Meganisi Times

Δελτία τύπου βουλευτή γα Νοσοκομείο, γιατρούς, κτηματολόγιο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Λευκάδα, 13 Σεπτεμβρίου 2019

Συναντήσεις του Βουλευτή Ν. Λευκάδας Θανάση Καββαδά με τις Διοικήσεις των Νοσοκομείων Ιωαννίνων και Φιλιατών για την ενίσχυση του Γενικού Νοσοκομείου Λευκάδας

Αλλεπάλληλες συναντήσεις είχε στα Ιωάννινα ο Βουλευτής Ν.Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς με τον Διοικητή του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, κ. Βασίλειο Τσίκαρη και τον Αναπληρωτή Διοικητή, κ. Κωνσταντίνο Χολέβα, καθώς και με τον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων «Γ. Χατζηκώστα», κ. Ευάγγελο Καρβούνη, και την κυρία Διαμάντω Μανατάκη, Διευθύντρια του Αναισθησιολογικού Τμήματος και της Ιατρικής Υπηρεσίας του «Χατζηκώστα». Επιπλέον, είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Φιλιατών, κ. Σπύρο Δερδεμέζη, επιδιώκοντας συνεργασίες προκειμένου να καλυφθούν προσωρινά οι άμεσες ανάγκες στο Νοσοκομείο Λευκάδας.

Αποτέλεσμα των συναντήσεων του Βουλευτή ήταν η διάθεση ενός αναισθησιολόγου από το Νοσοκομείο «Χατζηκώστα» για μία εβδομάδα κάθε μήνα μέχρι το τέλος του χρόνου, αρχής γενομένης από το διάστημα 18-22 Σεπτεμβρίου. Επιπλέον, το Νοσοκομείο Φιλιατών θα διαθέσει έναν νεφρολόγο, από Δευτέρα 16 έως τις 20 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να συνδράμει την τακτική ιατρό.

Παράλληλα, αναγνωρίζοντας την ανάγκη για εξεύρεση μόνιμων και οριστικών λύσεων, ο Βουλευτής έχει από τις προηγούμενες εβδομάδες εντατικοποιήσει τις επαφές με το Υπουργείο Υγείας. Σε αλλεπάλληλες συναντήσεις και επικοινωνίες τόσο με τον Υπουργό, κ. Βασίλη Κικίλια, όσο και με τον Υφυπουργό κ.Βασίλη Κοντοζαμάνη, ο κ. Καββαδάς παρουσίασε τις ελλείψεις και επεσήμανε ότι πρόκειται για κρίσιμες ειδικότητες χωρίς τις οποίες το Νοσοκομείο δεν μπορεί να λειτουργήσει εύρυθμα.

Η ηγεσία του Υπουργείου αποδέχθηκε εισήγηση που κατέθεσε ο Βουλευτής για την κάλυψη 11 μόνιμων θέσεων, διαφόρων ειδικοτήτων και δεσμεύθηκε για την άμεση και ει δυνατόν πλήρη ανταπόκριση στο αίτημα για κάλυψη των κενών.

Επιπλέον, υπεγράφη η απόφαση για 3 νοσηλευτές, που θα προσληφθούν τις επόμενες μέρες, και 1 επικουρικό ιατρό χειρουργό, ο οποίος έχει ήδη προσληφθεί και θα αναλάβει άμεσα καθήκοντα στο Νοσοκομείο Λευκάδας. Τέλος, προκηρύχθηκαν 8 θέσεις αγροτικών ιατρών για το Νομό Λευκάδας, εκ των οποίων οι δύο για το Κατωμέρι Μεγανησίου.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Λευκάδα, 12 Σεπτεμβρίου 2019

 

Συναντήσεις του Βουλευτή Ν. Λευκάδας Θανάση Καββαδά με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας και με τον Πρόεδρο της Κτηματολόγιο ΑΕ για παράταση και άλλα θέματα του κτηματολογίου

 

Διαδοχικές συναντήσεις είχε ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αρμόδιο για το Κτηματολόγιο, κ. Δημήτρη Οικονόμου, και με τον Πρόεδρο της Κτηματολόγιο ΑΕ, κ. Δημήτρη Σταθάκη, κατά τις οποίες συζήτησαν το αίτημα της παράτασης υποβολής δηλώσεων στο Εθνικό Κτηματολόγιο, καθώς και το θέμα των ιδιοκτητών που έχουν μείνει εκτός διαδικασίας επαναπροσδιορισμού.

