34η έκθεση βιβλίου στο Ζάππειο

Eκδοτικοί οίκοι στέλνουν βιβλία στα ακριτικά νησιά της Λέρου και των Λειψών

Η προσφορά ενός βιβλίου, η γνώση αλλά και η παρέα που κρατά στον αναγνώστη του, ήταν το μήνυμα που θέλησαν να δώσουν το πρωί στην παρουσίαση της 34η Γιορτής Βιβλίου οι διοργανωτές.

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στον προαύλιο χώρο του Ζαππείου και θα διαρκέσει από τις 13 Μαΐου έως και τις 29 Μαΐου.

Η φετινή προσπάθεια είναι η διοργάνωση μιας αναβαθμισμένης Γιορτής Βιβλίου, η οποία θα αφορά όλο και περισσότερο κόσμο και θα περνάει κοινωνικά μηνύματα. Το αθηναϊκό κοινό κάθε γενιάς και ηλικίας που θα επισκεφθεί την έκθεση, αυτές τις δεκαεπτά μέρες διάρκειας της Γιορτής, θα έχει τη δυνατότητα εκτός από το να ξεφυλλίσει διάφορα βιβλία των 110 εκδοτικών οίκων που συμμετέχουν, να παρακολουθήσουν και εκδηλώσεις που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα ενδιαφερόντων, όπως θεατρικές παραστάσεις για παιδιά, κατασκευές μουσικών οργάνων, μαγειρική, παρουσιάσεις βιβλίων, συνομιλίες συγγραφέων, αναλόγια και πολλές μουσικές συναυλίες.

Στην έκθεση το κοινό θα έχει επίσης την ευκαιρία να παρακολουθήσει τέσσερα σημαντικά ντοκιμαντέρ, τα οποία έχουν παραχωρηθεί από το ιστορικό αρχείο της ΕΡΤ, αφιερώματα στον Οδυσσέα Ελύτη και τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη.

Η σημαντική κοινωνική προσφορά της φετινής Γιορτής Βιβλίου είναι το γεγονός ότι για πρώτη φορά εκδοτικοί οίκοι αποφάσισαν να στηρίξουν ακριτικές βιβλιοθήκες και συγκεκριμένα τις βιβλιοθήκες της Λέρου και των Λειψών.

Έτσι στο τέλος της Έκθεσης όλοι οι εκθέτες θα συγκεντρώσουν έναν αριθμό βιβλίων, ο οποίος θα παραδοθεί σε αυτές τις δύο βιβλιοθήκες.

Η 34η Γιορτή Βιβλίου τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού συνδιοργανώνεται από τον Σύλλογο Εκδοτών Βιβλίου Αθηνών (Σ.Ε.Β.Α.), την Ένωση Ελλήνων Φυσικών, τον Δήμο Αθηναίων και τον Πολιτισμικό Οργανισμό του Δήμου Αθηναίων.

Η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά από τις 18:00 το απόγευμα έως και τις 22:30 το βράδυ, ενώ το Σάββατο από τις 10:30 το πρωί μέχρι τις 14:30 το μεσημέρι και το απόγευμα από τις 18:00 έως και τις 2:30 το βράδυ. Την Κυριακή το κοινό θα μπορεί να επισκέπτεται την έκθεση από τις 11:00 το πρωί έως και τις 22:30 το βράδυ.

(Πηγή: www.alfavita.gr)