Το ΚΚΕ για τα πεπραγμένα του βουλευτή Λευκάδας Θ.Καββαδά

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΝΔ Θ.ΚΑΒΒΑΔΑ

Δεν βλέπουμε τα πράγματα

όπως είναι στην πραγματικότητα.

Τα βλέπουμε σύμφωνα με το

ποιοι είμαστε εμείς.

Χαλίλ Γκιμπράν

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟΣ Ο ΣΤΙΧΟΣ ΣΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ, ΘΑΝΑΣΗ ΚΑΒΒΑΔΑ!

Ο βουλευτής της ΝΔ, Θανάσης Καββαδάς, συνηθίζει, όπως η κυβέρνηση του, να παρουσιάζει την πραγματικότητα αλλοιωμένη, προκειμένου να προωθήσουν την πολιτική τους για την κερδοφορία του κεφαλαίου εις βάρος των συμφερόντων της εργατικής τάξης, όλου του λαού!

Είναι τόσο φοβερή η «διεκδικητικότητα» που παρουσιάζει απέναντι στην κυβέρνησή του έτσι ώστε σε κάθε αντεργατικό – αντιλαϊκό νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση της ΝΔ, ο κ. Βουλευτής προσπαθεί να παρουσιάσει το άσπρο – μαύρο. Κάποιες φορές κομπάζει ότι με «δική του μεσολάβηση» δίνεται στο λαό το «τυράκι στην παγίδα»!

Μερικά από τα πολλά παραδείγματα που έχουμε να παραθέσουμε:

Νόμος Χατζηδάκη: Ο νόμος-τερατούργημα για τα εργασιακά δικαιώματα που παρουσιάστηκε ως κάτι θετικό για τους εργαζόμενους. Ο νόμος που χτυπάει τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, τον σταθερό ημερήσιο και εβδομαδιαίο χρόνο εργασίας που επιτρέπει την υπερωριακή απλήρωτη εργασία! Για να μην πούμε για την δήθεν αύξηση του κατώτατου μισθού, την ώρα που ο μισθός δεν φτάνει ούτε για το πρώτο 15ημερο! «Θα έχετε κάρτα εργασίας» λέει ο βουλευτής της ΝΔ και πανυγηρίζει!

Στην Υγεία: Γίνονται κάποιες προσλήψεις σε επικουρικό προσωπικό κάθε τόσο (αφού οι επικουρικοί είναι συμβασιούχοι για ορισμένο χρονικό διάστημα). Ο βουλευτής της ΝΔ, μόνο προσθέτει συμβασιούχους και δεν μιλάει για αυτούς που εγκαταλείπουν το νοσοκομείο, κυρίως μόνιμοι. Σύμφωνα με την αριθμητική του βουλευτή της ΝΔ σε λίγο το νοσοκομείο θα ξεχειλίζει από γιατρούς!

Πρόκειται να επισκευαστεί, μετά από πολλά χρόνια, το Κέντρο Υγείας Βασιλικής, το μόνο στην νότια Λευκάδα και ενώ έχουν κλείσει τα περιφερειακά ιατρεία στο νησί μας και ενώ λειτουργεί κι αυτό υποστελεχωμένο από διάφορες ειδικότητες. Ο βουλευτής τι κάνει για να διεκδικήσει από την κυβέρνηση; Δημοσιεύει πανηγυρικό δελτίο τύπου! Από την άλλη, η κυβέρνηση της ΝΔ προχωράει στην εφαρμογή των επι πληρωμή απογευματινών χειρουργείων και μάλιστα ξεκινάει στην Λευκάδα η εφαρμογή της, χωρίς να υπάρχει καν λίστα αναμονής! Θέλει ο βουλευτής της ΝΔ να δώσουν οι Λευκαδίτες και συγχαρητήρια για αυτή την κατάντια;

Για το φορολογικό νομοσχέδιο για αυτοαπασχολούμενους: Δένει τη θηλιά στο λαιμό τον αυτοαπασχολούμενων και βγαίνει ο κ. Καββαδάς να πει ότι όλα είναι καλά γιατί εξαιρούνται τα καφενεία στις ορεινές περιοχές!

Για την ακρίβεια: Η κατάσταση που επικρατεί μέσα στο λαό που, από την ακρίβεια, δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα στοιχειώδη και ο βουλευτής της ΝΔ βγάζει δελτίο τύπου να μας πει ότι θα μας σώσει το «καλάθι του νονού» αυτές τις μέρες!

Πρόσφατα με το νομοσχέδιο για το περιβάλλον: Επιτρέπει την επιχειρηματική δράση σε δασικές περιοχές και μιλάει για προστασία των δασών. Και μάλιστα επειδή η συζήτηση στην βουλή είναι επικεντρωμένη στην πολύπαθη Θεσσαλία, βλέπουμε πως αντιμετωπίζεται η κατάσταση εκεί. Δίνεται σε Ολλανδικό μεγαθήριο η εκμετάλλευση όχι μόνο της κατασκευή, αλλά και της εκμετάλλευσης. Παράλληλα, προωθείται η ιδιωτικοποίηση του νερού. Δηλαδή, φάγανε τις πλημμύρες και καταστράφηκαν οι άνθρωποι εκεί, τώρα θα πουν και το νερό νεράκι!

