Δελτίο τύπου Αντιπεριφερειάρχη κου Κτενά για οδικό δίκτυο

Τετάρτη, 8 Δεκεμβρίου 2021

Δελτίο Τύπου

Ανδρέας Κτενάς: «Υλοποιούμε όσα στοχεύουμε και σχεδιάζουμε» – Δημοπρατήθηκε το νέο οδικό έργο 2.190.000 ευρώ για το δίκτυο σε Λευκάδα και Μεγανήσι

 

Σε εξέλιξη βρίσκεται ο διαγωνισμός για το έργο της συντήρησης και βελτίωσης του Επαρχιακού Οδικού Δικτύου σε Λευκάδα και Μεγανήσι, προϋπολογισμού 2.190.000 ευρώ, καθώς την προηγούμενη Πέμπτη (2/12/2021) η Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας προχώρησε στην προκήρυξή του μέσω του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ).

 

«Προχωράμε το σχέδιό μας για την αναβάθμιση του Επαρχιακού Οδικού Δικτύου μας με ένα ακόμα σημαντικό έργο, το οποίο ωριμάσαμε μελετητικά, εξασφαλίσαμε τη χρηματοδότησή του και πλέον δημοπρατούμε. Το συγκεκριμένο έργο θα βελτιώσει την προσβασιμότητα και την οδική ασφάλεια του δικτύου σε αρκετές δυναμικά αναπτυσσόμενες περιοχές της Λευκάδας και του Μεγανησίου, ενώ καθίσταται ακόμα πιο σημαντικό αν λάβουμε επιπλέον υπόψη τη συνεχώς αυξανόμενη δημοφιλία του τόπου μας ως τουριστικού προορισμού» ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς και συμπλήρωσε:

 

«Εργαζόμαστε συστηματικά για τη γρήγορη υλοποίηση όσων έχουμε στοχεύσει και σχεδιάσει. Παράλληλα, δουλεύουμε ακατάπαυστα για έργα που επί χρόνια έμεναν ‘επί χάρτου’. Μοναδικός μας γνώμονας είναι η υλοποίηση ουσιαστικών και χρήσιμων παρεμβάσεων, που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των πολιτών και των τοπικών κοινωνιών».

 

Το έργο «Αποκατάσταση Βατότητας Επαρχιακού Οδικού Δικτύου Π.Ε. Λευκάδας», με προϋπολογισμό 2.190.000 ευρώ, χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, μέσω της ΣΑΕΠ 522 με Κ.Ε. 2020ΕΠ52200001, και υλοποιείται από τη Δ/νση Τεχνικών Έργων (ΔΤΕ) της Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδας.