Λέσχη ανάγνωσης στο γυμνάσιο Μεγανησίου.

Οι μαθητές του Γυμνασίου μας δημιούργησαν Λέσχη Ανάγνωσης με το φιλόδοξο όνομα »Βιβλιοφάγοι»

Η ιδέα ξεκίνησε από την φιλόλογο κ, Αργύρη Μαυρέτα,που διδάσκει στο Γυμνάσιο το μάθημα της Λογοτεχνίας και βρήκε θερμή υποστήριξη από τα παιδιά.

.Ξεκίνησαν το Νοεμβρη με ένα βιβλίο της κλασικής λογοτεχνίας »Το ημερολόγιο της Αννας Φρανκ»,την αληθινή ιστορία μιας Εβραίας, της Αννας, που κυνηγημένη από τους Ναζί αναγκάστηκε να μείνει κλεισμένη για δυο χρόνια σε ένα κτίριο στο Αμστερνταμ της Ολλανδίας.

Εκεί η Αννα γράφει το ημερολόγιο της και…..

Τα δεκαπέντε μέλη της Λέσχης (δεκατέσσερις μαθητές και η καθηγήτρια) θα συναντιούνται μια φορά τον μήνα στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Γυμνασίου για να συζητούν το βιβλίο που διάβασαν ,να αποφασίζουν για το επόμενο καθώς και για άλλες δράσεις που η Λέσχη μπορεί να προγραμματίσει,όπως προβολή ταινιών,συναντήσεις με συγγραφείς κ.τ.λ.

Η Λέσχη Ανάγνωσης συνεργάζεται με το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (Ε.ΚΕ.ΒΙ)και με άλλες Λέσχες που λειτουργούν  στο νομό μας και ευρύτερα.

Για την ιστορία ,ο θεσμός της Λέσχης Ανάγνωσης λειτουργεί εδώ και χρόνια στη Δυτική Ευρώπη και στην Αμερική με μεγάλη επιτυχία.Στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια έχουν δημιουργηθεί αρκετές και διαρκώς οργανώνονται νέες με γενική η ειδικευμένη θεματολογία ανάλογα με τα ενδιαφέροντα των μελών τους.Η επιτυχία του θεσμού βασίζεται στη ελευθερία ,την ευελιξία και την προσαρμογή στα γούστα των ανθρώπων που την απαρτίζουν.

Ελπίζουμε η Λέσχη Ανάγνωσης του Γυμνασίου να βοηθήσει τα παιδιά μας να μυηθούν στο μαγικό κόσμο του βιβλίου,να μοιραστούν συγκινήσεις ,προβληματισμούς να ευαισθητοποιηθούν,να γνωριστούν καλύτερα μέσα από κοινές εμπειρίες και να κουβεντιάσουν για την ζωή και τον άνθρωπο….