Ανακοίνωση «Επτανησιακής Αναγέννησης» για το ΤΕΙ

ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

 ΤΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΟΥ

Η ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΜΕΝΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ

ΤΟΥ ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

                                                      16-5-2011

   Η Επτανησιακή Αναγέννηση, η λαογέννητη παράταξη των Επτανησίων Πολιτών, έγκαιρα έθεσε το θέμα της επιχειρούμενης κατάργησης του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, αποκαλύπτοντας τις κυβερνητικές προθέσεις, μέσω διαρροών, να καταργήσει το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων.

  Για το σκοπό αυτό, στις 28 Μάρτη 2011, μετά από πρωτοβουλία και  αίτημα της Παράταξής μας και στα πλαίσια να πιέσουμε τη κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου να μη κλείσει το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, οι ανεξάρτητοι-φίλοι βουλευτές Γιάννης Δημαράς και Βασίλης Οικονόμου, κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή, για τη στελέχωση και το μέλλον του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων.

   Στην (επισυναπτόμενη) απάντησή του, στις 11 Απρίλη 2011,ο αρμόδιος Υφυπουργός Παιδείας  Ιωάννης Πανάρετος, γράφει για: «διαβούλευση που ήδη έχει ξεκινήσει» και ότι «τόσο η αναβάθμιση των Ιδρυμάτων όσο και η χωροταξική αναδιάρθρωση και ανάπτυξή τους θα είναι αποτέλεσμα του διαλόγου σε περιφερειακό και εθνικό επίπεδο».

   Είναι γνωστό τοις πάσι ότι ούτε  διαβούλευση έχει ξεκινήσει ούτε κανένας διάλογος σε περιφερειακό και εθνικό επίπεδο έγινε, και η κυβέρνηση εξαπατά και σε αυτό το θέμα το λαό των Επτανήσων.

  Η  επιχειρούμενη κατάργηση του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων είναι μία απόπειρα εγκλήματος κατά των Επτανήσων και της τεράστιας προσφοράς τους στην πολιτική, πνευματική και πολιτιστική αναγέννηση της Ελλάδας.

   Δυστυχώς μετά την Ένωση Επτανήσων-Ελλάδας το 1864, και στα πλαίσια της,( όπως αποδείχτηκε) ανιστόρητης και επιζήμιας για το λαό, αφομοίωσης των Επτανήσων από τον τότε Ελληνικό κορμό, με το κουτσούρεμα και το κλάδεμα όλων των στοιχείων που συνέθεταν έναν εξέχοντα πολιτισμό, με πρώτη βάρβαρη πράξη τη κατάργηση, το 1865, της Ιόνιας Ακαδημίας, του πρώτου Ελληνικού Πανεπιστήμιου, που ίδρυσε ο λόρδος Γκύλφορντ το 1824 στη Κέρκυρα, και είχε συγχρηματοδοτήσει την ίδρυση, μαζί με τον Γκύλφορντ, η Ιόνιος Βουλή. Έφτασε η Αθήνα τότε μέχρι τη δόλια κατάργηση της Συνόδου της Ιεραρχίας της Επτανήσου, παρά την αντίδραση των Μητροπολιτών των Επτανήσων.

 Υπάρχει σοβαρό έλλειμμα δημοκρατίας και έλλειψη πολιτικής νομιμοποίησης της κυβέρνησης και για το θέμα του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων , διότι όταν ζήτησε τη ψήφο του Ελληνικού Λαού και ειδικότερα του ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ το δίμηνο Σεπτέμβρη-Οκτώβρη 2009, δεσμεύτηκε  για νησιωτικές πολιτικές και για ανάπτυξη του ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ Νήσων, ενώ σήμερα κάνει ακριβώς τα αντίθετα. 

  Καλούμε τους βουλευτές των Επτανήσων να αντιληφθούν επιτέλους τον ρόλο τους και  να αντιδράσουν έμπρακτα και μέσα στον κατ΄εξοχήν χώρο τους, στη Βουλή.

 Είναι προφανές ότι υπάρχουν πολλές ευθύνες σε όσους είτε συνέπραξαν είτε και υπέκυψαν στους προεκλογικούς εκβιασμούς του Γιώργου Παπανδρέου και της κυβέρνησής του τον Οκτώβρη 2010:«Ή ψηφίζετε τους δικούς μου συνδυασμούς για Περιφερειάρχες ή θα πάω για πρόωρες εκλογές (που θα τις χάσω) και από τα Χριστούγεννα δεν θα’ χετε μισθούς και συντάξεις», διότι έτσι επιβραβεύτηκε αυτή η πολιτική του Μνημονίου και ακόμη και ο Ντομινίκ Στρός Κάν πανηγύριζε λέγοντας ότι  «η κυβέρνηση και το Μνημόνιο έχουν την επιδοκιμασία του λαού και αποτελούν παγκόσμιο φαινόμενο να κερδίζουν περιφερειακές εκλογές, ενώ σε όλες τις άλλες χώρες που εφαρμόστηκαν παρόμοιες εκλογές οι κυβερνητικοί συνδυασμοί συνετρίβονταν».

     Το διοικητικό αθηνοκεντρικό καλλικράτειο (άρθρο 4) καπέλλο με την «ένταξή μας στην αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και…Ιονίου»(μας διέγραψαν και ως νησιά), η επιχειρούμενη κατάργηση της αυτοτέλειας των νοσοκομείων μας, η επιβολή ΦΠΑ 13% ενώ στη Μύκονο 5%, τα 17 δις αναπορρόφητα κονδύλια από το ΕΣΠΑ και το μηδαμινό ΕΣΠΑ για τα νησιά μας, η επιχειρούμενη κατάργηση του Μαντζαβινάτειου Νοσοκομείου Ληξουρίου, της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Ιονίων Νήσων, η κατάργηση   σχολείων στην ύπαιθρο και τόσα άλλα, βλαβερά για τον Επτανησιακό Λαό, προκαλούν την οργή και την αγανάκτησή μας.

  Τα ιδρύματά μας  πρέπει να συνεχίσουν να λειτουργούν για να συνεχίσουμε να υπάρχουμε ως νησιώτες, ως Επτανήσιοι!

    Κύριοι και Κυρίες της κυβέρνησης και του κυβερνητικού κόμματος !

 Φτάνουν πιά τα ψέμματα, φτάνει πιά ο εμπαιγμός, φτάνει πιά η καταστροφική σας πολιτική για τα νησιά μας!

 Δεν θα πληρώσουμε άλλο τις ανεπάρκειές σας !

  Κάτω τα χέρια από το ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ και την αυτοτέλεια των Νοσοκομείων μας!

    Η αντίστασή μας και η νίκη μας είναι δεδομένη !

 

ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