Ευθύνες των επτανήσιων βουλευτών που ψήφισαν Μνημόνιο

Ανακοίνωση απο την Επτανησιακή Αναγέννηση

ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΩΝ 4 ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ 1 ΚΑΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ2

1-7-2011

Ανακοίνωση της ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ

Ο Ελληνικός Λαός βιώνει εδώ και δύο χρόνια μερικές από τις μελανώτερες σελίδες της νεώτερης ιστορίας του. Από το προεκλογικό «ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΕΦΤΑ» για να εξαπατηθούν οι ψηφοφόροι στο μετεκλογικό «ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΑΛΙΟ».

Από τη προεκλογική «δέσμευση» ότι η κατώτατη σύνταξη για το ζευγάρι, ακόμα και ανασφάλιστων, θα’ ναι 950 € στη μείωση των συντάξεων των χαμηλοσυνταξιούχων. Η ψυχολογία του λαού στο κατώτατο σημείο μετά τη μεταπολίτευση.

Και όλα αυτά χωρίς οι κρατούντες ή αξιωματική αντιπολίτευση, να μας πούν ποτέ:

• Γιατί αυξήθηκε το δημόσιο χρέος της χώρας; Από ποιούς, από πρόσωπα και με ποιές αποφάσεις;

• Που πήγαν τα χρήματα του χρέους;

• Που πήγαν τα χρήματα των ασφαλιστικών ταμείων;

• Που πήγαν τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων;

• Γιατί για 4 χρόνια δεν δόθηκε στη δημοσιότητα το πόθεν και έσχες των υπουργών και βουλευτών;

Με το ΜΝΗΜΟΝΙΟ 1 ακολουθήθηκε η πολιτική που οδηγεί αναπόφευκτα σε χρεωκοπία και σε εθνική καταστροφή: Τεράστια αύξηση των φόρων που κατέστησαν το τουριστικό προϊόν της Ελλάδας ΑΚΟΜΑ ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΟ, τις συγκοινωνίες, που είναι το με αρ. 1 πρόβλημα των νησιών μας, ΑΚΟΜΑ ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΕΣ λόγω της αύξησης των φόρων στα καύσιμα, αύξηση του πληθωρισμού, αύξηση της ανεργίας στο 30% και ΥΦΕΣΗ –ΦΤΩΧΕΙΑ, ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, με διάλυση των επαγγελματιών, εμπόρων, βιοτεχνών, μικρομεσαίων επιχειρηματιών, διάλυση της μικρομεσαίας τάξης.

Από το Νοέμβρη 2009 μαζί με κάθε δέσμη αντιαναπτυξιακών μέτρων η κυβέρνηση και οι κυβερνητικοί βουλευτές έλεγαν «δεν θα ληφθούν άλλα μέτρα, δεν θα επιβληθούν άλλοι φόροι», και κάθε τρίμηνο επιβάλλονται και άλλα μέτρα και άλλοι φόροι.

Με το ψήφισμα που καταθέσαμε και ψήφισε το Περιφερειακό Συμβούλιο στην Ιθάκη, ζητήθηκε από τους 6 Επτανήσιους βουλευτές να μη ψηφίσουν το Μεσοπρόθεσμο-Μνημόνιο2.

Δυστυχώς οι 4 από τους 6 Επτανήσιους βουλευτές, οι βουλευτές Κέρκυρας Γκερέκου Άντζελα, Λευκάδας Σπύρος Μαργέλης, Κεφαλλονιάς Σπύρος Μοσχόπουλος και Ζακύνθου Δημήτρης Βαρβαρίγος, ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑΝ ΤΗ ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ, ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΑΝ ΩΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ και ψήφισαν και το Μνημόνιο2, αφού είχαν ήδη ψηφίσει και το ΜΝΗΜΟΝΙΟ1, αφού είχαν ήδη ψηφίσει το άρθρο 4 του Καλλικράτη που καταργεί τη Νησιωτική Περιφέρεια Ιονίων Νήσων ως κρατική οντότητα και την εντάσσει ως εξάρτημα του Μωριά και της Αιτωλοακαρνανίας, αφού το Δεκέμβρη 2010 ψήφισαν τη μείωση του ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου και στη Μύκονο στο 5%, αφού στη συνέχεια δεν έκαναν ούτε μία ερώτηση στη βουλή για να μειωθεί ο ΦΠΑ στα Νησιά του Ιονίου στο5% όπως και στα Νησιά του Αιγαίου, και πολλά άλλα.

Οι ευθύνες τους απέναντι στον Επτανησιακό Λαό είναι και ευθύνες πολιτικές και ευθύνες προσωπικές.