Δελτίο τύπου «Επτανησιακής Αναγέννησης»

ΝΑ ΜΗ ΨΗΦΙΣΘΕΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ2-ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 6 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΩΝ ΕΠΤΑΝΗΣΩΝ

O ΓΙΩΡΓΟΣ  ΚΑΛΟΥΔΗΣ,

Επικεφαλής της ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ

Στην ΙΘΑΚΗ

Στην Επιτροπή Νησιωτικής Πολιτικής

Και

Στη Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων

Α. Στην Ιθάκη τη Παρασκευή 24 Ιούνη 2011 συμμετείχε στην Επιτροπή Νησιωτικών Πολιτικών της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, όπου συνδιαμόρφωσε δύο, αναλογικά, σημαντικές αποφάσεις για τη τουριστική ανάπτυξη-θαλάσσιο τουρισμό-δωρεάν προβολή των νησιών μας  και για την επιβίωση των μικρών νησιών. 

 Ομόφωνα σχεδόν, με μία αρνητική ψήφο, του κ. Μαντζουράτου, αποφάσισε:

  1. 1.   Την αποδοχή της πρότασης του κ.Τσίπη για τη διεξαγωγή  ετήσιου Ιστιοπλοϊκού  Αγώνα, τον Ιούνιο κάθε χρόνο, στο θαλάσσιο δρόμο που ακολούθησε ο Οδυσσέας, από τα Διαπόντια Νησιά στη Ζάκυνθο με κατάληξη στην Ιθάκη, με παράλληλες γαστρονομικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις σε κάθε νησί.

Πρότεινε να γίνουν συζητήσεις με τους Ιταλούς και να ενταχθούν, όσο πιο γρήγορα γίνεται η Σικελία και η Μάλτα, που επίσης ήταν στο θαλάσσιο ταξίδι του Οδυσσέα.

 Τόνισε ότι τέτοια γεγονότα-δράσεις, με καλή δουλειά και την εξασφάλιση χορηγιών, πράγμα όχι δύσκολο γιατί είναι πάρα πολλοί οι ξένοι που αγαπούν τα νησιά μας, θα εξασφαλίσουν τεράστια δωρεάν τηλεοπτική προβολή όλων των νησιών μας, , μέσα από τη κάλυψη των αγώνων, τόνωση της ζήτησης λόγω της προσέλευσης και διαμονής κόσμου και δημοσιογράφων, και ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος στα νησιά μας.

Εξουσιοδότησε τον κ. Σ. Βλάχο να  εισηγηθεί  το οικονομικό κόστος  του θέματος.

  1. 2.   Ομόφωνα διαμαρτύρεται στο Υπουργείο πρώην Ναυτιλίας νύν Ανταγωνιστικότητας για την εγκατάλειψη του μικρού νησιού Καστός, στο οποίο κατοικούν 35 κάτοικοι, στερούνται της αναγκαίας συγκοινωνίας και οι κάτοικοι με τα δύο μαγαζάκια δεν μπορούν να μεταφέρουν ούτε φιάλες υγραερίου για τα σπίτια τους και τα δύο μαγαζάκια.

  Ζητάμε από το Υπουργείο να επιλύσει άμεσα το πρόβλημα συγκοινωνίας του Καστού. Επικουρικά και για να σωθεί ο Καστός και να μη γίνει ακατοίκητος, η Περιφέρεια άμεσα να  επιδοτήσει τη γραμμή των 3 καλοκαιρινών μηνών και της μεταφοράς των αναγκαίων.

   Β. Στη Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου το Σάββατο   25-6-2011

Ο επικεφαλής της Παράταξης έθεσε προ ημερήσιας διάταξης:

1.Το θέμα, που από κοινού με τον επικεφαλής της ΑΝΑΣΑ κ. Θόδωρο Γαλιατσάτο είχε θέσει με επιστολή, να ζητήσουμε από τα κόμματα της Βουλής και τη κυβέρνηση να ψηφίσει ως πάγιο εκλογικό σύστημα την απλή αναλογική. Δεν πρόλαβε να συζητηθεί και κρατήθηκε για την επόμενη.

2. Να εκδοθεί ψήφισμα με το οποίο καλούνται οι 6 βουλευτές των Επτανήσων να μην ψηφίσουν το ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ-ΜΝΗΜΟΝΙΟ 2.