Ο Βουλευτής μετέφερε στον Υφυπουργό την αναγκαιότητα παράτασης του χρόνου υποβολής των δηλώσεων, τόσο εξαιτίας της συνεχιζόμενης τουριστικής περιόδου, όσο και λόγω της δυσκολίας συγκέντρωσης των απαραίτητων δικαιολογητικών.

Από την πλευρά του ο Υφυπουργός εξέφρασε κατανόηση και διαβεβαίωσε ότι θα  δοθεί παράταση, πλην όμως θα είναι μικρής διάρκειας.

Κατά την επόμενη συνάντηση, ο Πρόεδρος της Κτηματολόγιο ΑΕ ενημέρωσε τον Βουλευτή ότι η Άρτα, η Πρέβεζα και η Λευκάδα, οι οποίες κτηματογραφούνται από τον ίδιο ανάδοχο, έχουν φτάσει σε ποσοστό κτηματογράφησης 48% – δεύτερο υψηλότερο ποσοστό πανελλαδικά (Μέσος Όρος 27%) – μάλιστα, ο Νομός Λευκάδας μόνος του έχει αγγίξει το 62.89%.

Ο Βουλευτής ενημερώθηκε ότι πρόθεση του Υπουργείου είναι να δοθεί παράταση 15 ημερών (έως 30 Σεπτεμβρίου) και αυτό διότι το ποσοστό κτηματογράφησης στην περιοχή είναι υψηλό και έχουν ήδη δοθεί τρεις παρατάσεις.

Επισημαίνεται ότι οι πολίτες μπορούν να υποβάλουν τη δήλωσή τους και να πάρουν αριθμό πρωτοκόλλου χωρίς συνοδευτικά δικαιολογητικά. Τα απαιτούμενα έγγραφα μπορούν να τα προσκομίσουν σε μεταγενέστερο χρόνο με ραντεβού που θα συμφωνήσουν με το γραφείο κτηματογράφησης.

Η παράταση και οι όροι ισχύουν για δηλώσεις εσωτερικού και εξωτερικού, ενώ για τους ετεροδημότες της Αθήνας λειτουργεί ξεχωριστό γραφείο στα Ολυμπιακά Ακίνητα στο Γαλάτσι.

Τέλος, ο Υφυπουργός δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να γίνουν δεκτές εκπρόθεσμες δηλώσεις, τόνισε όμως ότι σε αυτήν την περίπτωση θα προβλεφθούν κυρώσεις.

Επιπλέον, ο Βουλευτής συζήτησε τόσο με τον Υφυπουργό, όσο και με τον Πρόεδρο της Κτηματολόγιο ΑΕ το πρόβλημα με τις ενότητες που έχουν μείνει εκτός επαναπροσδιορισμού, προτείνοντας να ανοίξει γραφείο στο Δήμο Λευκάδας, το οποίο θα συλλέξει όλες τις αιτήσεις των ιδιοκτητών που έχουν πρόβλημα, στη συνέχεια θα αποσταλούν και θα αξιολογηθούν από την Κτηματολόγιο ΑΕ, το οποίο θα καθορίσει αν θα διεξαχθεί διαγωνισμός για νέα διαδικασία διόρθωσης σφαλμάτων, που θα λύνει οριστικά το ζήτημα και δεν θα επιβαρύνει οικονομικά τους ιδιοκτήτες. Τόσο ο Υφυπουργός, όσο και ο Πρόεδρος της Κτηματολόγιο ΑΕ συμφώνησαν με την πρόταση του Βουλευτή και δεσμεύθηκαν ότι θα δοθεί το αναγκαίο λογισμικό στο Δήμο Λευκάδας, ο οποίος από την πλευρά του θα διαθέσει χώρο και έναν υπάλληλο για τη συλλογή των αιτήσεων.

Τέλος, συμφωνήθηκε με την Κτηματολόγιο ΑΕ η προοπτική διεξαγωγής μιας ενημερωτικής ημερίδας στη Λευκάδα, προκειμένου οι φορείς και οι πολίτες να γνωρίζουν με ακρίβεια και εγκυρότητα τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους. Οι λεπτομέρειες για την ημερομηνία και τον τόπο διεξαγωγής της ημερίδας θα ανακοινωθούν τις προσεχείς ημέρες.

Exit mobile version