Ανακοίνωση ΑΜΕΛ για το νερό

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ  ΜΕΤΩΠΟ  ΛΕΥΚΑΔΑΣ  (Α.ΜΕ.Λ)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΝΟΙΧΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ

Μετά τη πρόσφατη Λαϊκή Συνέλευση στους Τσουκαλάδες, που ήταν αποτέλεσμα της κινητοποίησης των κατοίκων και έγινε για το μεγάλο πρόβλημα της ανεπάρκειας του νερού το καλοκαίρι,  το Δημοτικό Συμβούλιο της Λευκάδας θα συζητήσει με μοναδικό θέμα το ζήτημα του νερού, την Τρίτη 18 Αυγούστου.

Επειδή το πρόβλημα του νερού είναι  αυτή τη στιγμή από τα μεγαλύτερα του τόπου μας και δεν έχει λυθεί μετά από δεκαετίες  .

Επειδή  όλα αυτά τα χρόνια δεν  το έλυσαν, ούτε οι κυβερνήσεις που πέρασαν από το τόπο, ούτε οι Δημοτικές αρχές του νησιού μας που είχαν αναφορές σε αυτές:

 

χρειάζεται μια γενική συζήτηση και μια ριζικά διαφορετική  πολιτική επίλυσης του, προς όφελος των δημοτών και όχι των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων.

Δεν μπορεί το θέμα να είναι απλώς συζήτηση και ενημέρωση, αλλά ουσιαστική συζήτηση, αποφάσεις και χρονοδιαγράμματα.

 

Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και σαν τέτοιο πρέπει να αντιμετωπίζεται.

Για να αναδειχτεί το πρόβλημα σε όλες του τις διαστάσεις και για να προταθούν λύσεις και να προγραμματιστεί η διεκδίκησή τους .

Για να μη γίνει μία συζήτηση με αντιπαραθέσεις χωρίς ουσία, όπως ουσιαστικά  γίνεται στα τελευταία Δημοτικά Συμβούλια, με τις τηλεδιασκέψεις, που δεν παίρνει κανένας χαμπάρι

 

Προτείνουμε:

-Το Δημοτικό Συμβούλιο να γίνει στο Κηποθέατρο του Δήμου Λευκάδας που υπάρχει δυνατότητα και τήρησης των Υγειονομικών Πρωτοκόλλων, καθώς και τεχνικής υποδομής των εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου.

– Να κληθούν και να μιλήσουν ΟΛΟΙ οι πρόεδροι των Τοπικών Συμβουλίων του   Δήμου Λευκάδας.

– Οι συμμετέχοντες στο Σύνδεσμο Ύδρευσης Ο.Τ.Α .(Δ. Μεγανησίου Πλαγιά Περατιά)

– Οι δημότες της Λευκάδας.

– Να μεταδίδεται παράλληλα από το ραδιόφωνο.

Για να υπάρξει ενημέρωση και προγραμματισμός,         το Συμβούλιο μπορεί να πάει δυο-τρεις μέρες παραπίσω.

 

Έτσι μόνο μπορεί να αναδειχτεί σε όλο του το εύρος, το μεγάλο αυτό πρόβλημα και να δρομολογηθούν άμεσες λύσεις για την επίλυσή του.

 

ΛΕΥΚΑΔΑ 15 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2020

 

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ  ΤΗΣ  Α.ΜΕ.Λ