Επιστολή – απάντηση του πρώην Αντιδημάρχου Μεγανησίου κ. Αθ. Κονιδάρη

H επιστολή – απάντηση του πρώην Αντιδημάρχου Μεγανησίου κ. Αθ. Κονιδάρη από την ιστοσελίδα του Meganisi News

Αγαπητοί συνάδελφοι,

διαβάζοντας την ανακοίνωση της δημοτικής ΜΑΣ ομάδας, δεν είδα το όνομά μου• εξεπλάγην και νόμιζα ότι πρόκειται περί λάθους. Δεν ήμασταν βλέπετε συνηθισμένοι να συνεδριάζουμε 9 και να υπογράφουν οι 8.

Απ’ ό,τι θυμάμαι, στη συνεδρίαση της δημοτικής ομάδας με το ερώτημα της διαγραφής μου, δεν έβαζε κανένας τέτοιο ζήτημα εκτός από έναν συνάδελφο που επέμενε, με πείσμα, να με διώξετε, λες και μπήκα …κρυφά στο … σπίτι του. Χαλάρωσε συνάδελφε, γιατί η δημοτική ομάδα δεν συνεδριάζει μόνο για διαγραφές• έχει και σοβαρότερα ζητήματα να συζητήσει. Και αν δεν απατώμαι, δεν ήσουν και από τους τακτικότερους συμμετέχοντες.

Συνάδελφοι,

η ανακοίνωσή σας κατά γενική ομολογία είναι επιεικώς απαράδεκτη και δεν αντέχει σε σοβαρή κριτική, που ούτως ή άλλως και λόγω καύσωνα (για να μην είναι … εν θερμώ) δεν είμαι διατεθειμένος να σας ασκήσω.

Γράφετε εμείς δεν σε διαγράφουμε, αν θέλεις …διαγράψου μόνος σου ή αλλιώς αν δεν αυτοδιαγραφείς (παραιτηθείς), θα είσαι υπό αυστηρά επιτήρηση, θα είσαι με αναστολή.

Θα σε καλούμε όποτε θέλουμε στις συνεδριάσεις, θα προσέχουμε τι θα λες και τι θα κάνεις, να δούμε αν μετάνιωσες ή αν ανακάλεσες αυτά που έγραψες και σου επιβάλλεται ιδεολογική εγγύηση 2 συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.

Επιπλέον σου επιβάλλεται απαγόρευση εξόδου από το Μεγανήσι μήπως συναντηθείς σε κανένα καφενείο στη Λευκάδα με κάποιον που δεν μας ψήφισε (ταξικό εχθρό) και ετοιμάσετε κανένα πραξικόπημα ενάντια στη Δημοτική Αρχή, δηλ. ενάντια στον εαυτό σου!

Πρέπει να το ομολογήσω όμως! Δυστυχώς για μένα το παράρτημα της ΕΥΠ Βαθέως ξεσκέπασε δύο μεγάλα …σκάνδαλα.

1ον: ότι πριόνιζα την καρέκλα του δημάρχου.

2ον: σε συνεργασία με την επικεφαλής της Αντιπολίτευσης (με την οποία τα έχουμε βρει εδώ και μήνες –το πόρισμα δεν αναφέρει πόσους μήνες), ετοίμαζα κίνημα ενάντια στον …εαυτό μου!

Για το μεν πρώτο συνελήφθην με το πριόνι (ή ακριβέστερα με τον …ζαγανά) στο χέρι και έτσι δεν πρόλαβα.

Για το δεύτερο δε οι φήμες λένε ότι μετά από άγρια βασανιστήρια η κ. Καββαδά ομολόγησε τη σκευωρία που συνυφάνει σε γνωστό κέντρο διασκέδασης. Υπήρξε δε αυτόπτης και αυτήκοος μάρτυρας, ο …κόκορας που εκείνη τη στιγμή ήταν στη διαπασών και πριν σφαγιασθεί (…στου παιδιού μου τη χαρά έσφαξα έναν κόκορα…) πρόλαβε και έδωσε αναφορά στο Meganisi Times.

Αφορμή για την αποκάλυψη της υπόθεσης στάθηκε ένα βαρυσήμαντο άρθρο του δημοσιογράφου Γεωργίου Γαβριλόπουλου περί «Δούρειου Ίππου» μέσα στα γρανάζια της δημοτικής μηχανής.

Ανεπιβεβαίωτες φήμες, επίσης, αναφέρουν ότι ο προαναφερθείς δημοσιογράφος είναι τριπλός πράκτορας και τελευταία εκφράζεται με κολακευτικά λόγια για μένα, επειδή του υποσχέθηκα ότι θα σβήσω το πρόστιμο για το …παράνομο «πράσινο» ιπποτροφείο που διατηρεί στον Άι Γιάννη (βοήθειά μας!).

Αγαπητοί συνάδελφοι,

το χιούμορ είναι πηγή ευτυχίας και μακροημέρευσης. Μας λείπει στους χαλεπούς καιρούς του Μεσοπρόθεσμου. Καλοκαίρι είναι άλλωστε, οσονούπω έρχονται οι φίλοι μας απ’ την Αθήνα, τσίπουρο και ουίσκι υπάρχουν ακόμα… «Και είμαστ’ ακόμα ζωντανοί στη σκηνή σα ροκ συγκρότημα /κι αν μας αντέξει το σχοινί, θα φανεί στο …χειροκρότημα».

