To ΕΚ για την κινητοποίηση για τα Δασικά

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

            Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 21 Φλεβάρη η μεγάλη συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου, σωματείων, προέδρων Τοπικών Κοινοτήτων και κατοίκων της Λευκάδας, για το ζήτημα των δασικών χαρτών ενάντια στην απόπειρα της κυβέρνησης να βάλει χέρι στις ιδιοκτησίες των Λευκαδιτών και του Δήμου, στις υπό κτηματογράφηση περιοχές του νομού.

 

Η συγκεκριμένη συγκέντρωση ήταν αποτέλεσμα σύσκεψης σωματείων και φορέων μαζί με προέδρους Τοπικών Κοινοτήτων στις 10 Φλεβάρη, ενώ ακολούθησε την παράσταση διαμαρτυρίας στο Δασαρχείο Λευκάδας στις 14 Φλεβάρη.

 

Στη συγκέντρωση πραγματοποίησε χαιρετισμό ο πρόεδρος της ΤΚ Εγκλουβής. Η κεντρική ομιλία έγινε από τον Β. Βερροιώτη μέλος της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου και με αναφορά στο δίκιο του αγώνα για να μην χάσουν τις μικρές ιδιοκτησίες ο λαός της Λευκάδας. Τονίστηκαν οι σοβαρές ευθύνες του βουλευτή  Λευκάδας της ΝΔ, που πανηγυρίζει ότι με μια νέα ερμηνευτική εγκύκλιο λύθηκε το πρόβλημα κρύβοντας την άρνηση και την απροθυμία της κυβέρνησης να δώσει νομοθετική λύση άμεσα διορθώνοντας το πρόβλημα. Επίσης, αναδείχθηκε ότι το κράτος θέλει να συγκεντρώσει στα χέρια του εκτάσεις προκειμένου μετά να τις δώσει σε μεγαλοεπενδυτές. Διαμορφώνει έδαφος για νέα επιχειρηματικά κέρδη είτε στα πλαίσια της πράσινης μετάβασης, με τις νέες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, είτε με μεγάλα επενδυτικά σχέδια του τουριστικού κεφαλαίου. Η δασική τους πολιτική, μόνο για την προστασία του περιβάλλοντος δεν είναι. Τα ρημάζουν όλα, σε υποτίθεται προστατευόμενες περιοχές για την ικανοποίηση τέτοιων επιχειρηματικών συμφερόντων. Έχουν διαμορφώσει ένα τέτοιο νομοθετικό πλαίσιο όλες οι κυβερνήσεις που λύνουν τα χέρια σε μεγάλους ομίλους για την επιχειρηματική τους δραστηριοποίηση και στα δάση, όπως συμβαίνει σε όλη την Ελλάδα.

 

Το επόμενο διάστημα θα συνεχίσουμε οργανώνοντας νέες κινητοποιήσεις, ενημερώνοντας ακόμα περισσότερους Λευκαδίτες στα χωριά και στην πόλη. Επίσης, η Διοίκηση θα πάρει πρωτοβουλία συντονισμού με Εργατικά Κέντρα και σωματεία στα Ιόνια Νησιά που υπάρχει το ίδιο πρόβλημα.

23-02-23

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