Έκτακτα καιρικά φαινόμενα από το βράδυ- προειδοποιεί το Λιμεναρχείο.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                                                              Λευκάδα, 3010-2019

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ &                                                                                            Αριθ. Πρωτ.: 2221.2/2411/2019

ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ                                                  

ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ-                           

ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗΣ

ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ                                                                                         ΠΡΟΣ:   Ως Πίνακα Διανομής

                                                                                                                                            ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

  1. Σύμφωνα με το Δελτίο Πρόγνωσης Καιρού της Ε.Μ.Υ/Ε.Μ.Κ. 30-10-2019 /11:30  μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός από σήμερα Τετάρτη (30-10-2019) και από τα δυτικά με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές που πιθανώς θα συνοδεύονται πρόσκαιρα από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους .Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν τις βραδινές ώρες της Τετάρτης (30-10-2019) και την Πέμπτη (31-10-2019) τα νησιά του Ιονίου ,η δυτική Στερεά ,η δυτική Πελοπόννησο  και πιθανώς η Ήπειρος  ενώ από τις απογευματινές ώρες της Πέμπτης τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νοτιοδυτικά και τη νύχτα θα εξασθενήσουν.

Παρακαλούνται οι ιδιοκτήτες των ελλιμενισμένων σκαφών σε λιμένες, μαρίνες, αλιευτικά καταφύγια ή όρμους της περιοχής μας:

(α) Να προβούν ΑΜΕΣΑ στην ασφαλή πρόσδεση των σκαφών τους.

(β) Να βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα για παροχή βοήθειας στα σκάφη τους ή αλλού, εφόσον απαιτηθεί.

Επιπλέον παρακαλούνται οι μαρίνες Λευκάδας, «ΠΛΟΥΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ» και «ΒΟΥΝΑΚΙ», όπως ενημερώσουν, ορμούντα σε περιοχή αρμοδιότητας τους μικρά πλοία, επαγγελματικά και ερασιτεχνικά, αλιευτικά σκάφη, σκάφη αναψυχής, καθώς και ναυταθλητικούς ομίλους για την αποφυγή της δραστηριοποίησής τους, κατά το χρόνο ισχύος του έκτακτου δελτίου επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

  1. Συνίσταται στους ιδιοκτήτες σκαφών να μην αποπλέουν από λιμένες ή εφόσον ήδη έχουν αποπλεύσει να επιστρέψουν εγκαίρως σε ασφαλές λιμένα ή όρμο.
  2. 4η ΜΣΕΠ παρακαλείται για την προσοχή της επί τυχόν περιστατικού σε θαλάσσια περιοχή και άμεση ενημέρωση της Υπηρεσίας μας.
  3. Υπενθυμίζουμε ότι σε περίπτωση ανάγκης οι επικοινωνίες μεταξύ σκαφών και Υπηρεσίας μας διενεργούνται στο κανάλι VHF 12 και τηλεφωνικά στο 26450-22322.

 

                                                                                           Ο  A

Ανθ/ρχος  Λ.Σ  ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ Σωτήριος