Η Ν.Ε. Λευκάδας του ΣΥΝ για την επίσκεψη του πρωθυπουργού

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο κλείσιμο ενός χρόνου από την επίσημη ένταξη της χώρας μας στο καθεστώς του μνημονίου και ενώ όπως αποκαλύφθηκε, είχαν προηγηθεί αρκετοί μήνες μυστικών διαπραγματεύσεων με το ΔΝΤ, ο πρωθυπουργός της χώρας έρχεται στη Λευκάδα.

Με αφορμή το συνέδριο του δικτύου των Μικρών Νησιών της χώρας μας, που γίνεται στο Μεγανήσι 7 και 8 Μαΐου.

Προσπαθούν απεγνωσμένα να εκμεταλλευτούν επικοινωνιακά την κατάσταση, μεταφέροντας το ενδιαφέρον από όσα έγιναν αυτή τη βδομάδα. Με τους Τροϊκανούς να απαιτούν να κοπούν τα επιδόματα του ΟΑΕΔ και του ΙΚΑ.

Λίγες μέρες πριν τις 15 Μαΐου που θα συγκεκριμενοποιηθούν τα μέτρα ύψους 26 δις από την ιδιωτικοποίηση των δημοσίων επιχειρήσεων, την αύξηση των φόρων τις νέες περικοπές και τα 50 δίς από το ξεπούλημα της Δημόσιας περιουσίας.

Τώρα βάζουν στο στόχαστρο της ιδιωτικοποίησης και τη Δημοτική περιουσία.

Το πρόγραμμα τους παρά τις θυσίες που επέβαλαν στους εργαζόμενους ένα χρόνο μετά έχει αποτύχει παταγωδώς. Η χώρα βυθίζεται στην ύφεση, η ανεργία ανεβαίνει στα ύψη όπως και η τιμή της βενζίνας και των άλλων αγαθών.

Τα πάντα και η όποια ανάπτυξη θα καταλήγουν στις τσέπες των πιστωτών με βάση την πολιτική της κυβέρνησης.

Όταν μεταξύ των Υπουργείων η επικοινωνία αντικαθίσταται δημόσια με τον όρο «τζιτζιφιόγκοι»……!

Μερικούς μήνες μόνο μετά την εφαρμογή του Καλλικράτη στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και η αποτυχία του είναι φανερή.

Δήμοι υπερχρεωμένοι με τις κοινωνικές τους δομές να καταστρέφονται λόγω μνημονίου.

Περιφέρειες απαξιωμένες χωρίς ενδιάμεσα όργανα, στη θέση των καταργημένων Νομαρχιακών Συμβουλίων.

Με ΦΠΑ στο Μεγανήσι μεγαλύτερο από τη Μύκονο, επειδή στο Ιόνιο η κυβέρνηση δεν αναγνωρίζει το νησιωτικό καθεστώς που ισχύει στο Αιγαίο.

Η παρουσία λοιπόν του Πρωθυπουργού στη Λευκάδα μόνο αισθήματα οδύνης και απόγνωσης προκαλεί στους πολίτες του τόπου μας, όπως σε όλους τους ¨Έλληνες.

Ο μόνος τρόπος για να πάρουν πίσω οι εργαζόμενοι όσα έχασαν την πρώτη χρονιά του μνημονίου και για να αποκρούσουν τα νέα αντεργατικά μέτρα και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, μέσω του μεσοπρόθεσμου δημοσιονομικού προγράμματος 2012-2015, είναι ο συντονισμένος, ενωτικός, ανυποχώρητος αγώνας και η σχεδιασμένη κλιμάκωση του.

Λευκάδα, 6 Μαΐου 2011

Η Ν.Ε. του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