Η δύσκολη αποστολή

Άρθρο του Γιάννη Πολίτη στη εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ
Η ζωή θα δείξει και μάλιστα σύντομα, εάν η κυβέρνηση έκανε επί 2Ο μήνες όλα όσα έπρεπε και όπως έπρεπε για να σώσει τη χώρα από την ανεξέλεγκτη χρεοκοπία. Τώρα πάντως δεν είναι η στιγμή της αποτίμησης γιατί οι διαπραγματεύσεις έχουν μπει στην πιο καθοριστική φάση τους με τον Πρωθυπουργό και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης να κινούνται στη ζώνη του πυρός.
Μια σπασμωδική αντίδραση μπορεί να οδηγήσει τη χώρα για πολλές δεκαετίες στη φτώχεια, το περιθώριο και την ανυποληψία. Η σημαντικότερη υπηρεσία των κομμάτων της αντιπολίτευσης αυτό το διάστημα είναι οι χαμηλοί τόνοι. Αλλωστε από το φθινόπωρο, που θα έχει δοθεί με τον ένα ή τον άλλον τρόπο μια λύση για το ελληνικό χρέος, ακόμη και εάν δεν γίνουν εκλογές, η χώρα θα μπει σε μια μακρά προεκλογική περίοδο. Τότε θα έχουν άπειρες ευκαιρίες να πείσουν τους πολίτες ότι εάν ήταν στο τιμόνι της χώρας θα μπορούσαν να έχουν πετύχει καλύτερα αποτελέσματα.
Οσο για τους κυβερνητικούς αξιωματούχους και τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ πρέπει να ανακαλύψουν την τέχνη της σιωπής. Πράγματι όποιοι πολιτεύονται έχουν την ανάγκη να μιλάνε πολύ. Ας κάνουν όμως δύο μήνες υπομονή για να αποφευχθεί από την πολυγλωσσία η σύγχυση και ο πανικός. Οι πολίτες αυτό που χρειάζονται τις προσεχείς εβδομάδες είναι ψύχραιμη, ειλικρινή και καθημερινή ενημέρωση αλλά μόνο από αυτούς που χειρίζονται την υπόθεση και ξέρουν πραγματικά τι πρόκειται να συμβεί. Ονοματεπώνυμα: ο Γιώργος Παπανδρέου, ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Ηλίας Μόσιαλος πρέπει να φέρουν μόνοι τους εις πέρας αυτήν την αποστολή.
Πηγή: Τα Νέα