Δελτίο Τύπου Βουλευτή Λευκάδας Σπύρου Μαργέλη

 

Σάββατο, 16 Ιουλίου 2011

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τις προηγούμενες ημέρες ο βουλευτής Σπύρος Μαργέλης είχε επανειλημμένες συναντήσεις και συνεργασίες για σημαντικά θέματα που αναφέρονται στην ανάπτυξη της περιοχής μας και συγκεκριμένα:

ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΑΛΑΣΣΙΑ ΖΕΥΞΗ της Λευκάδας με την Ακαρνανία

  • Με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υποδομών κ. Λαμπρόπουλο για το έργο της υποθαλάσσιας σύνδεσης της Λευκάδας με την Ακαρνανία. Εκτιμήθηκε η πορεία των έως τώρα ενεργειών και τέθηκε χρονοδιάγραμμα για τις υπολειπόμενες ενέργειες μέχρι την έναρξη της διαγωνιστικής διαδικασίας για την ανάθεση του έργου. Έγιναν συναντήσεις με την Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού κ. Μενδώνη και την Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Τουρισμού κ. Μπέη. Στις συναντήσεις αυτές ζητήθηκε και παρασχέθηκε η κατ’ αρχήν σύμφωνη γνώμη τους για τις αδειοδοτήσεις που θα απαιτηθούν στην συνέχεια. Απομένει συνάντηση με τους αρμοδίους του Υπουργείου Περιβάλλοντος, η οποία θα πραγματοποιηθεί μέσα στις προσεχείς ημέρες για την παροχή και της δικής τους σύμφωνης γνώμης.Υπενθυμίζουμε πως μαζί με το έργο της υποθαλάσσιας σύνδεσης προβλέπεται και η διεύρυνση του λιμανιού, η κατασκευή προβλήτας για την εξυπηρέτηση μεσαίου μεγέθους κρουαζιερόπλοιου και η δημιουργία μαρίνας για μεγάλα σκάφη. Γι’ αυτά τα έργα πραγματοποιούνται συνεχώς συνεργασίες με όλους τους αρμόδιους φορείς για την παροχή της κατ’ αρχήν σύμφωνης γνώμης τους, ώστε να καταστεί ασφαλής η έναρξη της διαγωνιστικής διαδικασίας για την ανάθεση του συνόλου των έργων.Ο βουλευτής είναι σε συνεχή συνεννόηση με όλους τους αρμοδίους με στόχο την επίλυση κάθε προβλήματος και την γρήγορη έναρξη των διαγωνιστικών διαδικασιών.Εκτίμηση είναι πως μέσα στους προσεχείς μήνες θα ξεκινήσει η πρώτη φάση των διαγωνισμών.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΛΕΥΚΑΔΑ – ΒΟΝΙΤΣΑ και ΑΚΤΙΟ

  • Με τον Υφυπουργό Υποδομών κ. Γιάννη Μαγκριώτη για την επίσπευση των διαδικασιών ολοκλήρωσης των μελετών και αδειοδοτήσεων του έργου «Δρόμος σύνδεσης της Λευκάδας με τον αυτοκινητόδρομο Αμβρακία – Άκτιο με ευρεία παράκαμψη του Αγίου Νικολάου» με στόχο την ένταξή του έργου στο ΕΣΠΑ. Απομένει η περιβαλλοντική αδειοδότηση από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και συμφωνήθηκε να εντατικοποιηθούν όλες οι απαραίτητες πρωτοβουλίες και ενέργειες προς το ΥΠΕΚΑ για την τακτοποίηση του θέματος.

ΓΙΑ ΤΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΑΓΚΥΡΟΒΟΛΙΟ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ

  • Με τον Προϊστάμενο της Διαχειριστικής Αρχής για το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων (Π.Ι.Ν.) κ. Οικονόμου με αντικείμενο την ένταξη στο ΕΣΠΑ του Τουριστικού Αγκυροβολίου της Βασιλικής. Βουλευτής, Δήμος Λευκάδας και Διαχειριστική Αρχή βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία και κάνουν ό,τι χρειάζεται για να καταστεί δυνατή η ένταξη του έργου.

ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

  • Με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΠΑΝΟΜ κ. Φωτάκη για την έγκαιρη τακτοποίηση των θεμάτων που αναφέρονται στο σύμφωνο που έχει υπογραφεί ανάμεσα στην ΔΕΠΑΝΟΜ και την Διαχειριστική Αρχή της Π.Ι.Ν.. Η τακτοποίηση αυτών των θεμάτων είναι απαραίτητη για να καταστεί δυνατή η υπογραφή της σύμβασης για την ανέγερση του νέου νοσοκομείου της Λευκάδας.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΥ στο ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

  • Με τον Υφυπουργό Υγείας κ. Τιμοσίδη, τον Γενικό Γραμματέα κ. Πολύζο και υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου με θέμα την γρήγορη ολοκλήρωση όλων των γραφειοκρατικών διαδικασιών για τον διορισμό του καρδιολόγου που έχει επιλεγεί στο Νοσοκομείο Λευκάδας.

ΓΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΕΙΣ

  • Με τον Διευθυντή της Ειδικής Υπηρεσίας Περιβάλλοντος (Ε.Υ.ΠΕ.) κ. Τολέρη για την επίσπευση των διαδικασιών περιβαλλοντικής αδειοδότησης του δρόμου Λευκάδα – Άγιος Νικόλαος – Βόνιτσα και Άγιος Νικόλαος – Άκτιο, καθώς και του Περιφερειακού δρόμου της πόλης της Λευκάδας (τμήμα περιοχής Βαρδανίων).

Από το Γραφείο Τύπου