Η Ιθάκη μας έβαλε ξανά τα γυαλιά

Πηγή: meganisilife.wordpress.com

Η Ιθάκη όπως γνωρίζουμε είναι ένα μικρό νησί. Ανήκει και αυτή στο Δίκτυο Μικρών Νησιών και στην Περιφερειακή Ενότητα Ιονίων Νήσων, όπως και το Μεγανήσι. Αντιμετωπίζουμε τις ίδιες δυσκολίες και τα προβλήματα και τον κόπο που προκύπτουν από την γραφειοκρατία λόγω μικρού δήμου και νησιωτικότητας και αναζητούμε τα ίδια προγράμματα. Ο κύριος Στανίτσας δήμαρχος Ιθάκης όμως και η δημοτική του αρχή που θεωρείται από τις πιο επιτυχημένες στην Ελλάδα κάνει πράξη το όραμά του και η Ιθάκη αναβαθμίζει τις υπηρεσίες της στον τουρισμό συνεχώς.

Αυτή τη φορά η Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης, Προβολής και Προώθησης του Δήμου Ιθάκης ανακοινώνει την ολοκλήρωση της καινούργιας δημοτικής τουριστικής ιστοσελίδας για τον Πεζοπορικό Τουρισμό, η οποία είναι πλέον διαθέσιμη στην διεύθυνση http://www.ithacatrails.gr.

Δείτε περισσότερα στο Kefalonia Life

Η Ιθάκη όπως και το Μεγανήσι διαθέτει ένα αξιόλογο δίκτυο πεζοπορικών διαδρομών το οποίο καταγράφεται και παρουσιάζεται αναλυτικά μέσα από την ιστοσελίδα του δήμου.

Κάπως έτσι το είχε σχεδιάσει και η προηγούμενη δημοτική αρχή του Μεγανησίου και το είχε εντάξει ήδη σε πρόγραμμα με πολύ κόπο και αγώνα, πριν την Ιθάκη. Ένα βήμα πριν την υλοποίηση το… «όραμα» της νέας δημοτικής αρχής άφησε το έργο στα συρτάρια .Έτσι εμείς εδώ στο Μεγανήσι, 7 χρόνια μετά, περπατάμε ακόμα στα μονοπάτια των δικαστικών αιθουσών ενώ οι τουρίστες αναζητούν μάταια μουσεία, περιπατητικά δίκτυα, νερό και ρεύμα στα λιμάνια και κάδους ανακύκλωσης.

Τι πληγές μας «ξύνετε» κύριε Στανίτσα…