Habemus Papam IV: Αμ δε!

Ξεσηκωμός για τον Πετσάλνικο. Αναβλήθηκε η σύσκεψη πολιτικών αρχηγών

Αναβάλλεται η σύσκεψη πολιτικών αρχηγών για αύριο το πρωί στις 10.

Γενικός ξεσηκωμός επικρατεί αυτή τη στιγμή σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για την διαφαινόμενη μέχρι και πριν από λίγο συμφωνία στο πρόσωπο του προέδρου της Βουλής Φίλιππου Πετσάλνικου για την ανάληψη της πρωθυπουργίας στη συγκυβέρνηση. Σε μ ια κυβέρνηση δηλαδή  που θα κληθεί «να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά» σχετικά με τις κρίσιμες οικονομικές εξελίξεις.

Η πρώτη απορία που θέτουν ακόμη και κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ είναι ότι από τη στιγμή που η τελευταία  κρίση δημιουργήθηκε ακριβώς λόγω  του δημοψηφίσματος,  είναι απορίας άξιον πως θα κληθεί ένας από τους κύριους εισηγητές του να την διαχειριστεί.

Δεύτερο αλλά όχι λογότερο σημαντικό ζήτημα είναι  ότι κατά ομολογία της μεγάλης πλειοψηφίας των κυβερνητικών στελεχών ο κ. Πετσάλνικος δεν θεωρείται ότι έχει τα προσόντα και το προφίλ να αντιμετωπίσει μια τόσο κρίσιμη  κατάσταση. Οι πολιτικοί και οι τεχνοκράτες των  Βρυξελλών αναρωτιώνται άλλωστε “whoisPetsalnikos” , oοποίος,  με μικρή εξαίρεση τους Γερμανούς σοσιαλδημοκράτες,  δεν έχει προσβάσεις σε άλλα διεθνή κέντρα των  εξελίξεων.

Δεν είναι λίγοι ακόμα οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που πιστεύουν ότι από την στιγμή που ο κ. Παπανδρέου κατέληξε σε μια επιλογή από την υπάρχουσα Βουλή, θα μπορούσε να ήταν ο κ. Βενιζέλος π.χ. ο νέος πρωθυπουργός ή κάποιο άλλο στέλεχος της απερχόμενης κυβέρνησης  με επίγνωση των προβλημάτων της οικονομίας.

Εντονότατες είναι οι αντιδράσεις και στο εσωτερικό της ΝΔ για την επιλογή του κ. Πετσάλνικου, με τα κεντρικά γραφεία του κόμματος στη Συγγρού να έχουν κατακλυσθεί από τηλεφωνήματα για την συμφωνία του κόμματος στο πρόσωπο του Προέδρου της Βουλής. Ίσως και γι’ αυτό τις τελευταίες ώρες η αξιωματική αντιπολίτευση να διαμηνύει ότι δεν έχει πρόβλημα με την επιλογή Παπαδήμου.    

(Πηγή: Star.gr )