Συνεργασία Μιχ. Χρυσοχοϊδη με Περιφερειάρχη Ι.Ν.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

Συνεργασία Μιχ. Χρυσοχοϊδη με Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων

Επανασχεδιασμός του ΕΣΠΑ με στόχο την απορρόφηση κονδυλίων

Επαναβεβαίωση από τον Υπουργό ότι θα γίνουν τα φράγματα σε Κέρκυρα και Παξούς

   Η επιτάχυνση της απορρόφησης των κονδυλίων αλλά και ο επανασχεδιασμός του ΕΣΠΑ, όπως και η ανάδειξη επενδυτικών ευκαιριών στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, ήταν το αντικείμενο της συζήτησης μεταξύ του Υπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Σπ. Σπύρου, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Υπουργού σήμερα στην  την Κέρκυρα.

   «Αυτό που προέκυψε από τη συνεργασία με τον Υπουργό», δήλωσε ο Περιφερειάρχης, «είναι ότι απαιτείται συντονισμός όλων των φορέων που εμπλέκονται με το ΕΣΠΑ, έτσι ώστε τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη να ολοκληρωθούν σύντομα και η απορροφητικότητα των κονδυλίων να ανέλθει».

   Σε ότι αφορά στο νέο σχεδιασμό και την τροποποίηση του Προγράμματος ο κ. Περιφερειάρχης δήλωσε ότι «είναι η στιγμή που οφείλουμε να δραστηριοποιηθούμε με έντονο τρόπο, για να ωριμάσουν έργα προς ένταξη και να βγουν από το πρόγραμμα εκείνα που έχουν προσκόμματα και δε διαφαίνεται να ξεπερνιούνται».

   Τέλος ο κ. Σπύρου, αναφέρθηκε στη δυνατότητα που δίνεται στους επιχειρηματίες των Ιονίων Νήσων να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες του παρέχονται μέσα από τα προγράμματα του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης. 

   Τέλος, ο κ. Χρυσοχοϊδης διαβεβαίωσε, ακόμη μια φορά τον κ. Σπύρου ότι το θέμα του έργου υδροδότησης Κέρκυρας και Παξών το χειρίζεται ο ίδιος και σύντομα θα προχωρήσει τις διαδικασίες που απαιτούνται μέχρι τη δημοπράτησή του.