Κάλεσμα σε απεργία από το ΠΑΜΕ και το Εργατικό Κέντρο

Στις 28 & 29 του Ιούνη να «νεκρώσουμε» τα πάντα δυναμώνοντας τον αγώνα ενάντια στην εκμετάλλευση!

«Εργαζόμενες – Εργαζόμενοι – Νέοι και Νέες

ΔΕ ΓΟΝΑΤΙΖΟΥΜΕ – ΔΕ ΣΚΥΒΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ!

Όλοι και όλες στη 48ωρη πανελλαδική πανεργατική απεργία κατά την συζήτηση στη Βουλή (28 & 29 Ιούνη) του νέου αντιλαϊκού μνημονίου.

Να «νεκρώσουμε» κάθε χώρο δουλειάς, εργοτάξια, γραφεία, μαγαζιά, τα πάντα!

Για να είναι μαζική, καθολική η καταδίκη των αντιλαϊκών μέτρων και ισχυρό το μήνυμά μας σε πλουτοκρατία, κυβέρνηση και τρόικα.

Για να είναι αυτή η απεργία αφετηρία ματαίωσης, μέσα από τους αγώνες μας, αυτών των βαρβάρων μέτρων, ακόμα και αν η κυβερνητική πλειοψηφία, μαζί πιθανόν με άλλους πρόθυμους, τα ψηφίσουν.

Να μπούμε ορμητικά στον αγώνα για να φέρουμε πιο κοντά τη μέρα που θα απαλλαγούμε οριστικά από την ταξική εκμετάλλευση και την καταπίεση. Μόνο τότε θα σωθούμε και θα σωθεί ο τόπος οριστικά από χρεοκοπίες, κρίσεις, μνημόνια, δανειστές και την ανεργία.

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Οι εξελίξεις και ο χρόνος που γίνεται αυτή η 48ωρη απεργία – η μορφή και τα αιτήματά της την καθιστούν μια από τις σημαντικότερες κινητοποιήσεις στη χώρα μας τις τελευταίες 10ετίες.

Η επιτυχία της θα είναι ένα δυνατό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση:

  • πως είμαστε αποφασισμένοι να μη συμβιβαστούμε με το εφιαλτικό μέλλον που φτιάχνουν για εμάς,
  • πως θα έχουν απέναντί τους όχι ένα κίνημα χυλό, κίνημα «πλατείας», παθητικό και άβουλο, γενικά και αφηρημένα κάποιων αγανακτισμένων, αλλά το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα οργανωμένο και δυνατό σε κάθε τόπο δουλειάς, στις γειτονιές και τα χωριά, ικανό να καθορίζει τις εξελίξεις υπέρ των λαϊκών συμφερόντων.

Εργαζόμενες – Εργαζόμενοι,

ΚΑΜΙΑ ΑΥΤΑΠΑΤΗ – ΟΥΤΕ ΛΕΠΤΟ ΧΑΜΕΝΟ!

Η κρίση είναι βαθιά και οξύνεται παραπέρα. Δεν είναι κρίση χρέους. Είναι κρίση υπερ-συσσώρευσης κεφαλαίων και υπερπαραγωγής. Είναι κρίση του καπιταλισμού, στην Ελλάδα, και σ’ όλες τις χώρες. Γι’ αυτό και η επίθεση στα εργατικολαϊκά δικαιώματα δεν έχει τέλος. Η διέξοδος από αυτήν για το κεφαλαίο προϋποθέτει τσάκισμα των εργατικών κατακτήσεων και δικαιωμάτων, φτήνεμα της εργατικής δύναμης στο κατώτερο δυνατό σημείο, άγρια εκμετάλλευση και μαζική ανεργία.

Άλλη όμως είναι η διέξοδος υπέρ της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων. Προϋποθέτει αλλαγή συσχετισμών, σε όλα τα επίπεδα συνδικαλιστικό και εξουσίας.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΟΒΟΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ!

Είναι η ώρα οι εργαζόμενοι να πετάξουν από τα χεριά τους τις ξένες σημαίες και να απορρίψουν τα πλαστά διλήμματα. Το χρέος δεν δημιουργήθηκε από και για την ευημερία του λαού. Το έλλειμμα στα δημοσία ταμεία και στις τσέπες των λαϊκών νοικοκυριών είναι τα τεραστία κέρδη στα θησαυροφυλάκια των καπιταλιστών. Επιδιώκουν να ανακόψουν και να εμποδίσουν θετικές διεργασίες μέσα στο λαό.

Ο ΛΑΟΣ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΔΕ ΧΡΩΣΤΑ, ΤΟΥ ΧΡΩΣΤΑΝΕ!

