Ανακοίνωση-Καταγγελία της Δημοτικής κίνησης «Όλοι για τη Λευκάδα»

Καταγγέλλουμε το Δήμαρχο Λευκάδας, για την προκλητική και αυταρχική επίθεση λάσπης που εξαπέλυσε εναντίον του δημοτικού συμβούλου της Κίνησής μας Ζώη Μικρώνη, στο Δ.Σ. της 21ης Ιουνίου 2011.
   Χειρότερο όμως κι από την ίδια την πρόκληση, είναι ότι όταν κλήθηκε, από τον επικεφαλής της Κίνησής μας Κ. Δρακονταειδή, να ανακαλέσει, ζητώντας συγνώμη για τη συμπεριφορά του, αρνήθηκε κατηγορηματικά.
   Με την, προφανέστατα, «στημένη» αυτή κίνησή, απλώς επιβεβαιώνει την πλήρη αδυναμία του να διαχειριστεί τα προβλήματα του Δήμου και να απαντήσει στην ουσία του συγκεκριμένου θέματος, καθώς και σε άλλα προβλήματα που τίθενται από την Κίνησή μας κι από τις άλλες παρατάξεις.
   Ποιο ήταν το θέμα που θέσαμε, για πολλοστή φορά;
   Η ανάγκη να συζητηθεί στο Δ.Σ., ώστε να προωθηθεί λύση, το πρόβλημα των σχεδίων πόλης και των πράξεων εφαρμογής που ταλαιπωρούν εκατοντάδες συμπολίτες μας δεκαετίες τώρα, σε Νυδρί, Περιγιάλι, Λευκάδα, Λυγιά – Καρυώτες, Βασιλική, κ.λπ..
   Η συμπεριφορά αυτή του κ. Δημάρχου δεν εκδηλώνεται για πρώτη φορά, αφού επανειλημμένα έχει προσβάλει με απαράδεκτο τρόπο, σε προσωπικό επίπεδο κι άλλους συναδέλφους της αντιπολίτευσης.
   Είναι φανερό, ότι εμπνέεται και έχει «ως πνευματικό του πατέρα» τον κ. Πάγκαλο, αλλά ταυτόχρονα, έχει και σαφείς επιρροές από τα έργα και τις ημέρες του Ναπολέοντα Βοναπάρτη.
   Του θυμίζουμε – κι είναι ιστορικά αποδεδειγμένο – ότι λογικές και πρακτικές Πάγκαλου και Βοναπάρτη δεν αποδέχεται η Λευκάδα.
   Ας αφήσει λοιπόν ο κ. Δήμαρχος «τα κολπάκια» και «το πέταμα της μπάλας στην εξέδρα» κι ας απαντήσει για τα μέχρι τώρα έργα και ημέρες του.
   Ας απολογηθεί:
   
        ► Για το ότι αποφάσισε, με την πλειοψηφία του, την πρόσληψη ειδικού εξωτερικού συμβούλου (γραφείου) από το Δήμο για τα επόμενα τρία χρόνια, αντί του «ευτελούς» ποσού των 370.000 €!!!

        ► Για το ότι προωθεί την παραχώρηση της διαχείρισης του νερού και την αποχέτευση στην ιδιωτική (όπως επίσημα ανακοινώθηκε) ΕΥΔΑΠ, στη βάση των επιταγών της τρόικας και της κυβέρνησης των προθύμων. 
    
        ► Για το ότι αρνείται να πει έστω και μια λέξη, εναντίον μιας κυβέρνησης που οδηγεί σε οικονομική ασφυξία τους Δήμους.
  
        ► Για το ότι «χάρισε», με απόφασή της πλειοψηφίας, τις προσαυξήσεις για την είσπραξη των οφειλών των τελών Ύδρευσης-Αποχέτευσης και κλήσεων Κ.Ο.Κ. παρελθόντων οικονομικών ετών.
  
        ► Για το ότι μέσα από το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2011 κατένειμε επιλεκτικά τα έργα, αποκλείοντας από αυτά τις περισσότερες περιφερειακές δημοτικές ενότητας.
 
        ►  Για το ότι υπάρχει εικόνα εγκατάλειψης σε πολλά χωριά του Δήμου. 

