Παραχώρηση ζωνών για την μαρίνα στον Αθερινό

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Λευκάδα, 27 Ιουλίου 2022

 

Θανάσης Καββαδάς: «Παραχωρήθηκε από το Υπουργείο Τουρισμού στο Δήμο Μεγανησίου η χερσαία και θαλάσσια ζώνη στον όρμο του Αθερινού

για τη δημιουργία της Μαρίνας 94 θέσεων ελλιμενισμού» –

Συνάντηση με τον Υπουργό Τουρισμού Βασίλη Κικίλια

 

Υπεγράφη από τον Υπουργό Τουρισμού κ. Βασίλη Κικίλια η παραχώρηση από το Υπουργείο Τουρισμού στο Δήμο Μεγανησίου της χρήσης και εκμετάλλευσης της χερσαίας και θαλάσσιας ζώνης για τη δημιουργία καταφυγίου τουριστικών σκαφών στον όρμο Αθερινού στο Μεγανήσι, συνολικής αξίας 5.500.000 ευρώ.

Η υπογραφή ήρθε σε συνέχεια των συναντήσεων που είχε ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας, Θανάσης Καββαδάς με τον Υπουργό το προηγούμενο διάστημα, όπου ζήτησε τη συνδρομή του Υπουργού για την επίσπευση των διαδικασιών, μεταξύ των οποίων και η παραχώρηση, ώστε να επιταχυνθεί η υλοποίηση της επένδυσης.

Με την παραχώρηση ο Δήμος γίνεται πλέον φορέας διαχείρισης, χρήσης και εκμετάλλευσης τόσο της θαλάσσιας ζώνης, συνολικής επιφάνειας 28.997,5 τ.μ., όσο και της χερσαίας, συνολικού εμβαδού 1.537,7 τ.μ., του τουριστικού καταφυγίου, το οποίο προορίζεται να ελλιμενίζει 94 σκάφη.

Ο Δήμος Μεγανησίου έχει ήδη καταθέσει τις οριστικές μελέτες για τα κτίρια και τα λιμενικά έργα στο Υπουργείο Τουρισμού και θα προωθηθούν περαιτέρω για εγκρίσεις και αδειοδοτήσεις.

Ο Βουλευτής ζήτησε ακόμη τη συνδρομή του Υπουργού για τη χρηματοδότηση εργασιών συντήρησης και αποκατάστασης στο Φαράγγι της Μέλισσας, προϋπολογισμού 216.600 € μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης, πρόταση για την οποία κατέθεσε και γραπτό υπόμνημα. Τόνισε ότι πρόκειται για απείρου κάλλους φυσικό μνημείο της Λευκάδας, το οποίο ωστόσο χρειάζεται να καθαριστεί, να αποκατασταθούν τα μονοπάτια, να τοποθετηθούν ενημερωτικές πινακίδες και στέγαστρα και να γίνουν λοιπές ήπιες εργασίες που θα το αναδείξουν και θα βελτιώσουν την επισκεψιμότητα.

Σχετικά με την συνάντησή του με τον Υπουργό Τουρισμού ο Βουλευτής δήλωσε:

«Είχα την ευκαιρία να συζητήσουμε με τον Υπουργό κ. Κικίλια για την πολύ επιτυχημένη τουριστική περίοδο που διανύουμε, με ιδιαίτερη αναφορά στο Νομό Λευκάδας.

Ωστόσο η συνάντησή μας είχε και ουσιαστικότερο περιεχόμενο, καθώς υπέγραψε μία απόφαση-σταθμό για την υλοποίηση του τουριστικού καταφυγίου στον Αθερινό Μεγανησίου, για την οποία και θέλω να ευχαριστήσω και δημόσια τον Υπουργό, Βασίλη Κικίλια.

Με τον Δήμαρχο Μεγανησίου κ. Παύλο Δάγλα συνεργαζόμαστε στενά για να προωθηθεί αυτό το έργο και πιστεύω ότι με τις μελέτες που εκπόνησε και κατέθεσε ο Δήμος και με την παραχώρηση του καταφυγίου που πετύχαμε σήμερα, έχουν γίνει σημαντικά βήματα για να προχωρήσει η επένδυση.

Δεν σταματάμε να αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες για την υλοποίηση υποδομών που θα βελτιώσουν το τουριστικό προϊόν της Λευκάδας, του Μεγανησίου, του Καλάμου και του Καστού, με έμφαση στο θαλάσσιο τουρισμό. Μαζί με τις ποιοτικές υπηρεσίες που προσφέρουν οι έμπειροι επαγγελματίες του τουρισμού, θα ικανοποιήσουν και τους πιο απαιτητικούς επισκέπτες και θα διαφημίσουν τα νησιά  μας ως έναν κορυφαίο και ελκυστικό ελληνικό τουριστικό προορισμό.»