Εδώ Μεγανήσι… ( τα νέα μας )

Πολύ γρήγορα πέρασε κι αυτή η εβδομάδα. ( 14 – 20 Φλεβάρη )

Στο μεταξύ φρόνιμο ήταν το νησί μας.

Από Δευτέρα ξαναβρίσκαμε τους ρυθμούς μας. Και ξεκινάμε από εκεί που μείναμε την Κυριακή.


Δευτέρα απόγευμα. Στο Καπι η ίδια εικόνα την ίδια ώρα. Στην παρέα προστέθηκε ο Πάνος που αντικατέστησε τον Παμίνο.

Ακρα ησυχία παντού. Η καλοκαιρία συνεχίστηκε μέχρι την Πέμτη το μεσημέρι, ώσπου o καιρός αποφάσισε να παίξει μαζί μας. Αφού έκρυψε τον ήλιο με σύννεφα μας έστελνε χοντρές αραιές ψιχάλες και σβουλάδες με αέρα. Απειλή για μεγάλη κακοκαιρία. Τρία φαξ έφτασαν στο δήμο για ακραία καιρικά φαινόμενα. Στα μπάι το συνεργείο.

Ετοιμάστηκα κι εγώ να περιμένω την αλλαγή όπως όλοι…

Εστειλα και  απεσταλμένο στο Φανάρι να προλάβει να πάρει το βιντεάκι και τις φωτογραφίες που σας είχα υποσχεθεί.

[yframe url='http://www.youtube.com/watch?v=P89OgtM7GrI']

Παρασκευή πρωί τίποτα. Από το απόγευμα και μετά  όμως άρχισε η βροχή και ο αέρας. Χάλασε τελικά ο καιρός  και μαζί  χάλασε και η μηχανή μου και δυστυχώς δεν μπορώ να σας μεταφέρω την εικόνα. Ευτυχώς που είχα προνοήσει και σας έχω Φαναρι.

Η κακοκαιρία τελικά δεν κράτησε πολύ, ούτε είχε καμιά σχέση με τα προγνωστικά της ΕΜΥ, τουλάχιστον για το Μεγανήσι. Τα δρομολόγια του φερυ έγιναν κανονικά. Επέστρεψε και ο Αχίαλος από τις διακοπές του και είναι έτοιμος για την Δευτέρα που ξεκινάει πάλι δρομολόγια.

Το Σάββατο είχαμε πάλι ήλιο. Το νησί όμως ήταν πολύ ήσυχο. Τα περισσότερα παιδιά με τους γονείς τους πήγαν στο Μέτσοβο διήμερη εκδρομή που διοργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων των σχολείων.

Δυστυχώς αρκετά παιδάκια δεν μπόρεσαν να πάρουν μέρος γιατί είναι άρρωστα τα καημένα με πυρετό. Καποια μάλιστα ακύρωσαν τελευταία  στιγμή.

Πολλά περαστικά …

Παρόλα αυτά αρκετά αυτοκίνητα μπήκαν το μεσημέρι του Σαββάτου. Οι περισσότεροι πάντως ήταν ξένοι. Οχι Μεγανησιώτες εννοώ…Ποιός ξέρει….

Μόνο τη Ντίνα  είδα από γνωστούς που ήρθε  με την Αθηνά για το Σ.Κ. και τη  Βίκυ.  Κάποιοι άλλοι ήρθαν πάλι για μνημόσυνα. Τρία είχε ο παπάς το Σάββατο.  Μου φαίνεται  έχει δίκιο ο Ντίνος!!!

Τώρα που είπα αυτοκίνητο. ..

Κάποιος υπήρξε απρόσεχτος και χάλασε λίγο το αμάξι του επιστρέφοντας στο Σπαρτοχώρι. Το αμαξι είναι λίγο ταλαιπωρημένο στην άκρη του δρόμου και μάλλον περιμένει το γιατρό του. Ο οδηγός από ότι μάθαμε είναι καλά. Είναι το δετtερο αυτοκίνητο που τραυματίζεται αυτή τη βδομάδα. Το άλλο πήρε λίγο στην όπισθεν… Προσοχή παιδιά. Οι δρόμοι το βράδυ έχουν πολύ …υγρασία και γλυστράνε. Ειδικά στην Μισσοή και στο Ριζοβάνι που είναι γούπατο και δεν το βλέπει ο ήλιος…

Σάββατο βράδυ και ήρθε η ώρα του παιδιού. Του Παναθηναικού και του Ολυμπιακού.

Τι να σας λέω! Αγωνία στοιχήματα χαρά και λύπη. Οι μεν με τους δε σε κατάσταση πολέμου. Οι καημένοι οι Παναθηναικοί στο τέλος έχασαν. Κάποιοι Ολυμπιακοί κατανοώντας την καταστασή τους δεν μίλησαν καθόλου. Κάποιοι  άλλοι δείχνοντας ανωτερώτητα είπαν ότι το αποτέλεσμα ήταν άδικο.

Μερικοί πήραν εκδίκηση κι άρχισαν να πετούν δυναμιτάκια. Στο Σπαρτοχώρι παρακαλώ!!! Καποιοι χαμένοι είχαν κάνει πηγαδάκια και ανέλυαν το αποτέλεσμα….Μάχη κανονική…

Κυριακή και όλα ήσυχα. Επέστρεψαν και τα παιδιά από την εκδρομή τους και έτρεξαν να ετοιμάσουν τις τσάντες τους αύριο για το σχολείο.

Εμείς πάλι ετοιμαζόμαστε  για τις Απόκριες…

Την άλλη βδομάδα σας έχω και ποίημα από τον Κώστα. Μου τόχει φέρει εδώ και μέρες αλλά το άφησα για αργότερα . Ναναι επίκαιρο. Εξ΄άλλου θέλει και φωτογραφία (!)

Αυτά τα λίγα για τώρα…

Καλή βδομάδα σε όλους και ραντεβού την άλλη Κυριακή.

Καληνύχτα από Μεγανήσι…..