ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ : Νέος διάλογος που σοκάρει !

Δυστυχώς, το ποδοσφαιρικό σκάνδαλο που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο δεν άφησε ανεπηρέαστο και το Μεγανήσι. Η λίστα των ονομάτων που έχει βγει στην δημοσιότητα είναι μεγάλη. Οι συλλήψεις και οι ποινικές διώξεις, είναι πολλές. Τα ονόματα που εμπλέκονται έχουν ήδη αφήσει άφωνο πολύ κόσμο. Υψηλές καταθέσεις στο εξωτερικό, δωροδοκίες,διαιτητές, ‘παράγοντες’ , μπουκ, συγκλονιστικοί δίαλογοι βρίσκονται πάντα στην επικαιρότητα.

Που όμως εμπλέκεται το νησί μας ? Τα ΜΜΕ έχουν αποκαλύψει όλους τους διαλόγους ή μόνο αυτούς που ‘πουλάνε’? Άραγε οι ψαράδες ασχολούνται μόνο με την δουλειά τους ? Υπάρχουν άνθρωποι που υποκινούσαν τα νήματα πρωτάθλημα του νησιού μας ? Παιζόντουσαν παράνομα στοιχήματα εν αγνοία μας ?

Στα κεντρικά γραφεία του meganisitimes εστάλη μια κασέτα που περιείχε έναν διάλογο που εμπλέκει γνωστά ονόματα του νησιού μας.

 

ΤΟ ΜΤ σε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ σας παρουσιάζει τον εν λόγω διάλογο:

 

 

–          Καλημέρα, πάντα κι άλλη !!!

–          Καλημέρα όρε άνθρωπε ! δε μου λες, τι ώρα είναι ετούτη που παίρνεις ?


–          Χα τσώπα τωρα! Έχω ρίξει ένα παλιοπαράγαδο απά στη ξέρα του Καστού ! Μου φερε ο Λίας ο Τάτσικος κάτι αποδόλια. Φρίσσα και σαρδελί.

–          Και τι θες πρωί πρωί και μο’ φερες αλμπαζία ?


–          Πήρα να σου πώ το χαμπέρι ότι μίλησα με τον μπούκερη.

–          Τι είναι εκιό το μπούκερι ρε μ…α?


–          Τον μπούκερ ορέ, που λένε και οι Εγγλέζοι.Θέλω να σου πώ για τον αγώνα.

–          Ποιόν αγώνα? Είναι πρωί ακόμα και πλαένω ολόρτος..εσύ είσαι ξύπνιος από τις 3.00 και πάς να πιάσεις δρογγαρέλια και σμπέρνες.


–          Για τον αγώνα ‘Κατωμέρι – Βαθύ ’.την Κυριακή.

–          Χα!Και τι σου πε ο ‘μεγάλος’ ?


–          Κάτσε να κάμω κράττει το καίκι γιατί πήγαινα ντρίτα για το καλάρι και δε σ’ άκουα.

–          Κρίνε ορέ άνθρωπε !


–          Το λοιπόνου, μου πε να του στείλουμε ένα τάλιρο μέχρι την Παρασκευή.

–          Τάάάάλιρο ? ουυυ μάναααα !


–          Ναι, το παιχνίδι θα είναι του Κατωμερίου με σκόρ 1-0. Διαιτητής θα είναι ένας Μπρανέλος , δικός του.

–          Ε μωρέ μουρλάδι  δε πιστεύω να μπλέξουμε και δε θα ’χουμε που να διαβούμε ?


–          Σε κουβεντιάζω τώρα… Ο μπούκερης είναι γνωστός στην πιάτσα ως ‘Ζαβλακωμένος’. Είναι μέσα στα κόλπα. Έχει στη τράπεζα στην Ελβετία πολύ λεφτό από το στοίχημα . Έχει και 100000 που τα φυλάει μες στον κομό του και 30000 που είναι κάτου από το ταμπούκιο τση βαρκός του.