Άλλωστε όπου ακούμε για προστασία του περιβάλλοντος τρομάζουμε. Ζήσαμε τις εξελίξεις με τους δασικούς χάρτες που αναγκάστηκε η κυβέρνηση και ο βουλευτής σε αναδίπλωση κάτω από τις αντιδράσεις του νησιού, ζούμε χρόνια την ταλαιπωρία με το κτηματολόγιο!

Θυμίζουμε και ορισμένα άλλα, όπου στα δελτία τύπου του κ. Καββαδά χάνεται η λογική και κυριαρχεί το παράλογο:

Κλείνει το ταχυδρομείο της Βασιλικής και βγαίνει να πει ότι θα υπάρχει καλύτερη εξυπηρέτηση για τους κατοίκους της από το ταχυδρομείο του Σύβρου!

Φεύγει το Πρωτοδικείο από τη Λευκάδα και μεταφέρεται στο Αγρίνιο και μιλάει ο κ. Καββαδάς για αναβάθμιση!

Και το ρεσιτάλ υποκρισίας δεν έχει τέλος!

Απεντάσσεται το έργο της κατασκευής του αγωγού ύδρευσης από το Ταμείο Ανάκαμψης, αλλά δεν πειράζει, γιατί βγαίνει και μας το ανακοινώνει ο ίδιος ο κ. Καββαδάς, ο οποίος «θα λύσει το πρόβλημα». Ο κόσμος έχει ανέβει στα κεραμίδια, αφού και φέτος υπήρξε ένας ολόκληρος χειμώνας με προβλήματα στην υδροδότηση και μας ανακοινώνει ότι βρέθηκε χρηματοδότηση και ευχαριστεί προσωπικά τον Μητσοτάκη για την ενσυναίσθηση (!) που δείχνει στο πρόβλημα της υδροδότησης. Ποιον κοροϊδεύει; Τώρα προέκυψε το πρόβλημα; Τόσα χρόνια όλος ο κόσμος έχει απηυδήσει, ειδικά τα καλοκαίρια. Μέχρι πότε θα περιμένει ο κόσμος ώστε επιτέλους να κατασκευαστεί το έργο ;

Το ίδιο έργο παίζεται τις τελευταίες ημέρες και το έργο του βιολογικού και του αποχετευτικού συστήματος για την ανατολική πλευρά του νησιού.

Το μόνο που νοιάζει τον Θ. Καββαδά είναι μην θιχτεί το Ταμείο Ανάκαμψης! Να μην αναδειχθεί δηλαδή αυτό που είναι στην πραγματικότητα. Ένα «υπερμνημόνιο», αφού διατηρούνται όλοι οι μνημονιακοί νόμοι και έρχονται να προστεθούν και άλλοι τόσοι. Ενδεικτικά, ιδιωτικοποίηση των Πανεπιστημίων, εμπορευματοποίηση της Υγείας, νέα φορολογικά μέτρα για το λαό, τους αυτοαπασχολούμενους της πόλης και των χωριών, ιδιωτικοποίηση του νερού, χτύπημα των ασφαλιστικών εισφορών και της συνταξιοδότησης με αύξηση και των ορίων ηλικίας και άλλα πολλά αντιλαϊκά μέτρα. Η χρηματοδότηση του Ταμείου Ανάκαμψης που αποτελείται από τα λεφτά των φόρων που μαζεύονται από τα λαό μας, θα το ξεπληρώνουμε μέχρι το 2058! Έχει δίκιο η κυβέρνηση που λέει ότι δεν υπάρχουν «λεφτόδεντρα». για τις λαϊκές ανάγκες, γιατί τα δις θα πάνε στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.

Επειδή, όμως οι κάθε λογής εκφραστές του συστήματος θέλουν το λαό να σκέφτεται «με το κεφάλι σκυμμένο» για να υλοποιούν χωρίς αντιδράσεις την αντιλαϊκή τους πολιτική, αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει ο λαός μας, η νεολαία μας να τους κάνει τη χάρη.

Με το κεφάλι ψηλά, καλούμε τους εργαζόμενους, τους αυτοπασχολούμενους, τους επιστήμονες, την νεολαία μας στις απερχόμενες Ευρωεκλογές να ψηφίσουν ΚΚΕ!

Να κάνουν κριτήριο συνολικά τη ζωή τους και όσα τους στερούνται σήμερα, όπως τα δικαιώματα στη μόρφωση, την εργασία, την υγεία, άλλα δικαιώματα, ακόμη και στο νερό ή την αποχέτευση στην υποτιθέμενη σύγχρονή μας εποχή.

Τους καλούμε να απορρίψουν τα υπόλοιπα κόμματα, που λίγο πολύ, όλα και όλοι τους είναι δοκιμασμένοι στο τιμόνι της διακυβέρνησης.

Το 90% των νόμων που ψηφίζονται στην ελληνική βουλή είναι οδηγίες τις ΕΕ. Αυτήν την ΕΕ στηρίζουν και ωραιοποιούν όλα τα κόμματα (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Νέα Αριστερά, Πλεύση Ελευθερίας, Ελληνική Λύση).

Εμείς δεν είμαστε με την ΕΕ των λίγων, του 5%. Εμείς παλεύουμε για την Ευρώπη του 95%, που είναι ο λαός μας, η άλλοι λαοί της ΕΕ.

Σε αυτές τις εκλογές στέλνουμε μήνυμα καταδίκης στην βάρβαρη πολιτική της ΕΕ με πιο δυνατό ΚΚΕ – πιο μαζικοί αγώνες αντεπίθεσης για το δίκιο των λαών!