Σε επίπεδο Β, αυξημένου κινδύνου, ο δήμος Λευκάδας από αύριο το πρωί. Το Μεγανήσι σαν να μην τρέχει τίποτα…

Σε επίπεδο υψηλού κινδύνου κηρύχτηκε η Λευκάδα από την Πολιτική Προστασία, λόγω των ανεξέλεγκτων κρουσμάτων κορονοϊού (πάνω από 50 κρούσματα το τελευταίο διάστημα). Τα μέτρα που θα ισχύσουν (επιπλέον όλων των υπολοίπων που ισχύουν για την Ελλάδα συνολικά) είναι:

 -Απαγόρευση κυκλοφορίας από 18:00 έως 05:00
-Δια ζώσης λειτουργία των Γυμνασίων (τα Λύκεια λειτουργούν με τηλε-εκπαίδευση)
-Τηλε-εκπαίδευση για τα Λύκεια
-Χώροι Λατρείας: Πραγματοποίηση λειτουργιών με ανώτατο όριο τα 9 άτομα
-Λειτουργία λιανεμπορίου με τη μέθοδο click away και λειτουργία καταστημάτων ένδυσης, υπόδησης, βιβλιοπωλείων, κομμωτηρίων και καταστημάτων προσωπικής περιποίησης με προκαθορισμένο ραντεβού (click-in-a-shop) και με 1 άτομο ανά 25 τ.μ.
-Κλειστά τα καταστήματα τις Κυριακές
-Απαγόρευση των λαϊκών αγορών τα Σαββατοκύριακα.

Καμία είδηση προφύλαξης μέχρι στιγμής για το Μεγανήσι, λες και δεν συνδεόμαστε άμεσα και αναπόδραστα από την πόλη και το νησί της Λευκάδας, λες και οι επισκέπτες στο Μεγανήσι προσγειώνονται με ελικόπτερα και διαστημόπλοια, κι όχι μέσω Λευκάδας…Θα είναι πολύ κρίμα να φτάνουμε στην βρύση (εμβολιασμός και ανοσία) αλώβητοι και να μην πιούμε νερό, δηλαδή να έχουμε διασπορά του ιού στο νησί μας. Πολύ κρίμα θα είναι…
Γιατί με την Λευκάδα στο κόκκινο, είναι απλά θέμα χρόνου. Κατά την γνώμη μας πρέπει άμεσα να ληφθούν αυστηρές αποφάσεις κάποιου είδους λουκέτου του νησιού, για όσο διάστημα χρειαστεί. Ο κόσμος που μπαινοβγαίνει (και θα συνεχίσει να μπαινοβγαίνει -αν δεν πληθύνει κιόλας- αφού δεν υπάρχει για μας απαγόρευση) στο νησί είναι απίστευτος. Το ξαναλέμε: είναι θέμα χρόνου… 
Για μια ακόμα φορά: όχι βόλτες και ψώνια στην Λευκάδα, καμία μετακίνηση εκτός από τις εντελώς απαραίτητες (πχ γιατροί), μάσκες παντού, αντισηπτικά, αποφυγή οποιουδήποτε συγχρωτισμού. Χρήσιμο θα ήταν επίσης το κλείσιμο στα σχολεία και στις εκκλησίες για 20 μέρες.