Μηνύματα για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις (upd.2)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Λευκάδα, 29 Αυγούστου 2020

 

Μήνυμα Βουλευτή Ν. Λευκάδας Θανάση Καββαδά

για τους επιτυχόντες των Πανελληνίων

 

Θέλω να συγχαρώ όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες του Νομού Λευκάδας, που πέτυχαν την εισαγωγή τους στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας.

Αλλά και όλα τα παιδιά, που μέσα σε πρωτοφανείς συνθήκες, έκαναν την προσπάθειά τους για να συνεχίσουν τις σπουδές τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Οι πανελλήνιες εξετάσεις είναι πάντοτε μια απαιτητική διαδικασία. Όμως εν μέσω πανδημίας, αυτό που ζητήθηκε φέτος από τα παιδιά μας ήταν υπεράνθρωπο: μακριά από το σχολείο, σε απόσταση από τους καθηγητές τους, χρειάστηκε να αντλήσουν από τις προσωπικές τους δυνάμεις για να μελετήσουν, να αφομοιώσουν και να προετοιμαστούν κατάλληλα για αυτή τη δοκιμασία.

Θέλω να συγχαρώ τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, που με τη βοήθεια και την καθοδήγησή τους τα παιδιά μας πήραν όχι μόνο τις γνώσεις, αλλά και τη στήριξη και την ενθάρρυνση που χρειάζονταν.

Εύχομαι στα παιδιά που από φέτος θα φοιτούν στις ανώτατες σχολές μας να έχουν πάντα επιτυχίες στην ακαδημαϊκή τους πορεία, αλλά και στην προσωπική και επαγγελματική τους ζωή.

Αλλά και σε εκείνα που δεν μπήκαν στα πανεπιστήμια, να πω ότι η ζωή είναι όλη μπροστά τους για να κάνουν τις επιλογές τους, να τις στηρίξουν και να πετύχουν.

Καλή σταδιοδρομία σε όλους!

 

Συγχαρητήριο μήνυμα Δημάρχου κ Παύλου Δάγλα για τους επιτυχόντες των
Πανελλαδικών Εξετάσεων

Με την ευκαιρία της ανακοίνωσης των βάσεων για την εισαγωγή στη
τριτοβάθμια εκπαίδευση, θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια σε όλα
τα παιδιά του Μεγανησίου που δικαιώνοντας τις προσπάθειες τους,
κατάφεραν να εξασφαλίσουν την εισαγωγή τους στις ανώτατες σχολές της
επιλογής τους.

Η φετινή σχολική χρονιά ήταν εξαιρετικά δύσκολη τόσο για τους μαθητές
όσο και για γονείς και εκπαιδευτικούς, καθώς όλοι κληθήκαμε να
αντιμετωπίσουμε μια  πρωτόγνωρη κατάσταση λόγω της υγειονομικής κρίσης
που ανέτρεψε όλα τα προηγούμενα δεδομένα.

Εύχομαι καλή σταδιοδρομία στις σπουδές τους και καλή ακαδημαϊκή πορεία
στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας.

Ο Δήμαρχος Μεγανησίου
Δάγλας Παύλος

Παρασκευή, 28 Αυγούστου 2020

Δελτίο Τύπου

Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας Ανδρέα Κτενά για την ανακοίνωση των βάσεων των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2020

Με αφορμή την σημερινή ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2020, ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με την ανακοίνωση των βάσεων των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2020, δίνεται τέλος στην αγωνία των παιδιών μας και των οικογενειών τους.

 

Θερμά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά της Λευκάδας που συμμετείχαν φέτος και έδωσαν τη μάχη τους κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Επίσης, συγχαρητήρια τόσο στις οικογένειές τους, όσο και στους καθηγητές, που ήταν δίπλα τους και τα στήριζαν σε όλη αυτήν την προσπάθειά τους.

 

Τα θερμά μου συγχαρητήρια στους μαθητές που κατάφεραν να πετύχουν το στόχο τους και να κατακτήσουν μια θέση στα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της χώρας μας. Δρέπετε τους καρπούς των επίπονων προσπαθειών και του διαβάσματος που κάνατε τα προηγούμενα χρόνια. Πλέον ξεκινά ένας νέος κύκλος στη ζωή σας για μόρφωση και γνώση, που γεμίζει όλους εμάς με ελπίδα και αισιοδοξία για το αύριο.

 

Αλλά και όσοι από τους μαθητές μας δεν τα κατάφεραν, να είναι περήφανοι για τη μάχη που έδωσαν και να μην απογοητεύονται. Τα όνειρα και οι φιλοδοξίες σας δεν σταματούν με τις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Συνεχίστε να πιστεύετε στα όνειρά σας και να παλεύετε για αυτά, γιατί ‘το μέλλον ανήκει σε εκείνους που πιστεύουν στα όνειρά τους’.

 

Καλή επιτυχία σε όλους σας στο ξεκίνημα της νέας σας πορείας.».