Δράσεις-δηλώσεις «Επτανησιακής Αναγέννησης»

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ

ΜΕ ΠΑΝΩ  Η ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ

21 Μάη 2011

Πιστή, σταθερή και με συνέπεια στις θέσεις και στις πράξεις της η Παράταξη της ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ δεν μπορεί να νομιμοποιεί και να χαριεντίζεται με το πολιτικό κατεστημένο  την ώρα, που 146 χρόνια μετά τη πρώτη βαρβαρότητα του αθηνοκεντρικού κράτους που κατήργησε το 1865 το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, σήμερα, παραμονές της επετείου της Ένωσης των δύο κρατών της «Ηνωμένης Πολιτείας των Ιονίων Νήσων» με το «Βασίλειον της Ελλάδος», χωρίς αιδώ και αναλγησία, αποπειρώνται, μετά τη βαρβαρότητα του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ:

 Να καταργήσουν το ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

 Να καταργήσουν πλήρως το Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο Ληξουρίου.

Να καταργήσουν την αυτοτέλεια των Νοσοκομείων Ζακύνθου  και Αργοστολίου και να έχουν Δ.Σ. με έδρα… τη Πάτρα, μαζί με τα Νοσοκομεία της Πάτρας.

  Να καταργήσουν την αυτοτέλεια του Νοσοκομείου Κέρκυρας και του Νοσοκομείου Λευκάδας και…νάχουν  Δ.Σ. μαζί με Νοσοκομείο Ηγουμενίτσας, το Νοσοκομείο Φιλιατών, το Πανεπιστημιακό Ιωαννίνων και το Χατζηκώστα με έδρα… τα Γιάννενα.

   Οι Μνημονιακοί είναι προφανές ότι μισούν τα νησιά μας και προσπαθούν να μας μετατρέψουν σε χωριά.

  ΚΑΜΜΙΑ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΚΑΙ ΚΑΜΜΙΑ ΣΥΜΠΛΕΥΣΗ ΜΕ ΤΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΕΧΕΙΣ  ΠΡΟΣΒΟΛΕΣ ΤΟΥΣ  ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΜΑΣ.

  Τα δύο κανάλια της Κέρκυρας, CORFU CHANNEL και  START αποσιώπησαν και με μεγάλη προσπάθεια απέκρυπταν το γεγονός την ώρα της ζωντανής μετάδοσης της παρέλασης και δεν δέχθηκαν να πάρουν δηλώσεις μας.

……………………………………………………………………………………………………………………………………….

Δήλωση

Γιώργου Καλούδη

Δικηγόρου στο Α.Π. & Σ.τ.Ε

Επικεφαλής της Επτανησιακής Αναγέννησης

  20 Μάη 2011

 Σήμερα, 147 χρόνια  από την Συνθήκη του Λονδίνου της 25 Μάρτη 1864 των Πέντε Μεγάλων Δυνάμεων της εποχής (Αγγλίας, Γαλλίας, Ρωσσίας, Πρωσσίας, Αυστρίας)  για την  Ένωση ως ισότιμων κρατών του κράτους της «Ηνωμένης Πολιτείας των Ιονίων Νήσων  μετά του κράτους του Βασιλείου της  Ελλάδος», θλίψη και οργή καταλαμβάνει τους Επτανήσιους.

   Το αθηνοκεντρικό κράτος, προ ολίγων ημερών, ανακοίνωσε το κλείσιμο του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων και των Σχολών στη Λευκάδα, στο Ληξούρι, στο Αργοστόλι, στη Ζάκυνθο, πράξη μεγάλης προσβολής και περιφρόνησης των Επτανησίων.

      Ανάλογη με αυτήν του 1865, όταν με τον νόμο της ΝΤΡΟΠΗΣ ΡΗ/29-12-1865 κατήργησαν το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, το Αρχοντείο της Παιδείας, τα Λύκεια και Γυμνάσια των Επτανήσων. 