Το θέμα αυτό συζητήθηκε στο τέλος της συνεδρίασης, και μετά από συζήτηση, το προταθέν από τον Γιώργο Καλούδη, κατά πλειοψηφία έγινε δεκτό ως εξής: 

«ΨΗΦΙΣΜΑ

ΝΑ ΜΗ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΟΙ 6 ΕΠΤΑΝΗΣΙΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ το ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ (Μνημόνιο 2)

Ιθάκη 25 Ιούνη 2011

 Το ΜΝΗΜΟΝΙΟ 1 δεν ήταν  αναγκαίο και μπορούσε εύκολα να είχε αποφευχθεί, όπως και η  εξάρτηση από το ΔΝΤ, διότι μπορούσαν να είχαν γίνει άλλοι χειρισμοί.

  Οι συνέπειες του Μνημονίου αποδείχτηκαν καταστροφικές για τη  Χώρα.

 Αυξήθηκε ανησυχητικά η ανεργία, αυξήθηκαν όλοι οι έμμεσοι και οι άμεσοι φόροι, μειώθηκε δραματικά το εισόδημα των Ελλήνων, μειώθηκε κάθετα ο τζίρος των νέων επιχειρήσεων και των επαγγελματιών, διαλύθηκε – εξαρθρώθηκε η μικρομεσαία τάξη (έμποροι, επαγγελματίες, βιοτέχνες, μικρομεσαίοι επιχειρηματίες), συνεχίζονται άνευ προηγούμενου οι φοροεπιδρομές, τώρα και με κεφαλικό φόρο, όπως επί τουρκοκρατίας. Η χώρα τελεί υπό κατοχή. Οι νέοι μας παίρνουν ξανά τον δρόμο της ξενιτιάς. Οι δύο μεγαλύτερες  πηγές εσόδων της χώρας, τουρισμός και ναυτιλία, χωρίς αξιοποίηση και αναπτυξιακή προοπτική.

 Ναυτιλία και  τουρισμός χωρίς καν υπουργείο.

Χωρίς τις αναγκαίες συγκοινωνίες τα νησιά μας, για να μπορούν νάλθουν τουρίστες από το εξωτερικό. Χωρίς καμμία αναπτυξιακή προοπτική και χωρίς κανένα αναπτυξιακό σχέδιο.

   Με δραματικά μειωμένο το εισόδημα των Ελλήνων και τους επαγγελματίες και τους μικρούς και μεσαίους επιχειρηματίες σε απόγνωση, δεν υπάρχουν χρήματα για να εισπραχθούν με τα νέα υπό ψήφιση μέτρα, που θα επιδεινώσουν  το κακό.

  ΖΗΤΑΜΕ  ΑΠΟ ΤΟΥΣ 6 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΩΝ  ΕΠΤΑΝΗΣΩΝ ΝΑ ΜΗ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ2-ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ.

 Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων τη Τρίτη 28-6-11 θα κλείσει τις υπηρεσίες της σε όλα τα νησιά και θα συμμετέχουν όλοι στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και αποτροπής.»

(Η  τελευταία προσθήκη αυτή έγινε από πρόταση του κ. Γαλιατσάτου)

 Δεν το ψήφισε η κυβερνητική παράταξη του κ. Μπεριάτου και η Λαϊκή Συσπέιρωση-ΚΚΕ, που ψήφισε παρεμφερές.

3. Στο θέμα της ενημέρωσης από τον Περιφερειάρχη κ. Σπύρου για τα θέματα ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ και ΧΥΤΑ και Λατομεία Κέρκυρας.

 Ο Γιώργος Καλούδης έκανε την εξής ομιλία:

Α. ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ:

 Πολύ κακή η ανακοίνωση και η συνεχιζόμενη τακτική και ρητορική του κ.Σπύρου, που νομίζει κανείς ότι ακούει τον εκπρόσωπο της Υπουργού Παιδείας. Είμαστε ανένδοτοι όχι απλά στο κλείσιμο αλλά και στη παραμικρή υποτίμηση του ΤΕΙ. Η σωστή επιλογή θάταν να ενισχυθεί το Ιόνιο Πανεπιστήμιο με τις βαριές Σχολές ενός Πανεπιστήμιου που είχε το 1824 που το ίδρυσε στη Κέρκυρα ο Λόρδος Frederick North Guilford,(όταν δεν υπήρχε Ελληνικό κράτος), δηλ. ΝΟΜΙΚΗ, ΙΑΤΡΙΚΗ, ΦΙΛΟΛΟΓΙΑ, ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ, να διατηρηθούν όλες οι σημερινές σχολές του ΤΕΙ ως έχουν σε όλα τα νησιά, και να διαχυθούν σε όλα τα νησιά, της Ιθάκης συμπεριλαμβανομένης με τη Σχολή-Ινστιτούτο Οδυσσειακών Μελετών.