–          Και να του δόκω τα λεφτά μου να μου τα τζογάρει ? τι λέεεεεεει μωρέ ??? για χαμένο με έχεις ?


–          Μου ‘χεις φέρει φαστίδιο !! Εγώ θα του δόκω 3000 να τα ποντάρει στο Κατωμέρι. 2.10 απόδοση.

–          Καλά καλά…αν και δε τα ρέει η ρούγα τα λεφτά, θα στα δόκω. Αλλά να ξέρεις έτσι και την πατήσω θα …(βλαστήμιες)…


–          Δε κάνει να βλαστημάς! Δε πήες στην Εκκλησά τη Κυριακή να δεις τι είπε ο παππάς ?

–          Όχι δε πήγα ! είχα πάει για τη στραβομάρα μου ! Και απέ πήγα για ξελόγγομα απά στ’ Ακόνια.


….Ξαφνική διακοπή τηλεφωνικής σύνδεσης…..


–          ..(Βλαστήμιες)..

–          Γιάτρα σκέδιο, τώρα βλαστημάς εσύ !γελάει ο κόσμος !


–          Αφού  είμαι κάτου από το εκκλησάκι του Αγίου Αιμηλιανού στον Καστό και κόπηκε το σήμα. Το λοιπόν, η μπίζνα έκλεισε. Θα μου δώσεις 2000 και εγώ θα βάλω 3000 για να παίξει το χωριό στον άσσο ! Θα βγάλουμε χοντρό χρήμα. Ο ‘Ζαβλακωμένος’ είναι νόμος στο νησί. Λύνει και δένει. Ο διαιτητής είναι μιλημένος, θα σφυρίξει υπέρ του χωριού και τα σπόρια θα τα δώκει στο Βαθύ. Συννενοήθηκα και με τον ‘Σκαροβλογιασμένο’.

–          Και ποιος είναι πάλε αυτός ορέ ?


–          Φίλος μου από τον Καρβασαρά. Έτσι τον λέμε στο νησί. Έχει βγάλει σωρό λεφτά από τον ‘Ζαβλακωμένο’ και τώρα μεθάει κάθε μέρα κας του Πάκη και πλαένει το πρωί. Τι πλαένει δηλαδή …ίσα – ίσα να ‘κοροιδέψει λίγο τα μάτια του’. Έχει γίνει φλοέρα από το πιοτό.

–          Καλά κρασιά…τέλος πάντων θα στα φέρω ο ίδιος τα λεφτά αύριο. Ή καλύτερα θα σου τα στείλω με κάνα παιδί μπας και με πάρει χαμπέρι κανένας κατελωμένος και πάει να με ρουφιανέψει στον χωροφύλακα.


–          Εντάξει. Θα μιλήσουμε αύριο . Παω να σηκώσω τα παραγάδια για να μη με πίασει κανένας αναθεματισμένος λεβάντες και πινιώ και χάσω και το στοίχημα και μετά ‘πάρ τα ρέστα σου’ !

–          Και εγώ παω να φκιασω καφέ γιατί δε θα πλαέσω άλλο. Με μούρλανες και εσύ και μια θειά που μοιρολογάει ούλη την ώρα από το πρωί , που της έκοψε ο Παπαντρέου τη σύνταξη !


–          (γέλια) Έλα, γεια ορή αλπού !!!

–          Στο γάμο σου να ΄μαι εκεί..


Τέλος

 

Φυσικά ο διάλογος δεν είναι αληθινός και δεν υπάρχουν υπόνοιες για πρόσωπα και καταστάσεις. Απλά είναι ένα αστείο και μια απόπειρα σάτιρας που αφορά την κατάσταση που επικρατεί στο ποδόσφαιρο και όχι μόνο.

Για να προλάβω κάποιο σχόλιο, ήθελα να τονίσω ότι και εγώ όπως και όλοι μας έχουμε σοκαριστεί από τα γεγονότα που έγιναν σήμερα εντός και εκτός Βουλής.