Ξεκινά η απογραφή του πληθυσμού

Από τις 10 έως τις 24 Μαΐου θα γίνει η απογραφή πληθυσμού στο σύνολο της χώρας, σύμφωνα τον υφυπουργό Εσωτερικών Γιώργο Ντόλιο.

Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Κώστα Μουσουρούλη, ο κ. Ντόλιος διέψευσε ότι επίκειται αναβολή ή ακύρωση της απογραφής, λέγοντας ότι οι προετοιμασίες εξελίσσονται κανονικά και σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής.

Στην απάντησή του προσθέτει ότι η Ελληνική Στατιστική Αρχή βρίσκεται στη διαδικασία επιλογής των περίπου 50.000 απογραφέων, που θα αναλάβουν να φέρουν σε πέρας το κύριο μέρος του όλου εγχειρήματος, υπό τη συνεχή επίβλεψη και καθοδήγηση έμπειρων υπαλλήλων της, καθώς και 12.000 τομεαρχών.

Ο κ. Ντόλιος διαβεβαίωσε ότι η διαδικασία επιλογής των απογραφέων γίνεται με απόλυτη διαφάνεια και με αντικειμενικά κριτήρια που συμπεριλαμβάνουν και την εμπειρία στο στατιστικό έργο γενικότερα και ενημερώνει επιπλέον ότι έχει προχωρήσει και η πρόσληψη 200 συμβασιούχων ορισμένου χρόνου για την κάλυψη των αναγκών της απογραφής στην Αττική και στις υπηρεσίες στατιστικής των νομών.

(Πηγή: www.tanea.gr)