Απάντηση δημάρχου κου Παύλου Δάγλα σε δημοσίευμα δημοτικών συμβούλων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αγαπητοί συντοπίτες,

Με αφορμή το δημοσίευμα των δημοτικών συμβούλων της παράταξής μου «Μεγανήσι Με Όραμα» και το θέμα που έχει δημιουργηθεί με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μεγανησίου σας κάνω γνωστά τα εξής:

Την Δευτέρα 05/10/2020 με προφορική εντολή μου ο γραμματέας του ΔΣ Μάντζαρης Παναγιώτης κάλεσε τηλεφωνικά τον πρόεδρο προκειμένου να βγάλει πρόσκληση για συνεδρίαση ΔΣ σε ημερομηνία , ώρα καθώς και τρόπο (δια ζώσης ή τηλεδιάσκεψη) όπως ο νόμος ορίζει. Η απάντηση ήταν «θα δούμε».

Αργότερα το μεσημέρι ο γραμματέας κάλεσε ξανά τον πρόεδρο να ορίσει ημερομηνία και να του κάνει γνωστό ότι έχω ζητήσει γραπτώς σύγκλιση ΔΣ που αφορά την ψήφιση τελών.

Την Τρίτη 06/10 το πρωί αλλά και προς το μεσημέρι ο γραμματέας κάλεσε πάλι τηλεφωνικά τον Πρόεδρο να ορίσει ημερομηνία Συμβουλίου.Η απάντηση ήταν «την επόμενη εβδομάδα βλέπουμε».

Βέβαια να μπει στην διαδικασία να καλέσει τηλεφωνικά τον Δήμαρχο ούτε συζήτηση! Κανείς δεν είναι υπεράνω των θεσμών και ειλικρινά δεν βλέπω την δυσκολία να οριστεί απλά ένα ΔΣ.

Οι Σύμβουλοι της παράταξης έχουν κάθε δικαίωμα να βγάζουν ανακοινώσεις ακόμα και εναντίον του Δημάρχου , έχοντας ακούσει όμως και τις δύο πλευρές.Όμως σε συμβάν στο οποίο ήταν όλοι παρόντες σε συνάντησή μας για συζήτηση, από τον περασμένο Δεκέμβριο δεν έχω δεί καμία ανακοίνωση όταν στο γραφείο μου εισήλθε προσχεδιασμένα γνωστός «παράγοντας» του νησιού συνοδευόμενος από δικό του άτομο όπου με τραμπουκισμούς και χυδαίες εκφράσεις επιχείρησε να χειροδικήσει εις βάρος μου, όπου και αποφεύχθηκε με επέμβαση των ψυχραιμότερων.

Όλα αυτά συντονίζονται από μια συγκεκριμένη «κλίκα» που στόχο έχεινα θίξειτην υπόληψή μου και εν τέλει να πετύχουν την αυτοδιοικητικήμου εξόντωση , προωθώντας ένα άτομο μαριονέττα έτσι ώστε να μπορούν να το ελέγχουν.

Δυστυχώς για κάποιους τα προβλήματα του νησιού και η αντιμετώπισή τους δεν έχουν καμία σημασία μπροστά στα όποια μικροπολιτικά συμφέροντα και την ματαιοδοξία τους, νομίζοντας ότι κάνουν κακό στο πρόσωπό μου ενώ στην πραγματικότητα ζημιώνουν την κοινωνία μας.

Αυτοί που ασχολούνται με την αυτοδιοίκηση , ειδικά σε αυτή την δύσκολη συγκυρία, οφείλουν να προάγουν το διάλογο και όχι τις εκβιαστικές ανακοινώσεις, να μην διακατέχονται από αρχομανία που ισοπεδώνει τα πάντα στο πέρασμά της γιατί ή «καρέκλα» δεν είναι περιουσιακό στοιχείο κανένος ανήκει στην Μεγανησίωτικη κοινωνία η οποία δεν μπορεί να εξαπατηθεί από κανένα μας

Προσωπικά θα τιμήσω τους Μεγανησιώτες που με εξέλεξαν στον θεσμό που εκπροσωπώ χωρίς να εκβιάζομαι από κανέναν.

Παρακάτω σας παραθέτω τα επίμαχα έγγραφα ένα προς τον Πρόεδρο του ΔΣ και ένα προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση που κάθε άλλο παρά καταγγελία είναι.Τα συμπεράσματα δικά σας!

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΕΓΑΝΗΣΙΟΥ

ΠΑΥΛΟΣ ΔΑΓΛΑΣ

Το έγγραφό με κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΑΓΛΑΣ-1