Ανακοίνωση-δήλωση «Ενωτικής Αναγέννησης»

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ <<ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ>>

                                                            Μεγανήσι, 8 Σεπτεμβρίου 2019

«Με την ευκαιρία της εκλογής του προεδρείου και της οικονομικής επιτροπής, η Ενωτική Αναγέννηση δηλώνει ότι η αντιπολιτευτική της τακτική καθορίζεται αφ΄ενός από την αντίθεσή της στον αντιδημοκρατικό νόμο έκτρωμα 4623/19, που ουσιαστικά αλλοιώνει τη λαϊκή βούληση των πρόσφατων δημοτικών εκλογών και αφ΄ετέρου από την αμφισβήτηση του εκλογικού αποτελέσματος, βάσει της οποίας προσφύγαμε στα διοικητικά δικαστήρια.

Για τους λόγους αυτούς δεν θα πάρουμε μέρος στην διαδικασία εκλογής προεδρείου (θα δηλώσουμε παρόν) και δεν θα προτείνουμε φυσικά υποψήφιο για την τυπική και άνευ ουσιαστικού περιεχομένου θέση του αντιπροέδρου του δημοτικού συμβουλίου, που μας παραχωρεί ο νόμος.

Κι αυτό, όχι από προσωπική αντίθεση σε πρόσωπα που θα προταθούν για τις θέσεις του προεδρείου (άλλωστε αγνοούμε την βούληση της δημοτικής αρχής), αλλά γιατί ο πρόεδρος που θα εκλεγεί, θα κληθεί να διευθύνει ένα δημοτικό συμβούλιο με κουτσουρεμένες αρμοδιότητες, που οι αποφάσεις του, ανεξάρτητα από συσχετισμούς παρατάξεων, θα είναι αυτές που απαιτεί η περίφημη ¨κυβερνησιμότητα¨ του δήμου. Δηλαδή ένα δημοτικό συμβούλιο διακοσμητικό με διαδικασίες παρωδία.

Σε ότι αφορά την συμμετοχή μας στην διορισμένη ουσιαστικά οικονομική επιτροπή και φορτωμένη με δεκάδες αρμοδιότητες, αποφασιστικές, παρμένες από το δημοτικό συμβούλιο, θα είμαστε εκεί, με τη μικρή δύναμη που μας αναλογεί, για έναν και μοναδικό λόγο: Να ενημερώνουμε τους δημότες και να καταγγέλλουμε οποιαδήποτε κατάχρηση εξουσίας, που διευκολύνεται από τον εκλογικό νόμο και στον βαθμό που η πλειοψηφία μπει στον πειρασμό να επιχειρήσει».

Με αυτή τη δήλωση η δημοτική ομάδα της «Ενωτικής Αναγέννησης» καταστήσαμε σαφή τη θέση και στάση μας κατά τη σημερινή ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Μεγανησίου για την εκλογή των μελών του προεδρείου του Δ.Σ. και των μελών της οικονομικής επιτροπής.

Σε συνέχεια της δήλωσής μας αυτής, καλούμε όλους τους δημότες, κυρίως τα μέλη, τα στελέχη και τους υποστηρικτές της παράταξής μας να είναι παρόντες. Το καθήκον όλων μας δεν σταματάει στις εκλογές. Να παρακολουθείτε τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου και των άλλων θεσμικών οργάνων του δήμου, ώστε να έχετε απ΄ευθείας και ακριβή ενημέρωση. Να κριτικάρετε, να καταγγέλλετε, να προτείνετε και γενικά να προσπαθείτε για το καλύτερο του τόπου μας. Πάρτε το Μεγανήσι στα χέρια σας, ενωτικά, διεκδικητικά, μαχητικά. Γιατί τούτος ο τόπος ανήκει σε όλους μας!