Δεν παζαρεύουμε απλά την απόσυρση του μνημονίου, παλεύουμε ενάντια στις πολιτικές που γεννούν τα μνημόνια.

Δε θέλουμε μόνο να αλλάξει και πάλι ο διαχειριστής. Θέλουμε να τελειώνουμε με το κεφάλαιο και τις πολυεθνικές, τα συμφέροντα των οποίων διαχειρίζονται οι διάφοροι διαχειριστές.

Σε Ελλάδα και Ευρώπη, ανεξαρτήτως διαχειριστή, ανθρωπινότερος δε γίνεται ο καπιταλισμός. Θα γίνεται όλο και πιο βάρβαρος απέναντι στα λαϊκά στρώματα.

Να μην πέσουμε στην παγίδα των δημοψηφισμάτων. Πρόκειται για καρικατούρα δήθεν «άμεσης δημοκρατίας». Στην ουσία επιδιώκουν την αντιδραστικοποίηση του συστήματος και το πέρασμα της αντιλαϊκής πολιτικής με τη συμμετοχή του λαού.

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΜΑΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Είναι ώρες ευθύνης για όλους μας και κυρίως για όσους με την ψήφο τους και τη στάση τους ενίσχυαν το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, τα κόμματα του ευρωμονόδρομου.

ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΑΣΤΕ σε όλους και όλες που πίστεψαν και έδωσαν δύναμη στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ και στους μηχανισμούς τους στο συνδικαλιστικό κίνημα να κάνουν σήμερα το βήμα. Να συνταχθούμε στον κοινό αγώνα, να ματαιώσουμε το γονάτισμα του λαού. Να χαράξουμε τη δική μας προοπτική.

Οργάνωση μαζικά όλων των εργαζομένων στα σωματεία. Βασικό μετερίζι οργάνωσης η συνέλευση των εργατοϋπαλλήλων στο χώρο δουλειάς, στο σωματείο με καθημερινή δράση των εργατών μέσα από το σωματείο.

Να αποδυναμώσουμε τα κόμματα διαχειριστές των συμφερόντων του κεφαλαίου και υπερασπιστές των ιμπεριαλιστικών ενώσεων και μηχανισμών όπως της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ.

Να ενωθούμε όλοι μαζί για να μην περάσουν τα μέτρα, να μην μας τα πάρουν όλα και μας γονατίσουν για 10ετίες, να χτίσουμε το δικό μας λαϊκό μέτωπο.

Το μέλλον μας, το μέλλον των παιδιών μας δεν μπορεί να καθορίζεται από τη θέληση των εκμεταλλευτών μας. Να αποκτήσουμε δύναμη, να επιβάλλουμε τα δίκια μας.

ΜΕ ΠΑΝΙΣΧΥΡΟ ΤΟ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!

Να δυναμώσουμε το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ), την Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση ΕΒΕ (ΠΑΣΕΒΕ), την Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση (ΠΑΣΥ), το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ), την Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) δυναμώνοντας έτσι την κοινή δράση όλων των λαϊκών στρωμάτων.

Να δημιουργήσουμε παντού γερές βάσεις της συμμαχίας στον κλάδο, στη γειτονιά, με λαϊκές επιτροπές σε τοπικό και πανελλαδικό επίπεδο.

Αυτή η ενότητα και αυτή η συμμαχία είναι ωφέλιμη για την εργατική τάξη και το λαό μας και όχι αυτή που προσπαθεί το κεφάλαιο και τα κόμματά του να χτίσουν, δήθεν για να σώσει την Ελλάδα.

Ένα τέτοιο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα και μια τέτοια λαϊκή συμμαχία
Μπορεί να παρεμποδίσει τα αντιλαϊκά μέτρα και να ανατρέψει όλους τους αντεργατικούς, αντιλαϊκούς νόμους και μέτρα.

Να μην ξεπουληθεί ο δημόσιος πλούτος και να μετατρέψει σε λαϊκή περιουσία όλο τον δημόσιο και ιδιωτικό πλούτο, που έχει γίνει με την δουλειά μας και τον λυμαίνονται μια χούφτα παραγωγικά παράσιτα, μια χούφτα μονοπώλια και κεφαλαιοκράτες.

Να τσακίσει το καταπιεστικό και αντιλαϊκό αστικό κράτος και να φτιάξει το κράτος των εργατών.

Μπορούμε! Γιατί χωρίς εμάς, γρανάζι δεν γυρνά.

ΟΛΟΙ στην 48ωρη ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΤΡΙΤΗ 28 και ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΙΟΥΝΗ 10 πμ στον Αη Μηνά