Δελτίο τύπου «Επτανησιακής Αναγέννησης»

Άμεση Ανάκληση της απόφασης της Υπουργού Παιδείας για το κλείσιμο του ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ.

Άμεση ανάκληση της απόφασης του Υπουργού Υγείας για τη κατάργηση των Νοσοκομείων της Επτανήσου.

  Με δημοπρασία ή διαγωνισμό  να γίνονται οι διαφημίσεις-τουριστική προβολή.

 Μία συναυλία σε κάθε νησί μέχρι το Δεκέμβρη από μία Χορωδία ή Μαντολινάτα κάθε νησιού.

ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ  ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ, που συνήλθαν τη Παρασκευή και το Σάββατο 27 και 28 Μάη 2011 στους Παξούς.

  1. 1.          Τη Παρασκευή 27 Μάη 2011 ο επικεφαλής της Παράταξης ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΛΟΥΔΗΣ συμμετείχε στη συνεδρίαση της Επιτροπής Τουρισμού, Πολιτισμού και Αθλητισμού της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ως αναπληρωματικό μέλος, στη θέση του τακτικού κ. Πουλιέζου ο οποίος λόγω ανειλημμένης επαγγελματικής υποχρέωσης δεν μπορούσε να είναι την Παρασκευή το απόγευμα στους Παξούς, αλλά προσήλθε στη συνεδρίαση του Σαββάτου..

    Οι θέσεις μας για τη τουριστική προβολή και τις δράσεις που κατέθεσε ο Γιώργος Καλούδης είναι:

   Το προηγούμενο φυλλάδιο – Βιβλίο για τα Ιόνια Νησιά που ακόμα διανέμεται είναι μία σπατάλη, και είναι το χειρότερο που θα μπορούσε να εκδοθεί, χωρίς ταυτότητα των Ιονίων Νήσων με πολύ μελάνι σε άγραφα χοντρά εξώφυλλα και πολύ ιλουστρασιόν χαρτί. Είναι προφανές ότι φαγώθηκαν άσκοπα χρήματα. Ζητάμε να μάθουμε πόσο στοίχισε, ποιος το εκτύπωσε και τι χρήματα πληρώθηκαν και σε ποιους, ποιοι πήραν την απόφαση και πότε.

  Να γίνονται διαγωνισμοί-δημοπρασίες για κάθε τουριστική προβολή.Είναι αναγκαίο ένα καινούργιο φυλλάδιο καλαίσθητο αλλά και με ταυτότητα για τα Ιόνια Νησιά.

  Προβολή μεγάλη και διεθνή και με μικρό κόστος αποκτούν τα νησιά μας και με δράσεις όπως παλιότερα  η Formula.

  Δράσεις με τεράστια προβολή  είναι και οι ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ και οι Μουσικοί Αγώνες.           

Έμφαση στον θαλάσσιο τουρισμό και τις συγκοινωνίες.

ΑΜΕΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ETIN και ΣΥΝΕΚΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ

Άμεσα  να δοθούν 5.000 ευρώ για την αρχαιότερη Φιλαρμονική των Επτανήσων και της Ελλάδας, τη Φιλαρμονική Ληξουρίου.

 Άμεσα να αποφασισθεί  και να οργανωθεί ώστε μέχρι τον Δεκέμβρη 2011 μία χορωδία ή Μαντολινάτα από κάθε νησί να δώσει μία συναυλία σε κάθε νησί μας.

 Άμεσα να αποφασισθούν κοινές δράσεις στα νησιά μας που φέρνουν δωρεάν τηλεοπτική, ραδιοφωνική και έντυπη προβολή, με διαγωνισμό ή με γραπτές προσφορές, όπως η συμμετοχή, μετά από προκριμματικούς αγώνες σε κάθε νησί για να γίνεται η επιλογή αθλητών για τη συμμετοχή τους στους ετήσιους αγώνες των Νησιών της Ευρώπης, που διεξάγονται κάθε Μάη σε ένα νησί της Ευρώπης.

  Ψήφισα με επιφυλάξεις τον προυπολογισμό.

 Στη Συνεδρίαση του Σαββάτου:                

  1. 2.    ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

Κακώς Ο Περιφερειάρχης στο Αργοστόλι την 21 Μάη πήγε στην εξέδρα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο ενώ έπρεπε να πάει απέναντι με τον λαό. Εμείς πήγαμε απέναντι από την εξέδρα με πανώ διαμαρτυρίας για το ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ και τα λοιπά θέματα.

Η δήλωση του Περιφερειάρχη μετά την συνάντηση με την υπουργό, μου φάνηκε ότι άκουγα τον υπεύθυνο τύπου της κ.Διαμαντοπούλου.

 Εμείς ψηφίσαμε τη δική μας πρόταση που έχει ως εξής:

 α. Επαναλαμβάνουμε την απόφαση-Ψήφισμα της 19ης Μάρτη 2011.

