Και βιντεοκλήσεις στο Facebook μετά το «γάμο» Facebook και Skype …

Τη δυνατότητα video κλήσεων και group chat προσφέρει από σήμερα το facebook στους χρήστες του. Το facebook κάνει συνεργασία με την Skype και μόνο με την εγκατάσταση ενός μικρού plugin στη σελίδα σας θα μπορείτε να πραγματοποιήσετε video κλήση με τους φίλους σας πατώντας το αντίστοιχο κουμπί με την κάμερα δίπλα στο όνομα τους.


Εκτός την τηλεδιάσκεψη που θα προσφέρει πλέον η σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, το facebook ανακοίνωσε ότι αναβαθμίζει και το σύστημα chatting, επιτρέποντας στους χρήστες του να κάνουν ομαδική γραπτή συνομιλία, με νέο σχεδιασμό.

Η ανανέωση όμως του facebook δεν σταματάει εδώ, καθώς όπως ανακοίνωσε ο Neil Stevens της Skype από τη συνεργασία της εταιρείας με το Facebook οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα μέσω του Facebook να πραγματοποιούν κλήσεις προς οποιοδήποτε τηλέφωνο.

Η υπηρεσία όμως δεν θα είναι δωρεάν, όπως και δεν είναι και οι κλήσεις στη Skype αυτή τη στιγμή, χωρίς όμως να υπάρχει κάποια ενημέρωση για τις χρεώσεις από τις δύο εταιρείες. Η νέα υπηρεσία θα ακούει στο όνομα Facebook Credits.

Η αλήθεια είναι ότι το βήμα που κάνει το facebook μας θυμίζει πολύ τις δυνατότητες της νέας σελίδας κοινωνικής δικτύωσης από την Google, (Google+) επομένως στη μάχη κατά της Google μπαίνει και η Microsoft η οποία έχει εξαγοράσει την Skype, που πλέον συνεργάζεται με το Facebook. Η μάχη μεταξύ των γιγάντων του internet προβλέπεται σκληρή. Η πορεία θα δείξει ποιος θα επικρατήσει….

Δοκιμάστε την νέα υπηρεσία video chat του Facebook ΕΔΩ

Πηγή: Σκαϊ

[yframe url=’http://www.youtube.com/watch?v=GUNJqFwzrjY’]

ΠΡΟΣΟΧΗ:

ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ σε  Windows και  Mac και στα  Internet Explorer, Firefox Mozilla και Google Chrome.

 ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ στα Linux  και στο Opera

Το ΜΤ ήταν η 2η ιστοσελίδα Πανελλαδικά που ανακοίνωσε σε εφαρμογή την προαναγγελθέν επαναστατική αλλαγή του Facebook, την βιντεοκλήση, προϊον συνεργασίας με το Skype.