Νέα κρούσματα τουριστών στην Λευκάδα

Με ημερόπλοιο Νυδριώτικο (σαν κι αυτά που καταφτάνουν στις ακτές του Μεγανησίου χωρίς προφυλάξεις και μέτρα) έκανε την περαντζάδα του Ιταλός ο οποίος είχε τεσταριστεί στην είσοδό της χώρας και βρέθηκε θετικός. Κι όλα αυτά επειδή άργησε το αποτέλεσμα. Σύγχυση και με άλλο κρούσμα Τσέχου. Δείτε καταρχήν το ρεπορτάζ από τα Λευκαδίτικα Νέα:

«Προβληματισμός και στη Λευκάδα για τα «εισαγόμενα» κρούσματα κορονοϊού. Ιταλός τουρίστας που έκανε κρουαζιέρα με ημερόπλοιο θετικός στον κορονοϊό.
Παρά τις πρόσφατες δηλώσεις του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκου Χαρδαλιά ότι δεν ευθύνεται ο τουρισμός για τα αυξημένα κρούσματα του κορονοϊού που καταγράφονται στη χώρα μας η εμπειρία στο νησί μας, την Λευκάδα, αλλά και σε άλλες τουριστικές περιοχές της χώρας μας, άλλα λέει. Ότι δηλαδή η κυβέρνηση έχει κάνει «λάστιχο» τα υγειονομικά πρωτόκολλα, εξυπηρετώντας τις επιταγές του τουριστικού, εφοπλιστικού και μεταφορικού κεφαλαίου για την οικονομία, θυσιάζοντας την υγεία του λαού προς όφελος των επιχειρηματικών ομίλων, ενώ εξακολουθεί να κινείται στη γραμμή της ατομικής ευθύνης, κουνώντας το δάχτυλο στο λαό. Από την άλλη όλο και πυκνώνουν οι καταγγελίες για καθυστερήσεις στην έκδοση αποτελεσμάτων από τα δείγματα που παίρνονται, στο πλαίσιο του ελέγχου για τον εντοπισμό κρουσμάτων Covid-19, με πρόσφατο παράδειγμα τον Πόρο, όπου σύμφωνα με καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, o ΕΟΔΥ καθυστέρησε να ενημερώσει για τα αποτελέσματα μέχρι και πέντε μέρες, ενώ η αρχική οδηγία σε όσους υποβλήθηκαν στον έλεγχο ήταν ότι «θα ενημερωθούν το αργότερο εντός τριών ημερών στην περίπτωση που είναι θετικοί». Το αποτέλεσμα ήταν οι άνθρωποι μετά από τις τρεις μέρες να κυκλοφορούν, νομίζοντας ότι δεν έχουν τίποτα και στη συνέχεια, ο ΕΟΔΥ να ενημερώνει κάποιους από αυτούς ότι είναι θετικοί!
Χαρακτηριστικό επίσης είναι και το περιστατικό με τον Ιταλό τουρίστα ο οποίος έφτασε με γκρουπ συμπατριωτών του στο νησί μας και διέμενε σε κατάλυμα της ανατολικής ακτογραμμής, ο οποίος ενώ βρισκόταν σε κρουαζιέρα με ημερόπλοιο μαζί με δεκάδες άλλους ανθρώπους ενημερώθηκε μετά από τρεις μέρες ότι ήταν θετικός στον κορονοϊό. Και να ήταν ο μόνος! Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες τα «εισαγόμενα» επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού στο νησί μας αυτή τη στιγμή είναι περισσότερα του ενός, γεγονός που έχει ανησυχήσει τις αρμόδιες τοπικές αρχές».
Πληροφορηθήκαμε σήμερα και άλλο κρούσμα, σε Τσέχο, που ειδοποιήθηκε ότι είναι θετικός, αλλά δεν υπήρχε δωμάτιο στο ξενοδοχείο καραντίνας για να πάει και ο ΕΟΔΥ ήταν ήξεις- αφίξεις! Αυτό είναι απορίας άξιο πώς μπορεί να συνέβη. Δεν είναι δυνατόν να έχουν γεμίσει όλα τα δωμάτια στον Αλέξανδρο! Δεν γνωρίζουμε από το πρωί αν διευθετήθηκε η κατάσταση, ελπίζουμε ναι. Όπως ελπίζουμε να έχουν αρχίσει να ελέγχουν τις επαφές στο ημερόπλοιο. Αλλιώς η κατάσταση θα μοιάζει με αυτό που λέει ο λαός «χύμα».