Σύσκεψη φορέων για τα κρούσματα- δελτίο τύπου Περιφέρειας.

2021.02.25 @ Τηλεδιάσκεψη των κύριων φορέων που εμπλέκονται στην ιχνηλάτηση και διαχείριση των κρουσμάτων Covid-19, υπό το συντονισμό του Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας, Ανδρέα Κτενά. #ΠΙΝ​ #Λευκάδα​ #ΔημόσιαΥγεία​ #ΠολιτικήΠροστασία​ #Κορωνοϊός​ #Covid19​ #CoronaVirus​ #antipin_lefkada​ #ΠεριφερειακήΕνότηταΛευκάδας​ #ΠεριφέρειαΙονίωνΝήσων

Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2021

Δελτίο Τύπου

Π.Ε. Λευκάδας: Σύσκεψη εμπλεκομένων φορέων για τα κρούσματα – Αρνητικά και τα 27 τεστ στο 4ο Δημοτικό Σχολείο

 

Συνάντηση εργασίας μεταξύ των φορέων που εμπλέκονται στην ιχνηλάτηση και διαχείριση των κρουσμάτων Covid-19, πραγματοποιήθηκε χθες (26/2/2021) το μεσημέρι μέσω τηλεδιάσκεψης epresence.gov.gr.

 

Τη σύσκεψη προκάλεσε ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς, λόγω της έξαρσης κρουσμάτων που παρατηρείται στην Π.Ε. Λευκάδας, σε συνέχεια της πρόσφατης συνάντησής του με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Παπαγεωργίου.

 

Στη σύσκεψη συμμετείχαν, εκτός του κ. Κτενά, και οι Αντώνης Δουβίτσας (Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε. Λευκάδας), Ιωάννης Ροντογιάννης (Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε. Λευκάδας), Ιωάννης Μπάκαβος (Διοικητής Γενικού Νοσοκομείου Λευκάδας), Ιωάννης Σαρανταένας (Δ/ντης Παθολογικής Κλινικής ΓΝΛ & Υπεύθυνος ΕΟΔΥ Λευκάδας), Κωνσταντίνος Γαβρίλης (Αστυνομικός Διευθυντής Λευκάδας), Χριστοφάνης Σιώζος (Αναπληρωτής Αστυνομικός Διευθυντής Λευκάδας), Διονύσης Σκλαβενίτης (Διοικητής Αστυνομικού Τμήματος Λευκάδας), Αλέξανδρος Κουβακάς (Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λευκάδας), Παναγιώτης Λεονταράκης (Λιμενάρχης Λευκάδας), και Αντώνης Θεοχάρης (Προϊστάμενος Τμήματος Πολιτικής Προστασίας).

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσε για όσα ειπώθηκαν στην ΓΓΠΠ κατά τη συνάντηση εργασίας με τον κ. Παπαγεωργίου, και μετέφερε τα εύσημα που έλαβε για την αναγνώριση της προσπάθειας σχετικά με την προεργασία και διαχείριση των κρουσμάτων, που γίνεται στην Π.Ε. Λευκάδας από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Επίσης, ο κ. Κτενάς επισήμανε ότι η Αστυνομία έχει καθοριστικό ρόλο όχι μόνο στην επιτήρηση των μέτρων, αλλά και στην εποπτεία κρουσμάτων και στενών επαφών.

 

Οι συμμετέχοντες συμφώνησαν πως η αναγγελία του κρουσμάτων είναι άμεση σε ότι αφορά το ΓΝΛ, αλλά θα πρέπει να ενημερωθούν και οι ιδιώτες ιατροί, και μέσω του Ιατρικού Συλλόγου Λευκάδας, για την ανάγκη άμεσης αποστολής των στοιχείων στην Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ), ώστε να ξεκινά άμεσα η ιχνηλάτηση και να μην χάνονται πολύτιμες ώρες.

 

Μεταξύ άλλων, ευρεία συζήτηση έγινε και για τη λειτουργία των σχολικών μονάδων, όπου αναλύθηκαν πλήρως τα σχετικά πρωτόκολλα, τα οποία ακολουθούνται επακριβώς. Η Π.Ε. Λευκάδας συνδράμει στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, αλλά δεν μπορεί να αποφασίσει για τη λειτουργία ή μη σχολικών μονάδων λόγω κρουσμάτων.

 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, έφτασε και η ευχάριστη είδηση ότι ήταν αρνητικά και τα 27 τεστ που έγιναν στους δασκάλους του 4ου Δημοτικού Σχολείου Λευκάδας.

 

Τέλος, κοινή διαπίστωση όλων των συμμετεχόντων ήταν πως υπάρχει ένωση δυνάμεων και αποτελεσματική συνεργασία, ενώ τονίστηκε πως η ατομική και η συλλογική ευθύνη πάνε μαζί και δεν αντιπαλεύονται η μία την άλλη, και πως με ψυχραιμία, υπευθυνότητα και τήρηση των μέτρων προστασίας, η Λευκάδα θα επανέλθει σε χαμηλά επίπεδα σύντομα.