Face book ή fake book;‏

  Εχετε  face book; Εχετε σκεφθει σε τι κινδυνο εκθετετε τα προσωπικα σας δεδομενα;
  Το face book σας επιτρεπει να αναρτησετε τα αγαπημενα σας βιβλια,μουσικη,ταινιες,διευθυνση κατοικιας ,τηλεφωνο,email,δουλεια,σχολειο,ημερομηνια γεννησης,φυλλο,προσωπικα ενδιαφεροντα,το καθημερινο σας προγραμμα και το πως συνδεεται με τους φιλους σας-επαφες σας,αναρτημενες φωτογραφιες τους,ακομα και πολιτικους συνεταιρισμους-συνεργασιες. Η πολιτικη απορρητου δηλωνει οτι: συλλεγει πληροφοριες για σενα απο αλλες πηγες οπως  msn,yahoo messeger,blogs, κτλ. Αυτες οι πληροφοριες συλλεγονται ασχετα με την χρηση ιστοσελιδας. Νομιζετε οτι ειναι τρομακτικο; Οι οροι χρησης του facebook δηλωνουν οτι: Αναρτωντας δεδομενα σε οποιοδηποτε  μερος της ιστοσελιδας αυτοματα χορηγεις την αδεια,αντιπροσωπευεις και επιτρεπεις οτι εχεις την υποχρέωση να χορηγησεις την αδεια στο facebook,αμετακλητα διαρκης, μη αποκλειστικη  μεταβιβασιμη πληρως πληρωμενη αδεια, με δικαιωμα μεταβιβασης (απο το facebook) σε τριτους για χρηση,αντιγραφη,αποδοση,δημοσια επιδειξη,επαναμορφοποιηση και διανομη τετοιων δεδομενων σε τριτους για οποιονδηποτε σκοπο.
  Τα προσωπικα μας δεδομενα λοιπον δινονται σε διαφορετικες εταιριες και βαση αυτων  δημιουργουνται προιοντα που εχουν  σιγουρους αγοραστες αλλα κι εφαρμοζονται πολιτικες με τις λιγοτερο  κοινωνικες αντιστασεις. Επισης δεν ειναι λιγες οι φορες  που χρησιμοποιουνται ως αποδεικτικα στοιχεια για την απολυση   καποιου  απο την εταιρεια που δουλευει γιατι εγραψε στο facebook εναντιον της, η εγινε αφορμη για την μη προσληψη,  οπως αν θυμαμαι καλα στην περιπτωση του γενικου διευθυντη του υπουργειου οικονομικων  ο οποιος  παρα το αριστο βιογραφικο του προσληφθηκε και απολυθηκε  αμεσως επειδη  καποια στιγμη στο παρελθον ειχε καταφερθει με γραπτα του στο facebook εναντιον   του κυβερνοντος κομματος.
  Προσοχη λοιπον στους νεους μας που μια «αταξια» αργοτερα  μπορει να τους στοιχισει την καριερα. «Τα εν οικω  μη εν δημω». H προκληση ειναι μεγαλη αλλα ο κινδυνος  μεγαλυτερος.
Το άρθρο μας έστειλε ο Γιώργος Γαβρίλης.