Εορτασμοί για την Παναγία την Φανερωμένη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

 Την ΔΕΥΤΕΡΑ 13 Ιουνίου 2011 (εορτή του Αγίου Πνεύματος), θα πραγματοποιηθεί στο όμορφο νησί του Ιονίου, το νησί των ποιητών και των λογίων, στη ΛΕΥΚΑΔΑ, η Μεγάλη Παλλευκαδιακή Πανήγυρις προς τιμήν της Σεπτής Εικόνος της Υπεραγίας Θεοτόκου της ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ, πολιούχου της νήσου Λευκάδος καί προστάτιδος των απανταχού Λευκαδίων, με επίκεντρο την ιστορική Ιερά Μονή Φανερωμένης.

          Στην εορτή εκλήθησαν να παραστούν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Κερκύρας & Παξών κ. Νεκτάριος καί Βελεστίνου κ. Δαμασκηνός, εκπρόσωπος της Κυβερνήσεως, οι πολιτικές, αυτοδιοικητικές, στρατιωτικές, δικαστικές Αρχές καί οι Φορείς του Νομού.

          Η θεία Λειτουργία θα αναμεταδωθεί απευθείας από την ΕΡΤ.

          Η συμμετοχή του ευσεβούς λαού στην εορτή αναμένεται -όπως κάθε χρόνο- να είναι κι εφέτος μεγάλη. Για την εξυπηρέτηση των προσκυνητών έχουν ληφθεί τα κατάλληλα μέτρα.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Λευκάδα 3 Ιουνίου 2011

 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΗΣ

ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΑΛΛΕΥΚΑΔΙΚΗΣ ΙΕΡΑΣ ΠΑΝΗΓΥΡΕΩΣ

ΤΗΣ ΣΕΠΤΗΣ ΕΙΚΟΝΟΣ ΤΗΣ ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ

ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ

ΠΟΛΙΟΥΧΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΙΔΟΣ ΤΗΣ ΝΗΣΟΥ ΛΕΥΚΑΔΟΣ 

ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΛΕΥΚΑΔΙΩΝ 

      Κάνουμε γνωστό στον ιερό Κλήρο και στον ευσεβή λαό, ότι την Κυριακή 12 και τη Δευτέρα (εορτή του Αγίου Πνεύματος) 13 Ιουνίου 2011, θα γίνει στην Ιερά Μονή Φανερωμένης ΛΕΥΚΑΔΟΣ η καθιερωμένη Μεγάλη Παλλευκαδιακή Ιερά Πανήγυρις προς τιμήν της θαυματουργού Εικόνος της Υπεραγίας Θεοτόκου ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ, πολιούχου και προστάτιδος των Λευκαδίων και όλων των χριστιανών, οι οποίοι καταφεύγουν με πίστη προς Αυτήν.

      Στην πανίερη αυτήν εορτή εκλήθησαν από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λευκάδος & Ιθάκης κ. ΘΕΟΦΙΛΟ, να παραστούν οι:

–           Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας & Παξών κ. Νεκτάριος,

–           Πανιερώτατος Μητροπολίτης Βελεστίνου κ. Δαμασκηνός,

  • Την παραμονή της εορτής, Κυριακή και ώρα 8.00΄μ.μ. θα ψαλεί Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, με θείο κήρυγμα και αρτοκλασία.
    • Στη συνέχεια θα τελεσθει ολονύκτια Ιερά Αγρυπνία.
    • Το πρωί της Δευτέρας και ώρα 7.00΄π.μ. θα αρχίσει ο Όρθρος και στις 9.00΄π.μ. το Αρχιερατικό Συλλείτουργο. Μετά τη Θεία Λειτουργία -10.30΄- θα επακολουθήσει η λιτάνευσις της Ιεράς Εικόνος, με τη συνοδεία της μπάντας της Φιλαρμονικής Εταιρείας Λευκάδος.
    • Το εσπέρας της εορτής και ώρα 7.00΄μ.μ. θα ψαλεί ο μεθέορτος Εσπερινός και το Κτιτορικό Μνημόσυνο.

      Προς διευκόλυνση των ευλαβών προσκυνητών έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα.

      Προσκαλούμε τους αγαπητούς Λευκαδίους και προσκυνητές να προσέλθουν στην Ιερά Πανήγυρι και όλοι μαζί –Κλήρος και Λαός- να ενώσουμε τις δεήσεις μας προς την Υπεραγία Θεοτόκο. 

ΕΝ ΛΕΥΚΑΔΙ ΤΗ  3Η ΙΟΥΝΙΟΥ 2011

ΕΚ  ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