου Βύρωνα, Γρηγόρη Κατωπόδη και του νέου Δημοτικού Συμβουλίου, το Σάββατο 31 Αυγούστου 2019.

Πλήθος κόσμου συνέρρευσε και παρακολούθησε τη λαμπρή τελετή, τιμώντας κατ’ αυτόν τον τρόπο τον Δήμαρχο και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η ορκωμοσία που ακολούθησε ήταν τόσο θρησκευτική όσο και πολιτική. Τη Θρησκευτική Ορκωμοσία τέλεσε ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης κ. Αναστάσιος Τασόπουλος, Πρωτοσύγκελος Ιεράς Μητρπόλεως Βύρωνος, Καισαριανής κ’ Υμηττού, ενώ τον Πολιτικό Όρκο διάβασε ο Δήμαρχος Βύρωνα, Γρηγόρης Κατωπόδης.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι που ορκίστηκαν ήταν οι εξής: (Δημοτική Πρωτοβουλία Στάση Βύρωνα): Αγγέλης Κωνσταντίνος, Δασκαλάκη Σοφία, Καραγιάννης Μιχαήλ, Κλωνάρη Λεμονιά, Κόκκαλης Δημήτριος, Πλακίδας Γεώργιος, Σπυρόπουλος Χρήστος, Τέγος Ευθύμιος, Τριγάζης Παναγιώτης, (Νέα Εποχή Βύρωνα, Χρήστος Α. Γώγος): Γώγος Χρήστος, Αδαμόπουλος Ιωάννης, Βώβος Διονύσιος, Δεμπόνος Βασίλειος, Κιούπη Ιουλία, Μουντοκαλάκης Βασίλειος, Μπαστέα Πετρούλα, Ντόβολος Γεώργιος, Ταραζώνας Δημήτριος, Υφαντή Σωτηρούλα, (Μαζί για τον Βύρωνα): Μπαντής Μιλτιάδης, Αλμύρας Γεώργιος, Βαλμάς Ηλίας, Δάφνη Πηνελόπη, Ζιώγα Μαρία, Κριατσιώτης Γεώργιος, Λέλος Γεώργιος, Σφακιανάκη Αικατερίνη, (Δημοτική Κίνηση Πολιτών Βύρωνα, Δύναμη Ελπίδας): Σωτηρόπουλος Αλέξιoς, Αποστολάκης Νεκτάριος, Καππάτος Ορέστης, Κλειάσιος Αθανάσιος, Οικονόμου Αθανάσιος, Tριανταφύλλου Ελευθέριος, (Λαϊκή Συσπείρωση Βύρωνα): Γείτονας Ευάγγελος, Βαρσαγάκης Γεώργιος, Καλύβας Βασίλειος, (Πρωτοβουλία Πολιτών Βύρωνα): Σάρολα Βασιλική, Παπαδημητρίου Αθανάσιος, Τσιάκαλος Κοσμάς, (Αριστερή Παρέμβαση Πολιτών Βύρωνα): Αναστούλης Παύλος, (Ριζοσπαστική Ενωτική Κίνηση Βύρωνα): Μαυρόπουλος Αναστάσιος (τα ονόματα των δημοτικών συμβούλων παρατέθηκαν με αλφαβητική σειρά).

Η τελετή ολοκληρώθηκε με την υπογραφή του πρακτικού από τον Δήμαρχο και τους Δημοτικούς Συμβούλους.

