Ευχές για το Πάσχα

Εδώ θα δημοσιεύονται όλες οι ευχές του Πάσχα με συνεχή updates.

Χρόνια Πολλά και Καλή Ανάσταση!

Αριστείδης Δάγλας

Το Αναστάσιμο Μήνυμα ας μας εμπνεύσει για να χτίσουμε μια καλύτερη κοινωνία σχέσεων μετά τη μεγάλη δοκιμασία της πανδημίας που ζούμε.  Σ΄ αυτή την αναμέτρηση με τον κορονοϊό δεν λησμονούμε τους μαχητές της πρώτης γραμμής. Ας τους στείλουμε τις σκέψεις μας και μετά την έξοδο από την πανδημία το πραγματικό ενδιαφέρον μας. Η ήττα του κτητικού ατομικισμού μέσα από αυτή την κρίση γεννά την προσδοκία του Πανανθρώπινου Εμείς.
Copyright © 2020 * Παναγιώτης Κουρουμπλής

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Λευκάδα, 16 Απριλίου 2020

 

Μήνυμα του Βουλευτή Λευκάδας Θανάση Καββαδά για το Πάσχα

 

Εφέτος η μεγαλύτερη εορτή της Χριστιανοσύνης βρίσκει την Ελλάδα και τον κόσμο σε μία πρωτοφανή κρίση.

Μία κρίση που δεν είναι μόνο υγειονομική, αλλά και ανθρωπιστική  και κοινωνική και οικονομική.

Όλοι περνάμε δύσκολα, μερικοί συμπολίτες μας ζουν, μπορούμε να πούμε, μαρτυρικές στιγμές.

Χάρη όμως στη θυσία του Κυρίου μας, μπορούμε να αισιοδοξούμε.

Γιατί γνωρίζουμε ότι  μετά τον Γολγοθά ήρθε η Ανάσταση.

Αυτό το θαύμα της Ανάστασης του Χριστού μας γεμίζει ελπίδα  για τα μικρά θαύματα της καθημερινής ζωής:

Για τον ασθενή που αναρρώνει, για τον ιατρό που σώζει, για τον συνάνθρωπο που προσφέρει ανιδιοτελώς στον διπλανό του, για τα αγαπημένα πρόσωπα που θα σφίξουμε και πάλι στην αγκαλιά μας στο τέλος αυτής της κρίσης.

Το φετινό Πάσχα δεν θα είναι σαν τα άλλα, γι’αυτό σας καλώ όλους να αντλήσετε κουράγιο από τα Πάθη και την Ανάσταση του Κυρίου μας.

Ίσως δεν προσευχηθούμε μαζί, ίσως δεν ακολουθήσουμε μαζί τον Επιτάφιο, ίσως η Ανάσταση μας βρει χωριστά από τους οικείους μας.

Όμως δεν θα μας βρει μόνους.

Οι προσευχές μας θα ενωθούν και θα εισακουστούν.

Το  μόνο που χρειάζεται είναι σύνεση και Πίστη.

Εύχομαι σε όλους Υγεία για εσάς και τους αγαπημένους σας, και το τέλος αυτής της κρίσης να μας φέρει ξανά κοντά, μαζί, έχοντας νιώσει πιο βαθιά και πιο ουσιαστικά το μεγαλύτερο μήνυμα της Θυσίας του Κυρίου μας, την Αγάπη για τον πλησίον.

 

Χρόνια Πολλά. Καλή Ανάσταση.

Μ. Τρίτη, 14 Απριλίου 2020

Δελτίο Τύπου

Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας, Ανδρέα Κτενά, για το Πάσχα

Ολόκληρη η Χριστιανοσύνη γιορτάζει τις άγιες μέρες του Πάσχα και το Αναστάσιμο μήνυμα μας γεμίζει χαρά, ελπίδα και αισιοδοξία.

Το φετινό Πάσχα είναι διαφορετικό. Δεν θα πάμε στα εξοχικά μας. Δεν θα συγκεντρωθούμε στις εκκλησίες. Δεν θα μαζευτούμε γύρω από το γιορτινό τραπέζι.

Φέτος το Πάσχα «Μένουμε Σπίτι» και προστατεύουμε τους εαυτούς μας και τους άλλους, τηρώντας, με τον τρόπο αυτό, όλα αυτά που αντιπροσωπεύει το Θείο Δράμα: την Αγάπη προς τον πλησίον, την Προσφορά, τη Θυσία.

Και όπως το Ανέσπερο Φως θριαμβεύει επί του θανάτου, έτσι και το φως της ανθρώπινης αλληλεγγύης θα θριαμβεύσει της πανδημίας.

Αυτές τις άγιες ημέρες γεμίζουμε δύναμη και ελπίδα τις ψυχές μας, σκεφτόμαστε όλους αυτούς που κάνουν «αυτό που πρέπει» στη μάχη με την πανδημία και προσευχόμαστε για τη μέρα που θα είμαστε και πάλι όλοι μαζί.

Χρόνια Πολλά και Καλή Ανάσταση!

Ανδρέας Κτενάς

Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας