Επιστολή Περιφερειάρχη στον Υπουργό Υγείας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

 Νέα επιστολή Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων προς τον Υπουργό Υγείας

Σπ. Σπύρου: «Να οριοθετηθούν τα διοικητικά όρια της Υγείας στο επίπεδο της «Καλλικράτειας» Περιφέρειας Ιονίων Νήσων»

Να μην υποβαθμιστούν τα νοσοκομεία Λευκάδας και Ληξουρίου, άμεση μετεγκατάσταση του νοσοκομείου Ζακύνθου

   Επαναφέρει ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Σπ. Σπύρου, το θέμα του σχεδιασμού του Υπουργείου Υγείας, αναφορικά με τη μεταφορά διοικήσεων νοσοκομείων της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, σε άλλες γειτονικές περιφέρειες.

   Σε νέα επιστολή του προς τον Υπουργό Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδο, τονίζει:

   «Επανέρχομαι στο θέμα του Χωροταξικού Σχεδιασμού Υγείας, που προτείνεται από το Υπουργείο για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

   Το βασικό αίτημά μας είναι να οριοθετηθούν τα διοικητικά όρια της Υγείας στο επίπεδο της «Καλλικράτειας» Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

   Με τον τρόπο αυτό, αποδεικνύεται στην πράξη ότι επιθυμείτε την ενδυνάμωση της νησιωτικής Περιφέρειάς μας και επιπλέον ενισχύετε τη συνοχή των Ιονίων Νήσων που είχαν στενούς ιστορικούς και πολιτιστικούς δεσμούς, πολύ πριν τον «Καλλικράτη».

Να μην υποβαθμιστούν τα νοσοκομεία Λευκάδας και Ληξουρίου

   «Στην κατεύθυνση ενίσχυσης της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, θέλω να πιστεύω, βρίσκεται και η απόφασή σας, καθώς και η δική μας, για την ανέγερση του νέου νοσοκομείου Λευκάδας, που χρηματοδοτείται από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας», προσθέτει στην επιστολή του ο κ. Σπύρου και σημειώνει:.

   Για το λόγο αυτό το νοσοκομείο Λευκάδας δεν πρέπει να υποβαθμιστεί, όπως – εξάλλου – και το «Μαντζαβινάτειο» νοσοκομείο, στο Ληξούρι, το οποίο, όπως πολύ καλά γνωρίζετε, κατασκευάστηκε με πόρους από το κληροδότημα του Παναγή και της Αντωνίας  Μαντζαβινάτου και λειτουργεί από το 1957 και με βάση την έκθεση του Υπουργείου Υγείας για το έτος 2010 συγκαταλέγεται στα 18 πρότυπα νοσοκομεία της χώρας , πετυχαίνοντας δείκτες απόδοσης και παραγωγικότητας για το 2010 της τάξης του 100%».   

Άμεση μετεγκατάσταση του νοσοκομείου Ζακύνθου

   «Με την ευκαιρία αυτής της επικοινωνίας, θα ήθελα να σας υπενθυμίσω το αίτημα και του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων, για άμεση μετεγκατάσταση των υπηρεσιών υγείας από το παλαιό στο νέο κτήριο του νοσοκομείου Ζακύνθου», αναφέρει και καταλήγει ο Περιφερειάρχης:

   «Τέλος, θέλω να γνωρίζετε, ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων, με ομόφωνες αποφάσεις του, στηρίζει τα αιτήματα αυτά.

   Ευελπιστώ, κύριε Υπουργέ, ότι θα πράξετε σύμφωνα με τα αιτήματά μας και οι αποφάσεις σας δεν θα πλήξουν τον ευαίσθητο τομέα της Υγείας, στα νησιά μας».