Το lexikolefkadas.gr στις «Διαδρομές Ιστορίας και Τέχνης»

Δελτίο Τύπου

Το lexikolefkadas.gr στο διεπιστημονικό σεμινάριο γνωριμίας με τον τόπο μας «Διαδρομές Ιστορίας και Τέχνης στη Λευκάδα»

Με μεγάλη χαρά ανακοινώνουμε τη συμμετοχή του κου Παναγιώτη Κριμπά, Αναπληρωτή Καθηγητή στη Σχολή Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, συνεργάτη του lexikolefkadas.gr και του κου Νίκου Καββαδά, εμπνευστή και δημιουργού του, στο διεπιστημονικό σεμινάριο γνωριμίας με τον τόπο μας «Διαδρομές Ιστορίας και Τέχνης» που διοργανώνει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το Κέντρο Νεότητας της Ι.Μ Λευκάδος και Ιθάκης.

Ο κος Κριμπάς θα παρουσιάσει τη μελέτη του πάνω στο Λευκαδίτικο Γλωσσικό Ιδίωμα: «Ο επτανησιακός χαρακτήρας της λευκαδίτικης γεωγραφικής γλωσσικής ποικιλίας», που δημοσιεύτηκε στο συλλογικό τόμο ΓΛΩΣΣΙΚΗ ΠΟΙΚΙΛΙΑ που κυκλοφόρησε πρόσφατα από την ΚΑΠΑ Εκδοτική (Αθήνα 2019).

Με την παρούσα μελέτη ο κος Παναγιώτης Κριμπάς υποστηρίζει ότι ο ημιβόρειος φωνηεντισμός της Λευκαδίτικης, δεν επαρκεί για να την εξαιρέσει από τα επτανησιακά ιδιώματα, με τα οποία η Λευκαδίτικη μοιράζεται άφθονα χαρακτηριστικά,

Ο κ. Καββαδάς θα παρουσιάσει το ιστορικό και την αναγκαιότητα της δημιουργίας της πλατφόρμας, τη λειτουργία, τα χαρακτηριστικά και τις πηγές της.

Οι παρουσιάσεις θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 6μμ  στην «Καταφυγή» (οδ. Μεγανησίου 5, Λευκάδα – έναντι Ι. Ν. Αγ. Ιωάννου Θεολόγου).

Για τη συμμετοχή σας, το πρόγραμμα και περισσότερες πληροφορίες για το σεμινάριο, επικοινωνήστε με το «Κέντρο Νεότητας» της Ι. Μητροπόλεώς μας (τηλ.: 2645022415, εσ.: 23) και το Διευθυντή αυτού, π. Ιωαννίκιο Ζαμπέλη (τηλ.: 6974795265). (Μέγιστος αριθμός συμμετοχών: 25 άτομα)