Ανακοίνωση «Μεγανήσι για όλους»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Στις 23 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε  ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ!!! η 7η Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μεγανησίου , της οποίας,  αν και έχουν ήδη περάσει δύο  εβδομάδες,  περιμένουμε ακόμη να δοθεί στη  δημοσιότητα το βίντεο.

Μια Συνεδρίαση στην οποία η Δημοτική Αρχή  όχι μόνο απέτυχε να απαντήσει στα καίρια ερωτήματα που της τέθηκαν  αλλά   παραδέχθηκε και την αδυναμία της να χειριστεί την επικίνδυνη  κατάσταση που επικρατεί στον Σκουπιδότοπο και την καθαριότητα των οικισμών.

Συγκεκριμένα ενημερωθήκαμε, για πρώτη φορά με κάθε ειλικρίνεια,   την ημέρα της συνεδρίασης ότι :

  • Ο ανάδοχος του έργου ‘’Συλλογή και Μεταφορά απορριμμάτων’’ σταμάτησε να δουλεύει από το Πάσχα και δεν του έγινε καμία  έγγραφη ενόχληση και υπενθύμιση των υποχρεώσεων του.
  • Η (χρυσοπληρωμένη) Σκούπα δεν βγαίνει στα χωριά γιατί ο χειριστής μένει στη Λευκάδα και δεν μπορεί να είναι εδώ νωρίς το πρωί για να τη βγάζει έξω.
  • Στα χωριά, των οποίων ο καθαρισμός δόθηκε σε εργολάβο, δεν έχουν τοποθετηθεί άτομα για  να καθαρίζουν.
  • Το οικόπεδο, στο οποίο είναι η δεξαμενή στο Ριζοβάνι, δεν έχει αγορασθεί ακόμη από το Δήμο, ενώ πέρυσι σε ερώτησή μας είχαμε ενημερωθεί ότι το θέμα τελειώνει.
  • Στο Γυμναστήριο στο Κατωμέρι η κατάσταση δεν μπορεί να ελεγχθεί αφού δεν υπάρχει υπεύθυνος γι’ αυτό και προφανώς έκλεισε.

Η παράταξή μας κατέθεσε φωτογραφίες από την  σάπια περίφραξη της Παιδικής Χαράς στο Σπαρτοχώρι  ζητώντας επίμονα να γίνει αλλαγή και μίλησε επιπλέον:

για τα μουσεία στο Βαθύ και  στο Κατωμέρι ,στα οποία δεν άρχισαν ακόμη οι εργασίες  αν και η Δημοτική Αρχή το διατυμπάνιζε περήφανη τον Προηγούμενο Σεπτέμβρη,

για το Μουσείο Ιστορικής Διαδρομής -ΚΕΦΟ στο Σπαρτοχώρι,

για το μεταλλικό στέγαστρο στη ΡΟΚΑ που κόστισε σχεδόν 4.000,00€ , που πληρώθηκε από τον Δήμο και όχι από τον εργολάβο που έχει αναλάβει το έργο, και που η επιλογή του δεν μπορεί να ερμηνευθεί…

για την ανεξέλεγκτη και επικίνδυνη κατάσταση που επικράτησε στο Κατωμέρι και στον δρόμο προς Σπαρτοχώρι κατά την αλλαγή του Δικτύου ύδρευσης.

ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΠΛΗΞΗ ήταν βέβαια και η αναφορά του Δημάρχου ότι κάποιος επαγγελματίας με έμμεσες πιέσεις δεν επιτρέπει σε άτομα να δουλέψουν για το Λιμενικό Ταμείο και να εισπράξουν από τα κότερα και τα γιότ. Αντιδράσαμε έντονα στα λόγια του Δημάρχου που φαίνεται και βέβαια παραδέχεται ότι είναι εντελώς  αδύναμος να υπερασπιστεί    νόμους και αρχές μπρος στο συμφέρον των λίγων  και αποδεικνύεται για άλλη μία φορά  ότι  μόνο οι ψαράδες πληρώνουν το Λ.Τ χωρίς να τους παρέχει σχεδόν τίποτε.

Στα θέματα Ημερήσιας διάταξης κεντρική θέση είχε το θέμα της 1Ης Αναμόρφωσης του Προϋπολογισμού (ΑΔΑ: ΨΞ9ΥΩΛΖ-ΘΨΩ, στην οποία έχει γίνει μία Ορθή Επανάληψη)  όπου  η Δημοτική Αρχή των Λογιστών δεν απάντησε σε κανένα ερώτημα της παράταξής μας:

Έχει συνταχθεί με προχειρότητα , αντί να κατατεθεί τους πρώτους μήνες του 2022 ήρθε στο Συμβούλιο τέλη Ιουλίου και  ΤΡΟΜΑΖΕΙ η λάθος πρόβλεψη των 170.000,00€ την οποία και προσπαθούν μάταια να καλύψουν , όπως αποδείξαμε με τις παρατηρήσεις και τα ερωτήματα που καταθέσαμε.

Βέβαια  η Αναμόρφωση  βάσει της νέας νομοθεσίας << πέρασε>> με  μόλις 3 ψήφους ΥΠΕΡ   και   6 ΚΑΤΑ . Φάνηκε όμως ότι η Δημοτική Αρχή  προσπαθεί μάταια να καλύψει τα λάθη της  και   ΠΝΕΕΙ ΤΑ ΛΟΙΣΘΙΑ παρασύροντας  μαζί της και ολόκληρο το Νησί .

Στο συγκεκριμένο Συμβούλιο  δε, τέλη Ιουλίου !!!, ήρθαν προς ψήφιση τα μέτρα Κυκλοφορίας και οι ώρες  πεζοδρόμησης των οικισμών.

 

Η κατάσταση δεν φαίνεται να μπορεί να ελεγχθεί πια.

Η Δημοτική Αρχή αδυνατεί να αντιμετωπίσει τα σοβαρά θέματα  με σημαντικότερο την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στη ΣΧΙΖΑ. Περιμένοντας την ανακοίνωση του νέου διαγωνισμού για τη ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ, που έπρεπε να έχει ήδη γίνει, τα Σκουπίδια  είναι το ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ  που 8 χρόνια τώρα η Δημοτική Αρχή, προσπαθώντας να θολώσει τα νερά  με ανακοινώσεις,  επιμένει ότι ΘΑΤΟ ΛΥΣΕΙ.

Και βέβαια και για φέτος πήραμε και καταγράψαμε τη δέσμευση του Δημάρχου κατά τη Συνεδρίαση ,ότι τέλος Αυγούστου θα έχει λυθεί  (ξανά) το πρόβλημα.