Δελτίο τύπου «Μεγανήσι για όλους» για το επεισόδιο στην Οικονομική Επιτροπή

Σήμερα, 26  Νοεμβρίου 2019, το απόγευμα, και μετά το τέλος της Συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Μεγανησίου, συνέβη ένα άκρως θλιβερό γεγονός λεκτικού διαπληκτισμού μεταξύ του Προέδρου της Οικονομικής Επιτροπής [σημ. ΜΤ: πρόκειται για τον δήμαρχο κο Παύλο Δάγλα] και μέλους της παράταξης μας.

Ένα γεγονός που προκλήθηκε  από την άκρως προσβλητική και απαξιωτική συμπεριφορά του Προέδρου για άλλη μία φορά,  που επιδεικτικά αρνήθηκε να απαντήσει και να απευθύνει το λόγο σε ερώτηση του συμβούλου μας .

Η έκρυθμη κατάσταση δημιουργήθηκε αρχικά  όταν ενημέρωσε το μέλος μας  τηλεφωνικώς ότι θα καθυστερούσε ακριβώς πέντε λεπτά γιατί  ερχόταν για τη συνεδρίαση  από τη Λευκάδα με το τελευταίο δρομολόγιο.

 Η προειδοποιημένη αυτή καθυστέρηση των πέντε ακριβώς λεπτών ήταν αρκετή για την έναρξη της συνεδρίασης με απόφαση του Προέδρου και για την  συζήτηση και ψήφιση των δύο πρώτων θεμάτων χωρίς βέβαια  την παρουσία μας  αλλά και χωρίς εισηγήσεις!!!

 Κάτι που προκάλεσε την αντίδραση μας και  δημιούργησε κλίμα δυσαρέσκειας και εκνευρισμού αφού επιδεικτικά ο Πρόεδρος αγνοούσε ακόμη και την παρουσία μας.

Στους τρεις μήνες αυτής της δημοτικής θητείας  και από τη θέση της αντιπολίτευσης, έχουμε δείξει τον απόλυτο  σεβασμό στους θεσμούς και στους εκπροσώπους τους  διαχωρίζοντας πάντα τις προσωπικές μας σχέσεις από τις πολιτικές μας διαφορές καταθέτοντας ολοκληρωμένες προτάσεις.

Γι’ αυτό το λόγο  θα θέλαμε να εκφράσουμε στους παρόντες συμβούλους και υπαλλήλους τη λύπη μας για το περιστατικό. 

Είμαστε δημοτικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι μερίδας Μεγανησιωτών και θεωρούμε αυτονόητο ότι η φωνή μας πρέπει να ακούγεται. Το ότι ανήκουμε στην αντιπολίτευση δεν επιτρέπεται  να  αφήνει περιθώριο προκλητικής, ειρωνικής  και εριστικής  συμπεριφοράς απέναντί μας.

 Σε παλαιότερη ανακοίνωση είχαμε καταθέσει ξανά την απογοήτευση μας  για  το κλίμα στην οικονομική επιτροπή ελπίζοντας  ότι κάτι θα άλλαζε.

Τίποτε βέβαια δεν έγινε  και κανείς δεν φάνηκε να αντιδρά… αφού << ο λαός μίλησε>> όπως μας θυμίζει συνεχώς ο Δήμαρχος.

 Ελπίζουμε ότι τέτοιου είδους συμπεριφορές θα εκλείψουν και θα κυριαρχήσει  ο σεβασμός, το ήθος και η Δημοκρατία που μας αρμόζει. Υπό αυτές και μόνο τις συνθήκες θα συμμετάσχουμε στις συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής.

ΜΕΓΑΝΗΣΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