«Δεν έχεις τυχαία τ’ όνομα σου», λέει μια αγγλική παροιμία

ΜΕΓΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ και ΑΓΙΑΣ ΕΛΕΝΗΣ.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ στους Κωνσταντίνο, Κωνσταντίνα, Κώστα, Ελένη, Έλενα, Κωσταντή, Ντίνο, Ντίνα, Κωσταντία, Κωστούλα, Κώνα, Νάντια, Ελεωνόρα, Νόρα, Ελεάνα, Μαριλένα

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ: στα λατινικά σημαίνει «ευσταθής, βέβαιος». Σταθερός, βέβαιος, αποφασισμένος. Αν και κοινωνικός, ο Κωνσταντίνος είναι στο βάθος κλειστός χαρακτήρας. Συχνά είναι υποταγμένος ψυχολογικά σε μια γυναίκα, τη μητέρα του ή τη γυναίκα του. Στη δουλειά του διαπρέπει γιατί είναι εργατικός και επίμονος. Η Κωνσταντίνα είναι πιο αυθόρμητη και ενθουσιώδης. Αγαπάει τα παιδιά, είναι πολύ τακτική και αφιερώνει πολύχρόνο στο σπίτι της.

ΕΛΕΝΗ: όνομα που προέρχεται από τη λέξη «ελένη», που σημαίνει «λαμπάδα» ή από τη ρίζα ελε- που σημαίνει «κυριεύω, κατακτώ». Όνομα που και στη σημερινή εποχή φέρουν γυναίκες με δυνατό χαρακτήρα και προσωπικότητα. Διαθέτουν γοητεία κι όταν ακόμα δεν είναι όμορφες κι επιμένουν να γίνεται πάντα το δικό τους. Ακόμα κι όταν φαίνονται ήρεμες, είναι κυριαρχικές. Και ευαίσθητες στα κομπλιμέντα. Η λάμπουσα.