Σύσκεψη για το νοσoκομείο

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 28/5 στο πνευματικό κέντρο η ανοιχτή σύσκεψη-συζήτηση που διοργάνωσαν από κοινού ο Ιατρικός Σύλλογος Λευκάδος και ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Λευκάδος που είχε σαν θέμα « Τα σχέδια του Υπουργείου Υγείας για το κλείσιμο του Νοσοκομείου και την υποβάθμιση του σε Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου.

Στην σύσκεψη παρεβρέθησαν εκτός των άλλων ο βουλευτής Λευκάδος κ.Μαργέλης,ο Δήμαρχος κ.Αραβανής ο πρώην βουλευτής κ.Σολδάτος ο πρόεδρος της Ε.Ι.Ν.Η. κ.Νικολόπουλος,η αντιπρόεδρος της Π.Ο.ΔΗ.Ν και μέλος της Α.ΔΕ.Δ.Υ κ.Μοθωνιού,εκπρόσωποι των τοπικών φορέων και κομμάτων και πλήθος κόσμου.

Στην αρχή υπήρξαν εισηγήσεις από την πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Λευκάδος κ.Σταύρακα και τον πρόεδρο των εργαζομένων κ.Κούρτη που αφορούσαν την πλήρη αντίθεσή τους με την πρόταση Λιαρόπουλου για την μετατροπή του Νοσοκομείου σε Κέντρο Υγείας Αστικού τύπου καθώς εξέφρασαν και τις επιφυλάξεις τους-ανησυχίες για το υπό ανέγερση νέο νοσοκομείο και τον καθαρά δημόσιο χαρακτήρα του.Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του προέδρου της Ε.Ι.Ν.Η και της αντιπροέδρου της Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.

Ο κ.Μαργέλης αναφέρθηκε στο καινούργιο νοσοκομείο το οποίο το συνέδεσε και με τα άλλα έργα που γίνονται στην ευρύτερη περιοχή προκειμένου να κάνουμε την Λευκάδα το κέντρο της ευρύτερης περιοχής. Στη συνέχεια έκανε μια σύντομη αναδρομή στο πως παρέλαβε το φάκελο του νοσοκομείου και πως ολοκληρώθηκαν οι μελέτες και φτάσαμε ένα βήμα πριν την δημοπράτηση.

Το νοσοκομείο ανέφερε ότι θα γίνει 100% από δημόσιους πόρους και θα έχει δημόσιο χαρακτήρα.

Ο κ. Σολδάτος αναφέρθηκε στην προετοιμασία που είχε γίνει επί ημερών του προκειμένου να ωριμάσει ο φάκελος του νέου νοσοκομείου,στην ευαισθησία που είχε σαν αναπληρωτής υπεύθυνος του τομέα υγείας της Νέας Δημοκρατίας ενώ ζήτησε την ταυτόχρονη άμεση στελέχωση του ήδη υπάρχοντος νοσοκομείου με βασικές ειδικότητες ιατρών και λοιπού προσωπικού.

Ο Δήμαρχος κ. Αραβανής αναφέρθηκε εκτός των άλλων στη συζήτηση που θα υπάρξει για το νοσοκομείο στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 30/5 και μάλιστα θα είναι πρώτο θέμα.

Σε ανάλογο κλίμα και με βάση τις κομματικές τους πεποιθήσεις κυμάνθηκαν και οι τοποθετήσεις των εκπροσώπων του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ, των κομμάτων της αριστεράς,του εργατικού κέντρου και των άλλω φορέων με κύρια συνισταμένη την επάνδρωση του ήδη υπάρχοντος νοσοκομείου και την διασφάλιση του δημόσιας δωρεάν υγείας για όλον τον κόσμο.

Αφήσαμε για τελευταίο τον χαιρετισμό του εκπροσώπου του Σεβασμιοτάτου ο οποίος προηγήθηκε όλων και μας εκμυστηρεύθηκε την ολιγόλεπτη συζήτηση που είχαν στο νοσοκομείο λίγες ημέρες πριν κοιμηθεί ο τότε μητροπολίτης μας κ.Νικηφόρος με τον τότε υπουργό υγείας κ.Αβραμόπουλο και την διαβεβαίωση που πήρε από αυτόν για την ανέγερση του νέου νοσοκομείου.

Το συμπέρασμα ήταν ότι όλοι οι φορείς είναι αντίθετοι στην υποβάθμιση του ήδη υπάρχοντος νοσοκομείου σε Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου και θα κάνουν το παν προκειμένου να μην υιοθετήσει το Υπουργείο Υγείας την πρόταση Λιαρόπουλου.

Στο τέλος δε εκδόθηκε και σχετικό ψήφισμα.

(Πηγή: www.lefkadapress.gr)