ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ: Τα ψέματα της κυβέρνησης και η ανύπαρκτη ενίσχυση της υγείας.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Τα ψέματα της κυβέρνησης και η ανύπαρκτη ενίσχυση της υγείας.

Το παράδειγμα του νοσοκομείου Λευκάδας.

 

Σε ένα πλαίσιο έξαρσης κρουσμάτων covid-19,με έναν θάνατο ανά μισή ώρα, η ανακοίνωση των εργαζομένων του νοσοκομείου Λευκάδας, αναδεικνύει την ανάλγητη και την επικίνδυνη για τις ζωές μας, πολιτική της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και των τοπικών της οργάνων.

 

Η μοναδική πνευμονολόγος του νοσοκομείου, που παρακολουθεί πλήθος ασθενών στην ευρύτερη περιοχή, καλείται να αναλάβει την νεοσύστατη κλινική covid, με λογική μπαλώματος, χωρίς ουσιαστική ενίσχυση ενός ήδη υποστελεχομένου νοσοκομείου. Με 17 μόνιμους γιατρούς και 15 επικουρικούς, ενώ σύμφωνα με το οργανόγραμμα λείπουν 48 γιατροί(!).

 

Ενός νοσοκομείου που στερείται μόνιμων αναισθησιολόγων, που να εφημερεύουν καθημερινά, απαραίτητων για την λειτουργία κλινικής covid.

Ενός νοσοκομείου με σοβαρότατες ελλείψεις, που αν κάποιος χρειαστεί κάτι ,ειδικότερα αυτή την περίοδο, θα πρέπει να στηρίζεται περισσότερο στην τύχη και όχι στην κρατική πολιτική.

 

Η επικίνδυνη και μετέωρη αυτή κατάσταση, είναι πλήρως συμβατή με την πολιτικές κυβέρνησης και Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου κατατέθηκε ο προϋπολογισμός όπου εν μέσω πανδημίας, και παρά τα παχιά λόγια της κυβέρνησης για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, οι δαπάνες για την Υγεία θα είναι ακόμα πιο κάτω κι από φέτος κατά 572 εκατομμύρια ευρώ! Μειωμένη κατά 2,067 δισ. ευρώ (-12,4%) θα είναι η χρηματοδότηση των κύριων συντάξεων (ΕΦΚΑ), καμία μέριμνα για τους εργαζόμενους(εποχιακούς και μη) η ανέργους που πλήττονται από την υγειονομική και οικονομική κρίση. Τα επιδόματα ανεργίας από τα 2,148 δισ. ευρώ το 2020 πάνε στα 1,328 δισ. ευρώ το 2021.

 

Όταν το σύστημα υγείας καταρρέει και σε πολλές πόλεις της χώρας παρακολουθούμε δραματικές καταστάσεις, όπως προέβλεπαν οι μελέτες, οι κυβερνόντες και οι εντολοδόχοι τους παραμένουν απαθείς.

 

Η διαχείριση που οδήγησε σε αυτήν την κατάσταση, είναι και ήταν  ελλιπέστατη και με όρους αγοράς και κέρδους. Δεν είναι όμως η διαχείριση το βασικό θέμα αλλά οι οικονομικές και κοινωνικές πολιτικές που ενστερνίζεται το μπλοκ εξουσίας που κυριαρχεί. Υποβάθμιση και αδιαφορία για τον δημόσιο τομέα προκειμένου να οδηγηθεί στα χέρια του ιδιωτικού κεφαλαίου ή να λειτουργεί με όρους αγοράς σε συνεργασία με ιδιωτικές μεγαλοεπιχειρήσεις.

 

Απαιτείται άμεση συνειδητοποίηση της κατάστασης, αλληλεγγύη στους υγειονομικούς και κινηματική δράση προς ενίσχυση του ΕΣΥ και του δημόσιου δωρεάν αποτελεσματικού χαρακτήρα της υγείας.

 

Στο πλαίσιο αυτό στηρίζουμε τα αιτήματα των εργαζομένων του νοσοκομείο Λευκάδας για ενίσχυση του νοσοκομείου και αναστολής των αποφάσεων που πάρθηκαν εις βάρος των εργαζομένων και του λαού της Λευκάδας.

 

Όλοι στην απεργία της 26ης Νοεμβρίου.