Ο επανεκλεγείς Δήμαρχος Βύρωνα, Γρηγόρης Κατωπόδης, στον χαιρετισμό του, αρχικά, καλωσόρισε και ευχαρίστησε όλους όσοι παρευρέθηκαν στην τελετή ορκωμοσίας, ενώ συνεχάρη τους νέους δημοτικούς συμβούλους για την εκλογή τους. Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στον όρκο που έδωσαν άπαντες, σημειώνοντας πως «αποτελεί δέσμευση όλων μας να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του δήμου μας». Απευθυνόμενος στους πολίτες, δήλωσε πως «αποτελεί ιδιαίτερη τιμή που μας επιλέγετε για δεύτερη φορά να έχουμε την πρώτη ευθύνη στην κατεύθυνση αυτή. Αντιλαμβανόμαστε ότι αυτή η εντολή έχει μεγαλύτερη βαρύτητα από την πρώτη μας θητεία στην οποία και αντιμετωπίσαμε με επιτυχία καίρια προβλήματα ώστε να εισέλθει ο δήμος σε μια κανονικότητα. Πλέον, έχουμε την ευθύνη για να δώσουμε λύσεις σε όλα τα προβλήματα, γνωρίζοντας ότι δεν θα έχουμε την ανοχή κανενός. Είμαστε αποφασισμένοι και με μεγαλύτερο πάθος, με μεγαλύτερη διάθεση, με μεγαλύτερη εμπειρία για να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα». Στη συνέχεια, ο κ. Κατωπόδης πραγματοποίησε σύντομη αναφορά στα πεπραγμένα της προηγούμενης θητείας δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στις πολιτικές εκείνες που αφορούν στους οικονομικά αδύναμους και στη νεολαία του δήμου, αλλά και στην καθαριότητα, στο πράσινο, στην προστασία του Υμηττού σε συνεργασία με τον ΣΠΑΥ, στους χώρους αναψυχής, στον ηλεκτροφωτισμό, πολιτικές που θα συνεχισθούν και ενισχυθούν στη νέα θητεία της δημοτικής αρχής, όπως δήλωσε σχετικά. Η «οξύτητα όμως των προβλημάτων», όπως τόνισε ο Δήμαρχος Βύρωνα χαρακτηριστικά, «απαιτεί να ενώσουμε δυνάμεις και να συνεργαστούμε. Σε αυτή τη διαφορετική κουλτούρα εμείς θητεύσαμε στην προηγούμενη θητεία μας. Ήδη απευθυνθήκαμε στις δημοτικές παρατάξεις δημόσια και ζητήσαμε συνεργασίες στη βάση ενός κοινού προγράμματος και σε θέσεις ευθύνης. Θα βρούμε τον τρόπο κοινής δράσης. Οι λύσεις μπορεί να διαφέρουν, αλλά τα προβλήματα είναι κοινά και ο διάλογος πάντα βοηθάει ώστε να βρεθούν οι καλύτερες». Ο Δήμαρχος Βύρωνα, ολοκλήρωσε τον χαιρετισμό του με τα εξής λόγια: «Ζητάω απ’ όλους την αρωγή και την ευαισθησία σας για να κάνουμε το βέλτιστο για το «σπίτι» μας, την πόλη μας, τον Βύρωνα που τόσο αγαπάμε».

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, εκπρόσωπος του Υπουργού Τουρισμού και βουλευτής της ΝΔ, Θεοχάρη Θεοχάρη, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Θεανώ Φωτίου και Γιάννης Μπαλάφας, καθώς και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Ελένη Βασιλοπούλου και Σπύρος Αγγέλης. Παρευρέθηκαν επίσης και τίμησαν με τη σειρά τους την τελετή, ο τέως δήμαρχος Καισαριανής, Γιώργος Κοντόσταυλος, ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Βύρωνα, Χρήστος Παναγιωτόπουλος, καθώς και πρώην δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι πολιτιστικών φορέων, αθλητικών σωματείων και μαζικών φορέων του Δήμου Βύρωνα.

Με το πέρας της τελετής ακολούθησε μικρή δεξίωση για να τιμηθούν οι παρευρισκόμενοι.

*«Πλούσιο» φωτογραφικό υλικό θα βρείτε στον λογαριασμό που διαθέτει ο δήμος στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης “Facebook”.

**Φωτογραφίες: Αντώνης Συμεωνάκης

Πηγή: Δήμος Βύρωνα

Ορκίστηκε ο Τάσος Μαυρόπουλος στον Δήμο Βύρωνα με το συνδυασμό του «Ριζοσπαστική Ενωτική Κίνηση» Βύρωνα και η Ιωάννα {Τζάνα} Σκλαβενίτη στον Δήμο Ηλιούπολης με τον συνδυασμό «Πρώτα η Ηλιούπολη» του Δήμαρχου Βασίλειου Βαλασόπουλου