 β. Αποδοκιμάζουμε την απόφαση της Υπουργού Παιδείας για τον περιορισμό των εισαγόμενων σπουδαστών στο ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ, που οδηγεί σε σαφές κλείσιμο των Σχολών σε  Ληξούρι, Αργοστόλι, Λευκάδα,  και Ζάκυνθο.

   γ. Ζητάμε άμεσα την ανάκληση της παραπάνω απόφασης της Υπουργού και στην εισαγωγή και εφέτος του ίδιου αριθμού σπουδαστών, όπως και πέρυσι.

  1. 3.          ΓΙΑ ΤΗ σχεδιαζόμενη από τη κυβέρνηση ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ Μαντζαβινάτειου Ληξουρίου, Αργοστολίου, Ζακύνθου, Λευκάδας, Κέρκυρας και του Ψυχιατρείου Κέρκυρας.

Είμαστε αντίθετοι με την  σχεδιαζόμενη από τη κυβέρνηση κατάργηση των Νοσοκομείων Μανταβινάτειου Ληξουρίου, Αργοστολίου, Ζακύνθου, Λευκάδας, Κέρκυρας και Ψυχιατρείου Κέρκυρας.

  Πίσω από αυτές τις κυβερνητικές αποφάσεις κρύβεται ένας αντιεπτανησιασμός και η προσπάθεια των ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ και των κυβερνητικών εξαρτημάτων τους  ΝΑ  ΦΑΝΕ ΤΗ   ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ των πλουσιότερων κυρίως Νοσοκομείων:Του Μαντζαβινάτειου Ληξουρίου, του  Αργοστολίου και του Ψυχιατρείου Κέρκυρας.

  Θέλουν και να μας κάνουν και άλλο πιο ασήμαντους, πιο ανίσχυρους πολιτικά και να φάνε και τη περιουσία των Ιδρυμάτων.

   Εάν θέλουν να περικόψουν τις σπατάλες τότε, ας κόψουν τις 3 συντάξεις των 5.000 συνταξιούχων βουλευτών, υπουργών,γραμματέων υπουργείων κλπ, ας κόψουν τους εξωφρενικούς μισθούς των Διοικήσεων των Νοσοκομείων και όσοι θέλουν πραγματικά να προσφέρουν στον τόπο θα το κάνουν εθελοντικά, χωρίς μισθούς και έξοδα παράστασης, όπως μέχρι το 2001,στην προ Αλέκου Παπαδόπουλου εποχή.

  Ζητάμε να  τροποποιηθεί ο νόμος και να συμμετέχουν  στη Διοίκηση των Νοσοκομείων  άμισθα εκπρόσωποι του οικείου Δήμου και της Περιφέρειας, για να υπάρχει ένας μικρός κοινωνικός έλεγχος, όπως γινόνταν μέχρι το 2001.

  1. 4.          Στη τροποποίηση του Προϋπολογισμού ζητήσαμε να ψηφισθεί ποσό

10.000 Ευρώ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΙΟΝΙΟΥ ΒΟΥΛΗΣ.

 Ειδικότερα να προστεθεί νέος κωδικός και να προβλεφθεί δαπάνη 10.000 ευρώ, ως αρχή για την ανάρτηση στο Διαδίκτυο των ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΙΟΝΙΟΥ ΒΟΥΛΗΣ από το 1815 (Α΄ ΒΟΥΛΗ) μέχρι την Ένωση της «Ηνωμένης  Πολιτείας των Ιονίων Νήσων  (ΙΓ΄ ΒΟΥΛΗ) με το Βασίλειον της Ελλάδος», το 1864, που αποτελούν έναν θησαυρό της Πολιτικής Ιστορίας,των Αγώνων, του Πολιτισμού και του Πνεύματος των Επτανησίων αλλά και θησαυρός επιχειρημάτων για τις δίκαιες και νόμιμες διεκδικήσεις μας.

 Επισημάναμε ότι δεν απορροφώνται όλα τα ευρωπαικά κονδύλια.

  1. 5.          ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΞΩΝ

ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ

Στηρίξαμε και ψηφίσαμε:

Α. Να γίνει Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Παξών.

Να αναβαθμισθεί άμεσα η συγκοινωνία των Παξών με φέρρυ μπόουτ. Είναι ΝΤΡΟΠΉ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΘΗΝΟΚΕΝΤΡΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑΝΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΕΝΟΙ ΟΙ ΠΑΞΟΙ.

Β. ΟΛΑ ΤΑ ΜΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΛΙΜΑΚΑΣ ΛΙΜΑΝΙΑ να περιέλθουν στη Περιφέρεια και στους Δήμους.

Γ. Στη Διοίκηση του Οργανισμού Λιμένα Κέρκυρας να συμμετέχουν εκπρόσωποι του Δήμου και της Περιφέρειας.

Δ. Από τις εισπράξεις των Αεροδρομίων και των Λιμανιών το 40% να πηγαίνει στη Περιφέρεια και το 40% στον οικείο Δήμο, για να’ χει η Αυτοδιοίκηση σταθερά έσοδα.