        ► Για το ότι εισηγείται μια σειρά αποφάσεις που αφορούν κοινότητες, χωρίς ούτε καν να τις ενημερώσει, πόσο μάλλον να ζητήσει τη γνώμη των τοπικών συμβουλίων ή των προέδρων τους.

        ► Για το ότι αρνείται να φέρει για συζήτηση στο Δ.Σ. τα σοβαρά προβλήματα που απασχολούν το Δήμο ή όταν τα φέρνει κάτω από την πίεση της αντιπολίτευσης, φροντίζει με τη στάση του να τα υποβαθμίζει.
        ►  Για το ότι μόλις προχθές, εισηγήθηκε και δυστυχώς παρέσυρε το Δ.Σ. να ψηφίσει μια ουσιαστικά «χαριστική» ρύθμιση, που ζημιώνει οικονομικά το Δήμο, για όσους (με ευθύνη του Δήμου) δεν λάμβαναν λογαριασμούς ύδρευσης, μέσω της κατάργησης του κλιμακωτού τιμολογίου και της χρέωσης με την κατώτερη τιμή ανά κ.μ..
   Ρύθμιση βεβαίως απαιτούνταν, το θέμα είναι τι είδους.
   Από τη συγκεκριμένη, ωφελούνται κυρίως μεγαλοκαταναλωτές – επιχειρηματίες και πολύ λιγότερο η οικιακή κατανάλωση που συνήθως είναι μικρή.
   Είναι επίσης χαρακτηριστικό, για την αντίληψη του αλάθητου που τον διακρίνει ότι αρνήθηκε συγκεκριμένη πρόταση που  καταθέσαμε η οποία, αντικειμενικά, ήταν πολύ πιο δίκαιη, μέσω της πληρωμής ανά τετράμηνο.
   Αυτό που πέτυχε, είναι, οι πολίτες να χωριστούν σε δύο κατηγορίες, σ΄ αυτούς  που πληρώνουν κανονικά και σ’ αυτούς που, για την ίδια κατανάλωση, πληρώνουν λιγότερο.

        Αυτά, είναι μερικά από τα κατορθώματα της δημοτικής αρχής.
  
        Μπορεί στο συγκεκριμένο επεισόδιο η αντίδραση από τη μεριά του δημοτικού συμβούλου της Κίνησής μας να ήταν υπερβολική, δεν διστάζουμε να το αναγνωρίσουμε και να ζητήσουμε συγνώμη γι΄ αυτό. Το βέβαιο όμως είναι ότι η πρόκληση του κ. Δημάρχου, δεν έχει προηγούμενο στα δημοτικά πράγματα της Λευκάδας.
   Η Κίνησή μας, δεν πρόκειται να ακολουθήσει τον ολισθηρό δρόμο που επέλεξε ο κ. Δήμαρχος.
   Πάγια θέση μας είναι ότι η όποια, ακόμα και έντονη αντιπαράθεση, μέσα στο Δ.Σ., γίνεται στη βάση απόψεων, επιχειρημάτων, προγραμματικών θέσεων, πολιτικών προτάσεων και όχι με νύξεις και μάλιστα για την επαγγελματική ιδιότητα του κάθε συμβούλου.
   Αν ο κ. Δήμαρχος έχει το οτιδήποτε εναντίον του όποιου συμβούλου, να το φέρει στο Δ.Σ. και να αφήσει τα υπονοούμενα, που στην πράξη συνιστούν «κτύπημα κάτω από τη μέση».
   Ανεξάρτητα όμως από όλα αυτά, οι πολίτες της Λευκάδας, απαιτούν να λυθούν τα προβλήματά του Δήμου, απαιτούν πολιτικές λύσεις και δεν τους ενδιαφέρουν, ούτε τους απασχολούν «οι ανασφάλειες» και η «επιστροφή στις ρίζες» του κ. Δημάρχου.

                                                             Για τη Δημοτική Κίνηση
                                                          «ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ»
                                                             
                                                           Οι δημοτικοί σύμβουλοι
                                                          
                                                            Δρακονταειδής Κων/νος
                                                            Κονιδάρης Κυριάκος
                                                            Μικρώνης Ζώης
                                                            Μπραντζουκάκης Νίκος

2011-06-22
  

(Πηγή: www.lefkadanews.com)