Ανακοίνωση δήμου Μεγανησίου για την υπόθεση Λαμπρακάκη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμος Μεγανησίου κατόπιν ενημέρωσης από τον Δήμο Αχαρνών και τον Δήμο Άργους Μυκηνών λύνει την σύμβαση Λογιστικής Υποστήριξης  με την εταιρία λογιστικών υπηρεσιών Eurologic IKE μετά τις καταγγελίες για πλαστές φορολογικές ενημερότητες που αφορούν την εν λόγω εταιρία. Οι υπηρεσίες του Δήμου μας όπως και των άλλων Δήμων δεν είχαν  καμία γνώση και δεν φέρουν καμία ευθύνη επικάλυψης του θέματος και σε καμία περίπτωση δεν προκλήθηκε ζημία κατά την υλοποίηση των συμβάσεων καθώς υπήρχε πάντα έγκαιρη παράδοση του έργου.

Λόγω της σοβαρότητας του θέματος ο Δήμος Μεγανησίου είναι σε συνεργασία με τον δικηγόρο του Δήμου την Δευτέρα να  καταθέσει  μήνυση στην Εισαγγελία κοινοποιώντας όλα τα σχετικά έγγραφα για να διερευνηθεί η υπόθεση και να αποδοθούν άμεσα οι σχετικές ευθύνες. Παράλληλα θα ενημερωθούν εγγράφως και όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες.

Ο Δήμος Μεγανησίου και οι υπηρεσίες του λειτουργούν πάντα  με διαύγεια ,νομιμότητα και διαφάνεια προς το συμφέρον των δημοτών καθώς επίσης βρίσκεται και σε απόλυτη συνεννόηση με τους Δήμους Αχαρνών ,Άργους Μυκηνών ,Επιδαύρου, Ερμιονίδας και άλλους  για κοινές περαιτέρω ενέργειες.

 

Ο Δήμαρχος

Παύλος Δάγλας

……………………………………………………………………………………..

Διαβάστε το ρεπορτάζ για την υπόθεση (από το MeganisiLife):

Σε σκάνδαλο εμπλέκεται ο εξωτερικός συνεργάτης -λογιστής του δήμου Μεγανησίου κος Λαμπρακάκης και η εταιρία του, είχε μαντέψει η αντιπολίτευση

Σε πρόσφατο άρθρο του zougla. gr με τίτλο «Σοβαρότατες καταγγελίες κατά του δημάρχου Αχαρνών – Τι ισχυρίζεται ο πολιτικός του αντίπαλος Χρήστος Ηλιάδης» μεταξύ άλλων καταγγελιών ο εξωτερικός συνεργάτης του Δήμου μας κ. Λαμπρακάκης και η εταιρία του Eurologic κατηγορούνται ευθέως για πλήθος απευθείας αναθέσεων εκατοντάδων χιλιάδων ευρω από τον Δήμαρχο Αχαρνών και πλαστές φορολογικές και ασφαλιστικές ενημερώσεις.

Το συγκεκριμένο απόσπασμα αναφέρει:

Και εξηγώ: Εταιρία Eurologic. Εταιρία λογιστικών υπηρεσιών του κ. Βασίλη Λαμπρακάκη.

Από το 2019 μέχρι και τον Αύγουστο του 2022 πήρε ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ αναθέσεις ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΥΡΩ , με τα δικά σου χρήματα Αχαρναϊκέ λαέ.

ENNEA απευθείας αναθέσεις σε μια εταιρία για υπηρεσίες διαμόρφωσης οικονομικών του δήμου.

ΕΝΝΕΑ απευθείας αναθέσεις σε ένα λογιστικό γραφείο, που οι  φορολογικές του και οι ασφαλιστικές του ενημερότητες ήταν πλαστές!

Επαναλαμβάνω οι φορολογικές και ασφαλιστικές του ενημερότητες ήταν πλαστές.

Κι όλα αυτά σε γνώση του Δημάρχου και του αντιδημάρχου οικονομικών!

Δύο Απευθείας αναθέσεις στον δήμο, τρεις απευθείας αναθέσεις στο ΣΥΝΠΑ.

Μία απευθείας ανάθεση στη ΔΗΦΑ, μία απευθείας ανάθεση στην αναπτυξιακή και δύο απευθείας αναθέσεις στις σχολικές επιτροπές.

Επαναλαμβάνω:

Όλες οι παραπάνω πληρωμές έγιναν με πλαστές ασφαλιστικές και φορολογικές ενημερότητες!

Και ενώ κ. Βρεττέ είστε γνώστης όλης αυτής της κατάστασης, κι ενώ έπρεπε να τον είχατε απομακρύνει τον κ. Λαμπρακάκη όπως οφείλατε, αντιθέτως συνεχίζετε τις συναλλαγές μαζί του με νέα εταιρεία στο όνομα του αδερφού του, κ. Δημήτρη Λαμπρακάκη προσφέροντας του ξανά στις 9.1.2023, δηλαδή πριν λίγες μέρες, δύο νέες απευθείας αναθέσεις αξίας 75.000 ευρώ.«

Να προσθέσουμε ότι ο κ. Λαμπρακάκης με τον ίδιο τρόπο (απευθείας αναθέσεις) είχε αναλάβει και τα λογιστικά του Δήμου Μεγανησίου τα τελευταία χρόνια Κλείνοντας μάλιστα τους ισολογισμούς για τους οποίους δέχτηκε πολλές παρατηρήσεις από την αντιπολίτευση που διαπίστωνε επανειλημμένα λάθη στις εγγραφές και στους κωδικούς για αυτό και καταψήφιζε. Είχε τεθεί και θέμα για το αποτέλεσμα της υπηρεσίας που προσφερει στον δήμο ο ίδιος και η εταιρία του.(καταγράφονται στα βιντεο των Δ. Συμβουλίων στο κανάλι του Δήμου στο you tube)

Ο Δήμος Αργους-Μυκηνών διέκοψε ήδη την συνεργασία του με την εταιρία του κ. Λμαπρακάκη ενώ οι πολιτικές παρατάξεις αντιδρούν και ζητούν απαντήσεις .

Την αντίδραση και του δικού μας Δήμου περιμένουμε και πιστεύουμε ότι θα υπάρξει σύντομα ενημέρωση .

 

Διαβάστε και το ρεπορτάζ του zougla.gr

Διαβάστε και τα χαϊρια του εν λόγω κυρίου και από την Αργολίδα:

Είδηση «βόμβα» | Τέλος ο Λαμπρακάκης από τον Δήμο Άργους – Σοβαρές καταγγελίες

 

Το μόνο που έχει να προσθέσει το ΜΤ είναι η αίσθηση δικαίωσης όλων όσων αντιδράσαμε επί σειρά ετών στις πρακτικές και τις μεθοδεύσεις στα λογιστικά του δήμου μας, από το γραφείου του εν λόγω κυρίου.