Ως παλιό στέλεχος του Πολιτιστικού Κέντρου, σας χαιρετώ με ένα «καψούρικο» στοιχάκι ενός νεοπόπ καλλιτέχνη της μόδας (παρότι ο εν λόγω καλλιτέχνης ούτε στο ρεπερτόριό μου ως τραγουδιστή υπήρξε, ούτε στη σκέψη μου ως εμπνευστή δημιουργού και διεκπεραιωτή των «Μουσικών Λαϊκών Βραδιών» και παρά τις συμβουλές ν’ ασχοληθώ και λίγο με το …σκυλάδικο).

Για όσους έχουν αγωνία για τη στάση μου λοιπόν απαντώ:

Για πάντα θα μείνω αν ρωτάς

Για πάντα θα’ μαι δω να με κοιτάς

 

Για πάντα εδώ είναι το κορμί

Εδώ είναι η ζωή.

 

 

 

ΔΕΝ ΦΕΥΓΩ ΑΝ ΔΕ ΦΥΓΟΥΜΕ ΜΑΖΙ!!!

Καλές διακοπές.

Θανάσης Κονιδάρης

Δημοτικός Σύμβουλος μέλος της παράταξης

«ΜΕΓΑΝΗΣΙ ΜΑΖΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ»

Μεγανήσι, Ιούλιος 2011

 

Υ.Γ. 1: Η ΚΕΠΜ επανεμφανίστηκε μετά από μακρά αποχή σχεδόν ταυτόχρονα με τις δηλώσεις και τις αντιδηλώσεις στα τεκταινόμενα στο Δήμο μας. ΤΥΧΑΙΟ; Δε νομίζω!

Αφού, λοιπόν, κάνει έναν ανώδυνο πρόλογο, καταλήγει στο ζουμί:

Για τον Θανάση Κονιδάρη.

«Το μέλλον θα δείξει που θα σταματήσουν οι συνεχείς αλλαγές απόψεων και στρατοπέδων. Εμείς δεν είμαστε εδώ ούτε για να καταδικάζουμε τις γνωστές σε όλους μεταλλάξεις του, ούτε να δίνουμε συγχωροχάρτια».

Επιτέλους, καταφέρατε να σας προσέξω. Όμως, δεν θα καταφέρετε να μου χαλάσετε το καλοκαίρι.

Γεμάτοι αντικειμενικότητα, αλήθεια, συνεχή παρουσία στο νησί (τον Δεκαπενταύγουστο), άξιοι συμπαραστάτες του δημάρχου διαχρονικά (με κοινούς αγώνες λέει ο δήμαρχος στην επιστολή του), με «προοδευτική» ματιά για τα μεγάλα ζητήματα του νησιού, δανειστήκατε στοιχεία του Γ.Ε.Σ. για το πόσα στρατόπεδα άλλαξα.

Μη κουράζεστε και ενοχλείτε το 2ο Γραφείο. Θα σας τα πω εγώ.

Παρουσιάστηκα στο Μεσολόγγι, εκπαιδεύτηκα στην Άρτα, μετατέθηκα στο 401 ΓΣΝ, μετά στο ΚΙΧΝΕ Κομοτηνής και ξαναγύρισα στο 401 απ’ όπου και απολύθηκα.

Σας ευχαριστώ που δεν καταδικάζετε τις …γνωστές σε όλους μεταλλάξεις μου. Είχα χάσει τον ύπνο μου αν η ρομφαία σας θα έφτανε σε μένα, αδέκαστοι κριτές πάντων και πασών, εσείς βεβαίως δεν καταδικάζετε, προτείνετε ποινές (εισαγγελείς;). Τις ποινές τις επιβάλλει άλλος.

Κι αυτός ο άξεστος όχλος που δεν ξέρει τι ψηφίζει, κι αυτός πρέπει να τιμωρηθεί. Είναι δυνατόν να εκλέγει τέτοιους συμβούλους αντί να διορίζει σε ανώνυμες γραμματείες;

Και τώρα που σταμάτησαν οι δηλώσεις μετανοίας και τα συγχωροχάρτια, εγώ πώς θ΄’ αποκατασταθώ στα μάτια σας, πού ν’ απευθυνθώ να γίνω ένας ευυπόληπτος γιάπις που λατρεύει το Μεγανήσι και θέλει να το φέρει στον ίσιο δρόμο, να το γλυτώσει από την καταστροφή που το οδηγήσαμε εμείς οι πουλημένοι …αιρετοί.

Ένας λοχίας να σώσει το Μεγανήσι!

Υ.Γ. 2: Είναι αυτονόητο ότι από το σχόλιό μου εξαιρούνται οι παλιοί μου φίλοι που για δικούς τους λόγους συμμετέχουν στην Κίνηση και οι οποίοι, επειδή με ξέρουν, δεν συνυπογράφουν τέτοιο λιβελλογράφημα.

 

 Πηγή: Meganisi News