Συνάντηση Δημάρχου με τα Τοπικά Συμβούλια

 

Ολοκληρώθηκε ο κύκλος των συναντήσεων του Δημάρχου κου Στάθη Ζαβιτσάνου με τα Τοπικά Συμβούλια Κατωμερίου, Σπαρτοχωρίου και τον εκπρόσωπο της Τοπικής Κοινότητας Βαθέος.
          Στις συναντήσεις, οι οποίες δεν είχαν έναν απλό εθιμοτυπικό χαρακτήρα, ο Δήμαρχος ενημέρωσε για το θεσμικό πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους και τους διαβεβαίωσε για την απόλυτη στήριξη του έργου τους. Επισήμανε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο  πρέπει να μείνει στα γενικότερα και κεντρικά αναπτυξιακά ζητήματα του Νησιού και όλα τα άλλα επιμέρους θέματα των οικισμών, να αποτελέσουν αντικείμενο προγραμματισμού και ιεράρχησης των Τοπικών Συμβουλίων.
          Στη κατεύθυνση αυτή παρότρυνε τα Τοπικά Συμβούλια να προχωρήσουν άμεσα σε τοπικές συνελεύσεις και να συζητήσουν με τους κατοίκους όλα τα θέματα στα πλαίσια της κατάρτισης του τεχνικού προγράμματος για το έτος 2011 αλλά και του πενταετούς επιχειρησιακού προγράμματος του Δήμου.
          Στις συναντήσεις παραβρέθηκε και ο Αντιδήμαρχος κος Κονιδάρης Αθανάσιος, ο οποίος αποτελεί τον σύνδεσμο των Τοπικών Συμβουλίων με το Δήμο,   και διευκρινίστηκαν τα ζητήματα συνεργασίας αλλά και της υποστήριξης των Τοπικών Συμβουλίων από το  μηχανισμό του Δήμου στα διάφορα θέματα καθημερινότητας.