    Και βέβαια οι βουλευτές της ΙΓ΄ ΙονίουΒουλής, (πλήν ελαχίστων, όπως αποδείχθηκε, οι οποίοι δεν σκέπτονταν το καλό του λαού και του τόπου τους αλλά μόνον πως θα γίνουν υπουργοί στην),όταν ψήφιζαν την Ένωση με το κράτος των Αθηνών, εξαπατηθέντες και από τη κυβέρνηση των Αθηνών και από τον νεόφερτο και επιβληθέντα από την Αγγλία Βασιλέα Γεώργιο Α΄, δεν μπορούσαν να φανταστούν ότι τέτοια κακή τύχη θα τους περίμενε, όπως γλαφυρά  γράφει στην από 24-12-1865 δημόσια επιστολή του προς τον βασιλιά, ο Πρόεδρος της Τελευταίας Ιονίου Βουλής και τότε βουλευτής Κέρκυρας Στέφανος Παδοβάς, ο οποίος σε ένδειξη διαμαρτυρίας παραιτήθηκε από βουλευτής.

  Ήδη με τη παραπάνω Συνθήκη του Λονδίνου οι Επτανήσιοι άρχισαν να πληρώνουν ετησίως 12.000 λίρες Αγγλίας, δηλ, το μεγαλύτερο μέρος της ετήσιας βασιλικής χορηγίας.

     Ήδη η αθηνοκεντρική κυβέρνηση, με την συνευθύνη και των σημερινών βουλευτών της Επτανήσου, κυρίως των κυβερνητικών:

  Καταργούν το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων.

  Καταργούν τη διοικητική αυτοτέλεια των Νοσοκομείων μας και τα μετατρέπουν, βαθμηδόν, σε κέντρα υγείας αστικού τύπου.

 Κατήργησαν την Περιφερειακή Οικονομική Επιθεώρηση Ιονίων Νήσων.

  Κατήργησαν τη Περιφερειακή Επιθεώρηση Εργασίας Ιονίων Νήσων.

  Με το άρθρο 4 του Καλλικράτη, εμάς τα νησιά του Ιονίου μας έβαλαν σε μία αποκεντρωμένη διοίκηση υπό τη Πελοπόννησο και την  Αιτωλοακαρνανία με έδρα τη Πάτρα, αφού αφαίρεσαν από την επωνυμία και τα «Ιόνια Νησιά»! Για να μη μπορούν να εφαρμόζονται οι νησιωτικές πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα Νησιά μας.

 Πως τολμούν να έρχονται υπουργοί και βουλευτές για την 21 Μάη στα νησιά μας; Τι έχουν να μας πουν; Ως μόνιμοι επαγγελματίες πολιτικοί, αντί να’ναι πολιτικοί εκπρόσωποι του λαού,  είναι τόσο εθισμένοι με το ψέμμα και τη παραπλάνηση του Επτανησιακού Λαού, τόσο κολλημένοι με τις καρέκλες εξουσίας , ακόμα και όταν ξέρουν ότι κάνουν κακό, και έχουν χάσει όλα τα αποθέματα της ευαισθησίας τους;

  Δεν έχουν ίχνος ντροπής πάνω τους;

  Εμείς βροντοφωνάζουμε:

ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

ΟΧΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΠΤΑΝΗΣΩΝ.

ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ.

ΟΧΙ ΣΤΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΥΤΟΤΕΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΜΑΣ.

ΟΧΙ ΣΤΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ.

ΟΧΙ ΣΤΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ.

ΦΠΑ 5% ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ.

Δεν είναι δυνατόν με τη συμμετοχή μας αύριο δίπλα σε εκπροσώπους αυτού του ανάλγητου και ανιστόρητου αθηνοκεντρικού κράτους να  γιορτάζουμε και να χαιρόμαστε και να …νομιμοποιούμε τα νέα εγκλήματα κατά των Επτανησίων και γενικά κατά του ελληνικού λαού με το Μνημόνιο της εξάρτησης και της υποταγής..