  Η Αθήνα μας χρωστάει πολλά και δεν της χρωστάμε τίποτα.

   Β. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΤΗ ΤΩΝ ΔΗΘΕΝ ΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ και τη ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΑΥΤΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΘΕΙ ΔΗΘΕΝ Η ΑΝΕΡΓΙΑ.

  Είναι σκάνδαλο αυτό που γίνεται στην Ελλάδα με τις  δήθεν μη κυβερνητικές οργανώσεις οι οποίες ενώ σε όλο τον κόσμο, Ευρώπη και Αμερική έχουν αναπτύξει ακτιβιστική δράση, έμπρακτη δράση κατά των κυβερνήσεων, μόνον στην Ελλάδα είναι μαγαζάκια και φερέφωνα πρωθυπουργών, υπουργών,βουλευτών και άλλων κρατικοδίαιτων για να πληρώνουν τους δικούς τους και να κάνουν «δημόσιες σχέσεις» και ουσιαστικά τρώνε τα χρήματα του Ελληνικού Λαού. Πρόσφατα είδε το φώς της δημοσιότητας στην Ελευθεροτυπία μία λίστα 600 τέτοιων μαγαζιών-παράγκες, που χρηματοδοτούνταν από τα μυστικά κονδύλια του Υπουργείου Εξωτερικών, μεταξύ αυτών και καμμία 20αριά ΟΜΙΛΟΙ UNESCO,  όπως Ρόδου, Ηρακλείου, Κατερίνης …και Κέρκυρας !!!

   Όχι στην απάτη των παραγκών.

 Δουλεύουν χοντρά τον Ελληνικό λαό τα δύο πρώην μεγάλα κόμματα και τώρα η σημερινή κυβέρνηση: Από τη μία φοροεπιδρομή γιατί δεν υπάρχουν χρήματα και από την άλλη 7 εκ. € για τις ψευτο μη κυβερνητικές οργανώσεις.

  Με το ποσό αυτό θα μπορούσαν να’ χαν επιδοτηθεί οι σημερινές κακές αεροπορικές και ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες στα νησιά μας που θα’ φερναν Τουρίστες, άρα και περισσότερα χρήματα για τους νησιώτες και το κράτος και περισσότερες θέσεις εργασίας.

Αίσχος και ντροπή τους !

Να δοθούν τα χρήματα στους Δήμους, και να γίνουν οι 7μηνες προσλήψεις  με δημοσιότητα, ΑΣΕΠ και πλήρη διαφάνεια.

Γ. ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΥΤΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Κακώς και παράνομα αδειοδοτήθηκε. Οι κάτοικοι του Τεμπλονίου έχουν δίκιο. Έχει βλαφτεί η υγεία τους και έχουν ζημιωθεί περιουσιακά! Εάν υπήρχε κράτος θα τους είχαν δοθεί αντισταθμιστικά οφέλη,όπως συμβαίνει στην Ευρώπη. 

Δ. ΓΙΑ ΤΑ ΦΡΑΓΜΑΤΑ και ΤΑ ΛΑΤΟΜΕΙΑ

Η κυβέρνηση και η κυβερνητική βουλευτής εξαπατούν συνεχώς το λαό της Κέρκυρας για τα Φράγματα. Ένα ώριμο και έτοιμο προς δημοπράτηση έργο εδώ και ένα χρόνο, δεν το δημοπραττούν και κάθε μήνα κοροιδεύουν τον κόσμο.

    Να εφαρμοστεί η μελέτη για τη περιβαλλοντική αποκατάσταση των λατομείων και με τη δημοπράτηση των Φραγμάτων να δοθεί άδεια λειτουργίας των λατομείων μέχρι να ολοκληρωθούν τα φράγματα, για να εκτελεσθεί με μικρότερο κόστος το έργο και να μην εισάγονται υλικά από την Αλβανία.