Ρύθμιση θεμάτων κυκλοφορίας οχημάτων

ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΝΗΣΙΟΥ

(Σχετικό: η αρ.108 /2011 καν. απόφαση Δημ. Συμβουλίου η αρ. 385 /8-7-11 εγκριτική απόφαση Αποκ/νης Δ/σης ΠΔΕΙΝ)

Α)  ΡΥΘΜΙΣΗ ΘΕΜΑΤΩΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΑΣΗΣ – ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ (από 22 Ιουλίου έως 4 Σεπτεμβρίου)

 

 ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΑΡΤΟΧΩΡΙ :

1.Κυκλική κίνηση οχημάτων εντός οικισμού Σπαρτοχωρίου όπως ορίζουν οι πινακίδες, με ειδικότερες ρυθμίσεις:

1α. Απαγόρευση στάσης – στάθμευσης όλων των οχημάτων εντός του οικισμού.

1β. Χωροθετείται ειδική θέση στάθμευσης για ΤΑΧΙ  παραλεύρως του Ελαιοτριβείου.

1γ. Απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων (πεζοδρόμηση) για το χρονικό διάστημα, από 22 Ιουλίου έως 4 Σεπτεμβρίου  εντός οικισμού Σπαρτοχωρίου, με εξαίρεση τα αυτοκίνητα του Δήμου, το ΤΑΧΙ, Ι.Χ κατοίκων Σπαρτοχωρίου με ειδική άδεια (ιδιωτικά parking, φορτοεκφόρτωση ) και αυτοκίνητα τροφοδοσίας καταστημάτων μέχρι την 11η πρωινή.

Σε κάθε περίπτωση:Είσοδοι στον οικισμό από Κόνισμα Άη- Γιώργη και Γυμνάσιο, έξοδοι από Κόνισμα Άη- Νικολάου και πρακτορείο ΟΠΑΠ – Τιμόθεου.

 ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΘΥ :

1. Απαγορεύεται η κυκλοφορία αυτοκινήτων άνω των 3,5 τόνων εντός οικισμού Βαθέως, κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, εκτός των περιπτώσεων τροφοδοσίας καταστημάτων και ειδικών περιπτώσεων οχημάτων με ειδική άδεια.

2. Υποχρεωτική η κυκλική κίνηση της πλατείας Βαθέως.

3. Απαγορεύεται η στάθμευση στο τμήμα  ταβέρνα «Πασά» – Πανουτσέϊκα, εκτός των ειδικά χωροθετημένων θέσεων.

4. Πεζοδρόμηση του κεντρικού παραλιακού δρόμου από ταβέρνα «Πασά» μέχρι «Δελαπορτέικα» και κυκλικά της πλατείας, από ώρα 21.30 έως 01.00 της  επόμενης, από 22 Ιουλίου και μέχρι 4 Σεπτεμβρίου. 

ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΩΜΕΡΙ :

Απαγορεύεται η στάθμευση οχημάτων από την εκκλησία των Αγ. Αποστόλων στο Κατωμέρι, μέχρι την διασταύρωση (Φίλιππου Δάγλα), καθώς και σε όλον το δρόμο από φαρμακείο Κατωμερίου μέχρι Παπά. 

 

1.Κυκλική μονοδρόμιση  του οικισμού Κατωμερίου με εξόδους:

α)Προς «Αθερινό» από το φαρμακείο ΚΟΝΙΔΑΡΗ και β) Προς Δ.Δ Σπαρτοχωρίου – Βαθέος από τη διασταύρωση έναντι ψητοπωλείου «Γάτζου» (εξαιρούνται τα οχήματα του Δήμου και οχήματα έκτακτης ανάγκης) .

2. Διπλής κατεύθυνσης το τμήμα Άγιοι Απόστολοι – Φλίππου Μπούρα.

3. Απαγορεύεται η  στάθμευση στα τμήματα: α) Άγιοι Απόστολοι – Γάτζος- Καββαδά Δ (Ψάθα). β) Στο τμήμα οικία Καββαδά Ζ. – Φαρμακείο – διασταύρωση Γάτζου. γ) Κατά μήκος της πλατείας Κατωμερίου. δ) Το κλείσιμο των παράπλευρων δρόμων, όπως προβλέπεται στον ΚΟΚ.

   Β)   Η στάθμευση των οχημάτων στο νησί θα πραγματοποιείται στους ελεύθερους και μη απαγορευμένους χώρους  εκτός οικισμών. Εντός οικισμών στους  Δημοτικούς χώρους στάθμευσης που θα υποδεικνύονται με κατάλληλη σήμανση.

    Γ)   Η διακοπή των οικοδομικών και χωματουργικών εργασιών, καθ΄ όλο το 24ωρο και  ειδικότερα κάθε λογής κρουστικών μηχανημάτων, καθώς και κάθε όχλουσας δραστηριότητας, εντός οικισμών του Δήμου, κατά το διάστημα 20 Ιουλίου με 25 Αυγούστου, λόγω αυξημένης τουριστικής κίνησης.

(Πηγή: www.meganisi.gov.gr)